Millainen on paras älykello lapselle 2023?

Paras älykello lapselle

Lasten älykello tuo turvaa sekä lapselle itselleen, että myös vanhemmille. Miten älykello eroaa puhelimesta, ja kannattaisiko ensimmäisen puhelimen sijasta hankkia lapselle älykello? Miten valita paras älykello lapselle? Monelle vanhemmalle vauvan nukuttaminen ja paras itkuhälytin ovat tuttuja hakusanoja netissä. Mutta entä sitten hieman vanhempien lapsien teknologiatarvikkeet, kuten lasten älykellot? Lasten älykellot saattavat olla osalle varsin uusi tuttavuus, mutta erittäin moni saattaa kuitenkin hyötyä sellaisesta. Alta löydät kattavan tietopaketin, sekä esittelyt muutamista suosituimmista lasten älykelloista.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

Fitbit VERSA 3
4.8/5

Testien ja käyttäjien suositusten perusteella parhaaksi älykelloksi osoittautui Fitbit VERSA 3, joka erottui joukosta korkean suorituskykynsä, helppokäyttöisyytensä ja luotettavuutensa ansiosta.

XPLORA X6 Play
3/5

Tämä kellopuhelin tarjoaa edistykselliset ominaisuudet ja tyylikkään muotoilun, mikä mahdollistaa yhteydenpidon ja lapsen turvallisuuden varmistamisen.

Garmin vívofit jr. 3

Tämä kestävä aktiivisuusranneke on vedenkestävä – täydellinen lapsesi ympäri maailman seikkailuihin

Suosituimpia lasten älykelloja

Löydä tarpeisiisi paras älykello alla olevalta listalta.

Verkkokauppa.com:
3/5

Xplora X6 Play on tyylikäs ja helppokäyttöinen kellopuhelin lapsille, joka tarjoaa monipuoliset ominaisuudet, kuten 5 MP kamera, GPS-seuranta, askelmittari ja SOS-painike. Laite mahdollistaa turvallisen ja valvotun tutustumisen digimaailmaan. Vanhemmat voivat seurata lapsen sijaintia, määrittää georajauksia ja hallita laitetta etänä Xplora-sovelluksen avulla. Kello myös kannustaa liikkumaan lahjoittamalla Xplora-kolikoita jokaista 1000 askelta kohden, joita voi käyttää Goplay-alustalla. Xplora X6 Play on ihanteellinen valinta turvalliseen yhteydenpitoon ja lapsen seurantaan.

Elisa.fi:
4.7/5

XPLORA XGO3 on lapsille suunnattu älykellopuhelin, joka tarjoaa tärkeimmät ominaisuudet turvallisesti ilman pelejä, nettiä tai sosiaalista mediaa. XGO3:ssa on IP68-vesitiiviysluokitus, paranneltu akunkesto, laadukas 2 MP selfiekamera ja GPS-seuranta turva-alueineen. Kello on yhteensopiva #GOPLAY-aktiviteettialustan kanssa, joka motivoi lasta liikkumaan palkiten aktiivisuudesta. Sisältää XPLORA Mobile -operaattorin esiasennetun SIM-kortin, jonka liittymä maksaa 10-13 euroa kuukaudessa. Täyttää GDPR:n vaatimukset ja on helppo vaihtoehto lapsen ensimmäiseksi älykelloksi.

Keskisenkello.fi:
4/5

Vedenpitävän Xplora X5 Play– älykellon avulla yhteyden pitäminen lapseen on entistäkin helpompaa. X-talk toiminnon avulla älykellolla voidaan lähettää esimerkiksi tekstiviestejä, puheluita, ääniviestejä sekä hymiöitä.

Kello on varustettu GPS- toiminnolla, askelmittarilla, kameralla, turvavyöhykkeillä sekä valoisalla ja suurella 1,4 tuuman näytöllä. Kellossa on myös hälytysnappi, jonka avulla lapsi saa yhteyden vanhempiin esimerkiksi hätätilanteessa.

Keskisenkello.fi:
5/5

XPLORA XGO2 on älykäs ja turvallinen vaihtoehto lapsen ensimmäiseksi älykelloksi. Se tarjoaa kaikki olennaiset ominaisuudet, kuten puhelut, viestit, GPS-seurannan ja selfiekameran, joiden avulla lapsesi voi pysyä yhteydessä ja sinä voit seurata heidän liikkeitään. XGO2 on GDPR-yhteensopiva, tarjoten turvallisen ensiaskeleen digitaaliseen maailmaan. Kello sisältää esiasennetun SIM-kortin, joka aktivoidaan XPLORAn sivuilla.

Telia.fi:
4.5/5

Vívoft jr. 3 ei ole pelkkä lasten aktiivisuusranneke, vaan interaktiivinen kokemus, jossa lapsen aktiivisuus avaa upeita Marvel Avengers -sovellusseikkailuja.

Kuntoilurannekkeiden kellotauluja voi muokata lasten suosikki Avenger-hahmoilla, kuten Captain America, Black Widow ja Black Panther.

Keskisenkello.fi:
5/5

Samsung Galaxy Watch5 Graphite Bluetooth 40mm SM-R900NZAAEUB älykello on monipuolinen paketti, joka tarjoaa täydellisen kumppanuuden niin arjessa, juhlassa kuin urheilussakin. Tämä huippuominaisuuksilla täytetty, tyylikkäästi muotoiltu kello on suunniteltu jokaiselle. Kellossa on luotettava ja tehokas Exynos W920 -prosessori, mikä tekee käytöstä vaivatonta ja käyttöliittymän nopeaksi. 40 mm Samsung Galaxy Watch 5 -älykellot on varustettu erittäin tarkalla 1,19 tuuman AMOLED-näytöllä, jota suojaa erittäin lujatekoinen safiirilasi. Safiirilasike on 60% kestävämpi kuin aikaisemmin käytetyt materiaalit, tehden Watch 5 -sarjan kelloista erittäin kestäviä ja luotettavia.

Outnorth.fi:
4/5

Tyylikäs Fitbit Versa 3 -älykello tarjoaa kehittyneen syke-, aktiivisuus- ja uniseurannan, sekä GPS- ja GLONASS-paikannuspalvelut, mahdollistaen helpon aktiivisuuden seurannan.

Vedenkestävyytensä (50m) ja musiikin tallennusominaisuuden ansiosta se sopii monipuoliseen käyttöön. Kellon ohut muotoilu, mukautettava AMOLED-kosketusnäyttö ja 24/7 seurantaominaisuudet tekevät siitä käyttäjäystävällisen. Lisäksi kello tarjoaa urheilu- ja naisten terveysseurantaa, älypuhelimen yhdistämisen sekä sovellusvalikoiman, joka kattaa viihde-, urheilu- ja finanssisovelluksia.

Keskisenkello.fi:
4.5/5

Polar Pacer on GPS-juoksukello, joka on tehty lasten käyttöön. Tämä kello on suunniteltu erityisesti lapsille, jotka haluavat aloittaa juoksuharrastuksen tai parantaa jo olemassa olevia juoksutaitojaan. Kello tarjoaa monipuolisesti ominaisuuksia, kuten sykkeenmittauksen, ajan, vauhdin ja matkan mittauksen sekä erilaisia treenityökaluja, jotka auttavat lapsia kehittämään omaa juoksutaitoaan. Lisäksi Polar Pacer Purple Dusk -kellon uni- ja palautumistyökalut auttavat lapsia ymmärtämään paremmin oman kehonsa palautumista ja unen merkitystä.

Miten lasten älykello toimii?

Toisin kuten monet aikuisten älykellot, lasten älykellot eivät vaadi toimiakseen puhelinta. Älykello sisältää itsessään SIM- kortin sekä kaiken tarvittavan, jotta sitä voidaan käyttää ilman puhelimen yhteyttä. Lasten älykellot siis vaativatkin oman liittymän, aivan kuten myös tavalliset puhelimetkin.

Lasten älykellolla pystytään mallista riippuen esimerkiksi lähettelemään viestejä, paikantamaan lapsen sijainti, soittamaan tai pyytämään apua erillisen SOS- napin avulla. Kelloissa onkin siis paljon ominaisuuksia, jotka helpottavat sekä lasten että vanhempien elämää.

Älykello kulkee mukana ranteessa

Lapset elävät vauhdikasta elämää, ja välillä temmellyksen lomassa myös tavarat pääsevät hukkumaan. Vanhempien ei kuitenkaan tarvitse huolehtia enää juuri ostetun uuden puhelimen katoamisesta, sillä lasten rannekello kulkee kätevästi ranteessa mukana. Tämän ansiosta lapsi on myös jatkuvasti tavoitettavissa, sillä älykello harvemmin unohtuu aamulla kotiin juuri ennen kouluun lähtöä.

Älykello tuo turvaa sekä lapselle että vanhemmalle

Koska älykello pysyy helposti ranteessa mukana, on myös lapsen helppo tavoittaa vanhemmat esimerkiksi vahingon sattuessa. Lapsen ei myöskään tarvitse tietää sen hetkisen olinpaikan osoitetta, sillä kellon ominaisuuksien ansiosta lapsen sijainnin paikantaminen tarvittaessa on mahdollista.

Myös vanhemmille sijainnin näkeminen tuo turvaa, sillä usein lasten koulumatkat saattavat venyä uusien mielenkiintoisten asioiden ja leikin keskellä. Lasten kellon avulla lapsen koulumatkaa ja leikkejä voidaankin seurata, ja tarvittaessa pyytää lapsi tulemaan kotiin esimerkiksi päivälliselle tai nukkumaan.

Miten valita lasten kellopuhelin?

Paras älykello lapselle on sellainen, mistä lapsi myös itse pitää. Kelloissa on valittavana laajalti erilaisia teemoja, erilaisia värejä sekä esimerkiksi erilaisia rannekkeita. Mikäli lapsi itse pitää kellosta, on sen käyttäminen hauskaa ja säännöllistä.

Kellon valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota omiin tarpeisiin, sekä huomioida kellon ominaisuudet. Mikäli lapsi leikkii mielellään vesileikkejä, on syytä valita vedenkestävä ja lujatekoinen kello. Kellon valinnassa kannattaa huomioida myös sen helppokäyttöisyys, sekä esimerkiksi kosketusnäytön koko.

Usein kysytyt kysymykset

Paras älykello lapselle tarjoaa helppokäyttöisyyttä, kestävyyttä ja turvallisuutta. Fitbit Versa 3 on hyvä vaihtoehto, sillä se tarjoaa monipuoliset kuntoiluominaisuudet, unen seurannan ja akun kesto on erinomainen. Kuitenkin Xplora X6 Play saattaa olla parempi vaihtoehto lapsille, koska se on suunniteltu erityisesti nuoremmalle käyttäjäkunnalle. X6 Play tarjoaa paikannusominaisuuden, joka lisää turvallisuutta ja sallii vanhempien seurata lapsensa sijaintia. Lisäksi X6 Play sisältää puhelintoiminnon ja hauskoja pelejä, jotka pitävät lapsen viihdytettynä.

Elisan sivuston perusteella he tarjoavat erityisesti Xplora-kellopuhelimeen sopivaa liittymää. Xplora-liittymä sisältää rajattoman puhe- ja viestipaketin sekä 1 Gt dataa kuukaudessa. Tämä liittymä on suunniteltu erityisesti Xplora-käyttäjille ja hinta on edullinen, 9,90 €/kk. Xplora-liittymä on hyvä valinta lapsen älykelloon, sillä se tarjoaa tarvittavat palvelut, kuten puhelut, viestit ja sijainnin seurannan, kohtuulliseen kuukausihintaan.

Xplora-blogista löytyvän artikkelin mukaan Xplora-kellopuhelin on suunniteltu erityisesti 4-12 -vuotiaille lapsille. Kuitenkin, iän lisäksi tärkeää on huomioida lapsen yksilölliset tarpeet ja valmiudet käyttää laitetta vastuullisesti. Xplora auttaa vanhempia seuraamaan lapsen sijaintia ja tarjoaa helpon tavan olla yhteydessä lapseen. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä lapsille, jotka aloittavat koulumatkat itsenäisesti tai osallistuvat harrastuksiin ilman vanhempia. Xplora on hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi puhelimeksi, sillä se tarjoaa turvallisuutta ja yhteydenpidon, mutta rajoittaa samalla pääsyä internetiin ja sovelluksiin.

Xplora-kellopuhelimeen voi soittaa vain ne henkilöt, jotka on lisätty laitteen yhteystietoihin Xplora-sovelluksessa. Yhteystietoja hallinnoi päähuoltaja, joka voi lisätä ja poistaa yhteystietoja sovelluksessa. Lapsi voi soittaa ja vastaanottaa puheluita ainoastaan näiltä yhteystiedoissa olevilta henkilöiltä. Tämä ominaisuus lisää turvallisuutta, sillä se estää ei-toivotut puhelut ja viestit tuntemattomilta henkilöiltä. Käyttäjät voivat lisätä Xploraan myös toisen päähuoltajan, joka voi hallita yhteystietoja ja vastaanottaa ilmoituksia laitteen toiminnoista.

Lasten älykelloissa on kellon merkistä ja mallista riippuen erittäin paljon erilaisia ominaisuuksia. Erilaisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi herätyskello, GPS-paikannin, askelmittari sekä puhe- ja viestiominaisuudet.

Älykello sopii kaiken ikäisille, mutta etenkin lapsille, joille on suunniteltu omaa puhelinta yhteyden pitämiseksi esimerkiksi koulussa ja kotimatkalla.

Lasten älykellot toimivat täysin ilman puhelinta, joten lapsella ei tarvitse olla omaa puhelinta käyttääkseen älykelloa. Useimmat kellot ovat kuitenkin vanhempien ohjattavissa erilaisten ohjelmien avulla, joita on ladattavissa myös iPhonelle.

Lisää rakastettavia juttuja:

Maidonkeraaja.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme. 

 Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Etkö löytänyt sopivaa älykelloa?

Tutustu Keskisenkellon mahtavaan valikoimaan ja löydä lapsellesi sopiva älykello edulliseen hintaan.