Millainen on paras älykello lapselle (2024)

Lasten älykello tuo turvaa sekä lapselle itselleen, että myös vanhemmille. Miten älykello eroaa puhelimesta, ja kannattaisiko ensimmäisen puhelimen sijasta hankkia lapselle älykello? Miten valita paras älykello lapselle? Monelle vanhemmalle vauvan nukuttaminen ja paras itkuhälytin ovat tuttuja hakusanoja netissä. Mutta entä sitten hieman vanhempien lapsien teknologiatarvikkeet, kuten lasten älykellot? Lasten älykellot saattavat olla osalle varsin uusi tuttavuus, mutta erittäin moni saattaa kuitenkin hyötyä sellaisesta. Alta löydät kattavan tietopaketin, sekä esittelyt muutamista suosituimmista lasten älykelloista.

Katso Maidonkeraajan TOP valinnat alta ja tutustu sopiviin vaihtoehtoisiin.

Suosituimpia lasten älykelloja

TESTIVOITTAJA - Vuoden paras aktiivisuusranneke lapselle

Paras kellopuhelin lapselle

Seuraa terveydentilaasi ja hyvinvointiasi

Mukavin aktiivisuusranneke lapsen kädessä

Tyylikäs älykello lapselle

Paras älykello tytölle

Tuotepäällikön suositus

Edullinen älykello lapsille

Paras älykello 4–11-vuotiaille lapsille

XPLORAN paras kellopuhelin(Elisa)

Vuoden 2024 parhaat älykellot lapsille

Löydä tarpeisiisi paras älykello alla olevalta listalta.

TESTIVOITTAJA - Vuoden paras aktiivisuusranneke lapselle

Vívoft jr. 3 ei ole pelkkä lasten aktiivisuusranneke, vaan interaktiivinen kokemus, jossa lapsen aktiivisuus avaa upeita Marvel Avengers -sovellusseikkailuja.

Kuntoilurannekkeiden kellotauluja voi muokata lasten suosikki Avenger-hahmoilla, kuten Captain America, Black Widow ja Black Panther.

Ominaisuudet:

Paras kellopuhelin lapselle

Apple Watch SE GPS + Cellular edustaa Apple’n älykellojen toisen sukupolven mallistoa. Valmistettu tähtivalkeasta, 100-prosenttisesti kierrätetyistä lentokonealumiinista, kellon 44mm kokoinen runko luo elegantin, urheilullisen ilmeen. Sen tekniset ominaisuudet ovat kattavat: voit esimerkiksi soittaa puheluita, lähettää viestejä tai jopa soittaa hätäpuheluita ilman iPhonea, mikä tekee siitä täydellisen kellopuhelimen lapselle tai aikuiselle. Myös kellon anturit ovat paranneltuja, johon sisältyy kolarin- ja kaatumisentunnistus, sykkeenmittaus, ja GPS-yhteys, ja ne kaikki tuovat turvaa käyttäjän elämään.

Ominaisuudet:

Seuraa terveydentilaasi ja hyvinvointiasi

Garmin Venu Sq LCD/Kumi -älykello on täydellinen yhdistelmä tyylikkyyttä ja teknologiaa. Sen kirkas värinäyttö ja kestävä rakenne tekevät siitä ihanteellisen valinnan niin arkeen kuin urheiluun. Kello tarjoaa laajan valikoiman terveydentilan seurantaominaisuuksia, jotka auttavat ylläpitämään hyvinvointia ja seuraamaan kuntoilusuorituksia.

Ominaisuudet:

Mukavin aktiivisuusranneke lapsen kädessä

Huawei Watch Fit SE on älykello/aktiivisuusranneke, joka ei petä odotuksia. Se on paitsi tyylikäs lisävaruste, myös äärimmäisen käytännöllinen työkalu jokapäiväisessä elämässä – sopii yhtä hyvin aikuiselle kuin lapsellekin.

Ominaisuudet:

Tyylikäs älykello lapselle

Philippe Palmer Smart Watch LP42 tarjoaa kattavat toiminnot sekä älykkään ja tyylikkään vaihtoehdon modernin kuluttajan älykellomarkkinoille. Tämä älykello nuorelle on ihanteellinen valinta, sillä se yhdistää teknologian ja aktiivisen elämäntyylin tarpeet tyylikkäästi. Kelloa voi suositella kenelle tahansa, joka arvostaa teknologiaa ja haluaa pysyä aktiivisena ja ajan tasalla.

Ominaisuudet:

Paras älykello tytölle

Safebuddy Smart Watch GTX ei ole vain älykello, vaan se on myös turvallisuussijoitus. Laitteessa on monia turvatoimintoja, kuten SOS-painike ja aktiviteettiseuranta, jotka pitävät lapset turvassa päivittäisissä seikkailuissaan. Turvallisuusominaisuudet on suunniteltu vanhempien mielenrauhan maksimoimiseksi.

Ominaisuudet:

Tuotepäällikön suositus

Kuura+ DO Black älykello tarjoaa monipuolisuutta ja luotettavuutta, jotka tekevät siitä ihanteellisen kumppanin jokapäiväiseen elämään ja aktiiviseen liikuntarutiiniin. Tämä älykello on suunniteltu toimimaan tehokkaasti, hienostuneesti ja intuitiivisesti, mikä tarjoaa kokonaisvaltaisen kokemuksen, olitpa sitten kotona, töissä tai urheillessasi. Kuura+ DO älykello yhdistää laadukkaat materiaalit, kestävyyden ja älykkäät ominaisuudet, mukaan lukien Amazon Alexa -ääniohjaus, kalorien kulutuksen seuranta, unenseuranta, sykkeen mittaus ja musiikin ohjaus.

Ominaisuudet:

Edullinen älykello lapsille

Accutime Pokémon Smartwatch älykello on ainutlaatuinen lisäys Pokemon-fanien asusteisiin. Älykellotrendin jatkuessa tämä kello tarjoaa lukemattomia toimintoja, joita ei ole saatavilla perinteisissä kelloissa. Monipuolisten sensorien ansiosta se voi tarjota palveluita, kuten pulssin seuranta, musiikin hallinta, kalenteri ja GPS.

Ominaisuudet:

Paras älykello 4–11-vuotiaille lapsille

XPLORA XGO3 on lapsille suunnattu älykellopuhelin, joka tarjoaa tärkeimmät ominaisuudet turvallisesti ilman pelejä, nettiä tai sosiaalista mediaa. XGO3:ssa on IP68-vesitiiviysluokitus, paranneltu akunkesto, laadukas 2 MP selfiekamera ja GPS-seuranta turva-alueineen. Kello on yhteensopiva #GOPLAY-aktiviteettialustan kanssa, joka motivoi lasta liikkumaan palkiten aktiivisuudesta. Sisältää XPLORA Mobile -operaattorin esiasennetun SIM-kortin, jonka liittymä maksaa 10-13 euroa kuukaudessa. Täyttää GDPR:n vaatimukset ja on helppo vaihtoehto lapsen ensimmäiseksi älykelloksi.

Ominaisuudet:

XPLORAN paras kellopuhelin(Elisa)

Xplora X6 Play on tyylikäs ja helppokäyttöinen kellopuhelin lapsille, joka tarjoaa monipuoliset ominaisuudet, kuten 5 MP kamera, GPS-seuranta, askelmittari ja SOS-painike. Laite mahdollistaa turvallisen ja valvotun tutustumisen digimaailmaan. Vanhemmat voivat seurata lapsen sijaintia, määrittää georajauksia ja hallita laitetta etänä Xplora-sovelluksen avulla. Kello myös kannustaa liikkumaan lahjoittamalla Xplora-kolikoita jokaista 1000 askelta kohden, joita voi käyttää Goplay-alustalla. Xplora X6 Play on ihanteellinen valinta turvalliseen yhteydenpitoon ja lapsen seurantaan.

Ominaisuudet:

Miten lasten älykello toimii?

Toisin kuten monet aikuisten älykellot, lasten älykellot eivät vaadi toimiakseen puhelinta. Älykello sisältää itsessään SIM- kortin sekä kaiken tarvittavan, jotta sitä voidaan käyttää ilman puhelimen yhteyttä. Lasten älykellot siis vaativatkin oman liittymän, aivan kuten myös tavalliset puhelimetkin.

Lasten älykellolla pystytään mallista riippuen esimerkiksi lähettelemään viestejä, paikantamaan lapsen sijainti, soittamaan tai pyytämään apua erillisen SOS- napin avulla. Kelloissa onkin siis paljon ominaisuuksia, jotka helpottavat sekä lasten että vanhempien elämää.

Älykello kulkee mukana ranteessa

Lapset elävät vauhdikasta elämää, ja välillä temmellyksen lomassa myös tavarat pääsevät hukkumaan. Vanhempien ei kuitenkaan tarvitse huolehtia enää juuri ostetun uuden puhelimen katoamisesta, sillä lasten rannekello kulkee kätevästi ranteessa mukana. Tämän ansiosta lapsi on myös jatkuvasti tavoitettavissa, sillä älykello harvemmin unohtuu aamulla kotiin juuri ennen kouluun lähtöä.

Älykello tuo turvaa sekä lapselle että vanhemmalle

Koska älykello pysyy helposti ranteessa mukana, on myös lapsen helppo tavoittaa vanhemmat esimerkiksi vahingon sattuessa. Lapsen ei myöskään tarvitse tietää sen hetkisen olinpaikan osoitetta, sillä kellon ominaisuuksien ansiosta lapsen sijainnin paikantaminen tarvittaessa on mahdollista.

Myös vanhemmille sijainnin näkeminen tuo turvaa, sillä usein lasten koulumatkat saattavat venyä uusien mielenkiintoisten asioiden ja leikin keskellä. Lasten kellon avulla lapsen koulumatkaa ja leikkejä voidaankin seurata, ja tarvittaessa pyytää lapsi tulemaan kotiin esimerkiksi päivälliselle tai nukkumaan.

Lue lisää: Mikä olisi paras älykello naiselle?

Miten valita lasten kellopuhelin?

Paras älykello lapselle on sellainen, mistä lapsi myös itse pitää. Kelloissa on valittavana laajalti erilaisia teemoja, erilaisia värejä sekä esimerkiksi erilaisia rannekkeita. Mikäli lapsi itse pitää kellosta, on sen käyttäminen hauskaa ja säännöllistä.

Kellon valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota omiin tarpeisiin, sekä huomioida kellon ominaisuudet. Mikäli lapsi leikkii mielellään vesileikkejä, on syytä valita vedenkestävä ja lujatekoinen kello. Kellon valinnassa kannattaa huomioida myös sen helppokäyttöisyys, sekä esimerkiksi kosketusnäytön koko. Toivomme, että meidän kautta löytyy paras kellopuhelin lapselle. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Garmin vívofit jr. 3 on paras älykello lapselle tarjoaa helppokäyttöisyyttä, kestävyyttä ja turvallisuutta. Fitbit Versa 3 on myös hyvä vaihtoehto, sillä se tarjoaa monipuoliset kuntoiluominaisuudet, unen seurannan ja akun kesto on erinomainen. Kuitenkin Xplora X6 Play saattaa olla parempi vaihtoehto lapsille, koska se on suunniteltu erityisesti nuoremmalle käyttäjäkunnalle. X6 Play tarjoaa paikannusominaisuuden, joka lisää turvallisuutta ja sallii vanhempien seurata lapsensa sijaintia. Lisäksi X6 Play sisältää puhelintoiminnon ja hauskoja pelejä, jotka pitävät lapsen viihdytettynä.

Elisan sivuston perusteella he tarjoavat erityisesti Xplora-kellopuhelimeen sopivaa liittymää. Xplora-liittymä sisältää rajattoman puhe- ja viestipaketin sekä 1 Gt dataa kuukaudessa. Tämä liittymä on suunniteltu erityisesti Xplora-käyttäjille ja hinta on edullinen, 9,90 €/kk. Xplora-liittymä on hyvä valinta lapsen älykelloon, sillä se tarjoaa tarvittavat palvelut, kuten puhelut, viestit ja sijainnin seurannan, kohtuulliseen kuukausihintaan.

Xplora-blogista löytyvän artikkelin mukaan Xplora-kellopuhelin on suunniteltu erityisesti 4-12 -vuotiaille lapsille. Kuitenkin, iän lisäksi tärkeää on huomioida lapsen yksilölliset tarpeet ja valmiudet käyttää laitetta vastuullisesti. Xplora auttaa vanhempia seuraamaan lapsen sijaintia ja tarjoaa helpon tavan olla yhteydessä lapseen. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä lapsille, jotka aloittavat koulumatkat itsenäisesti tai osallistuvat harrastuksiin ilman vanhempia. Xplora on hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi puhelimeksi, sillä se tarjoaa turvallisuutta ja yhteydenpidon, mutta rajoittaa samalla pääsyä internetiin ja sovelluksiin.

Xplora-kellopuhelimeen voi soittaa vain ne henkilöt, jotka on lisätty laitteen yhteystietoihin Xplora-sovelluksessa. Yhteystietoja hallinnoi päähuoltaja, joka voi lisätä ja poistaa yhteystietoja sovelluksessa. Lapsi voi soittaa ja vastaanottaa puheluita ainoastaan näiltä yhteystiedoissa olevilta henkilöiltä. Tämä ominaisuus lisää turvallisuutta, sillä se estää ei-toivotut puhelut ja viestit tuntemattomilta henkilöiltä. Käyttäjät voivat lisätä Xploraan myös toisen päähuoltajan, joka voi hallita yhteystietoja ja vastaanottaa ilmoituksia laitteen toiminnoista.

Lasten älykelloissa on kellon merkistä ja mallista riippuen erittäin paljon erilaisia ominaisuuksia. Erilaisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi herätyskello, GPS-paikannin, askelmittari sekä puhe- ja viestiominaisuudet.

Älykello sopii kaiken ikäisille, mutta etenkin lapsille, joille on suunniteltu omaa puhelinta yhteyden pitämiseksi esimerkiksi koulussa ja kotimatkalla.

Lasten älykellot toimivat täysin ilman puhelinta, joten lapsella ei tarvitse olla omaa puhelinta käyttääkseen älykelloa. Useimmat kellot ovat kuitenkin vanhempien ohjattavissa erilaisten ohjelmien avulla, joita on ladattavissa myös iPhonelle.

Maidonkeraaja.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme. 

 Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Etkö löytänyt sopivaa älykelloa lapselle?

Tutustu Prydligt.fin mahtavaan valikoimaan ja löydä lapsellesi sopiva älykello edulliseen hintaan.