Paras itkuhälytin - 2021helpotusta arkeen!

“Miten valita juuri meidän tarpeisiin sopiva ja paras itkuhälytin? Markkinoilla on tarjolla monenlaisia vauvamonitoreja erilaisin käyttömahdollisuuksin ja -toiminnoin.”

Nukkuva vauva
Meidän suosituimmat itkuhälyttimet

Vauvan synnyttyä on aivan normaalia olla epävarma uudessa tilanteessa. Perheitä on erilaisia, joissakin perheissä on molemmat vanhemmat, joissakin vain yksi.

Kaikilla perheillä ei ole myöskään tukijoukkoja. Joskus vanhemmat myös uuvuttavat itsensä laittaessaan lapsen tarpeet koko ajan omiensa edelle.

Myös saman perheen lapset voivat olla täysin erilaisia temperamentiltaan ja vaatimuksiltaan. Jotta aikaa jäisi arjen tavallisiin askareisiin, omaan lepohetkeen tai harrastuksiin, itkuhälytin on kantoliinan tai kantorepun lisäksi oiva apukeino helpottamaan irroittautumista omiin askareihin.

Meidän suosituimmat itkuhälyttimet

Löydä tarpeisiisi paras itkuhälytin alla olevalta listalta.

Kätevä ja helppokäyttöinen Padwico 850 itkuhälytin on varusteltu kätevillä ja monipuolisilla toiminnoilla, jotka helpottavat vauva-arkea. Pitkä 500metrin kantomatka, ja paristo- sekä lataustelakka mahdollistavat monipuolisen käytön.

Käyttömukavuutta lisäävät myös yövalo, lämpötilasensori sekä kaksisuuntainen äänen lähetys. Tuotteessa on erinomainen hinta-laatusuhde.

Hyvällä HD-kameralla ja 5 tuuman näytöllä varusteltu Motorolan itkuhälytin on itkuhälyttimien aatelia, toki samalla myös sieltä kalleimmasta päästä. Kotona ollessasi käytössä on pääte, mutta tämä itkuhälytin toimii myös puhelimella  (iOS ja Android) ja PC:llä. Myös tuotteen kantavuus on huippuluokkaa, jopa 300m.

Tämä itkuhälytin kameralla on yhksi hyvä vaihtoehto, kun etsit kestävää ja luotettavaa tuotetta vauvasi unen seuraamiseen.

Hyvin kuluttajatesteissäkin pärjäneen uuden ajan Nabby- itkuhälyttimen voit yhdistää suoraan puhelimeesi (iOS ja Android). Sovellusta käyttämällä saat muokattua hälyttimestä juuri perheesi tarpeiden mukaisen. Akun kesto huimat 70 tuntia, ja Nabby ilmoittaa lataustarpeesta itse. Tuotteen kantavuus on huippuluokkaa, jopa 340m, ja pakkaslupauskin on jopa -10 astetta.

Perusvarma ja luotettava perinteinen, Philips Avent SCD506 DECT- itkuhälytin, estää häiriöt ja  takaa yksityisyyden. Kantomatko noin 330metriä, ja vanhempien laite hälyyttää, jos ei ole kantavuusalueella. Smart Eco- tilan ollessa käytössä, laite hiljentää äänenvoimakkuutta lapsen ollessa lähellä. Toimii kaksisuuntaisena äänen lähettimenä, sisältää yövalon ja valmiiksi asennettuja kehtolauluja.

Neonate BC-5800D Itkuhälytin on hyvä ja luotettava itkuhälytin pitkällä akunkestolla sekä kantavuudella. Digitaalinen lähetin estää häiriöt muista laitteista sekä takaa hyvän äänenlaadun ja mikrofoniherkkyyden.

Laite on omiaan Suomen olosuhteisiin, sillä se on testattu toimivaksi jopa -19asteessa.

Itkuhälyttimen valinta

Miten valita juuri meidän tarpeisiin sopiva ja paras itkuhälytin? Markkinoilla on tarjolla monenlaisia vauvamonitoreja erilaisin käyttömahdollisuuksin ja -toiminnoin.

Valintaa tehdessä kannattaa miettiä ne omat käyttötarpeet ja vertailla eri tuotteita, sillä hintahaitari vaihtelee muutamasta kympistä muutamaan sataan euroon.

Skaala on siis laaja. Kun käytössä on luotettava ja perheen omia tarpeita vastaava itkuhälytin, voivat vanhemmat rauhassa keskittyä omiin askareisiinsa.

Kantavuus

Asunnon seinät yleensä lyhentävät kantavuutta, sillä yleensä signaalin kantavuus tarkoittaa vapaata ulkotilaa. Jotkut rakenteet voivat tietysti vaikuttaa tai häritä kantavuuteen, mutta useimmat mallit toimivat tavallisen asunnon sisä- ja ulkotiloissa,terassilla/parvekkeella, täysin normaalisti ja ilmoittavat kantavuuden menettämisestä.

Kerrostalossa asuessa kannattaa huomiota kiinnittää myös mahdollisiin samanlaisten signaalien sekoittumiseen, ja harkita pikemminkin suojatus Dect-yhteyden omaavaa hälytintä. Tällaisia toimintoja on esimerkiksi useissa Philips Avent- sarjan malleissa.

Kaksisuuntaisuus

Nykyisin useimpiin malleihin on lisätty jo käyttömukavuutta lisäävä kaksisuuntainen toiminto, jossa vanhemmat voivat puhua ja rauhoittaa lasta omasta laitteestaan. Etenkin isommassa omakotitalossa tai ulkona nukuttaessa, toiminto on äärimmäisen miellyttävä.

jolloin vauvan luo pääsy ei tapahdu heti, toiminto on varsin miellyttävä. Vanhempien laitteen saa myös mykistettyä, jotta turhat äänet eivät häiritse vauvan unta.

Käyttömukavuus

Nukkuuko lapsesi sisällä ja ulkona? Valintaa tehdessä kannattaa huomioida Suomen talvi, suurin osa  laitteista valmistetaan maissa, joissa keliolosuhteet ovat erilaiset kuin meillä Pohjolassa.

On myös hyvä huomioida, onko tuote langaton, jotta ulkona seuraaminen on helpompaa. Suuri osa toimii myös akku- ja paristokäyttöisenä, mutta se kannattaa aina huomioida ostopäätöstä tehdessä, jotta arki sujuu helpommin. Jotkut mallit hälyttävät nykyisin myös alhaista virtatasoa.

Koska meillä on Suomessa on neljä vuodenaikaa ja lämpötilan vaihdokset ovat usein aika isojakin, voi olla myös hyvä valita itkuhälytin, joka mittaa vauvan nukkuma-alueen lämpötilaa. Lämpötilaseurannan lisäksi useissa malleissa on lisätty rauhoittava yövalo sekä muutama unilaulu.

Manuaalinen vai kamerallinen itkuhälytin?

Nykyisin markkinoilla on saatavalilla perinteisiä ääntä siirtäviä tai sitten videokuvaa ja ääntä siirtäviä hälyttimiä. Kameralliset itkuhälyttimet näyttävät kuvaa ja ääntä joko omassa vastaanottimessaan tai sitten vanhempien älypuhelimessa  mallista riippuen. Valintaa kannattaa miettiä omien tarpeiden, asunnon ja hinnan mukaan.

Kameralliset itkuhälyttimet ovat usein hieman kalliimpia, samalla ne kuitenkin tuovat käyttäjälleen usein lisähelpotusta vauvan seuraamiseen.Kameran avulla usein tehtävät tarkastuskäynnit vähenevät, koska nähdään, että vauva nukkuu.

Pelkän äänen perusteella siihen ei aina voi luottaa. Myös ulkona tapahtuvat häiriötekijät ovat helpommin havaittavissa tai kotona olevat kotieläimet, kuten esimerkiksi kissat ovat helpommin seurattavissa.

Myöhemmin kameraa on helppo käyttää esimerkiksi taaperon iltapuuhien ja nukahtamisen seuraamisessa. Toisaaltaan taas videolliset kamerat eivät kestä esimerkiksi kylmiä olosuhteita, joihin ehkä perinteiset mallit ovat vähän varmempia.

Usein kameralliset mallit vaativat hieman asennustyötä ja/tai hyvän  puhelimen, joka tukee kännykkäaplikaatiota.

Usein kysyttyä

Mikä on hyvä ikuhälytin?

Tämä riippuu täysin perheen tarpeista ja toiveista. Toiset haluavat ehdottomasti videokuvaa vauvasta, kun taas toiset perusvarman laitteen äänensiirtoon. Kuluttajatesteissä Nabby itkuhälytin on pärjännyt viime vuosina hienosti, ja valmistaja lupaa pakkaskestoa myös. Kuitenkin osa käyttäjistä taas vannoo vuodesta toiseen varmaa työtä tehneen Philips Avent itkuhälyttimien nimeen.

Mikä itkuhälytin kestää pakkasta?

Suurin osa merkeistä ei lupaa toimivuutta pakkasella, mutta vaunuihin hyvin “paketoituina” ne ovat toimineet pikkupakkasessakin. Vaunuissa sisällä on kuitenkin aina vähän lämpöisempää. Tämä täytyy siis jokaisen kokeilla, ja lukea arvosteluja keskustelupalstoilta ennen ostopäätöstä.

Suosituista merkeistä Nabby lupaa toimia ad -10 pakkasasteeseen asti.

Lisää rakastettavia juttuja:

Liity uutislehtemme tilaajaksi, ja varmista saavasi parhaiden äitiys-, imetys ja lastentarvikkeiden tuotevinkit ja arvostelut suoraan sähköpostiisi ensimmäisten joukossa!

↓ Tilaa parhaat vinkit ja tuotearvostelut Maidonkerääjältä sähköpostiisi