Paras Itkuhälytin 2024 - Helpotusta Arkeen!

Paras itkuhälytin artikkeli kuva

Miten valita juuri meidän tarpeisiin sopiva ja paras itkuhälytin? Markkinoilla on tarjolla monenlaisia vauvamonitoreja erilaisin käyttömahdollisuuksin ja -toiminnoin.

Vauvan synnyttyä on aivan normaalia olla epävarma uudessa tilanteessa. Perheitä on erilaisia, joissakin perheissä on molemmat vanhemmat, joissakin vain yksi.

Kaikilla perheillä ei ole myöskään tukijoukkoja. Joskus vanhemmat myös uuvuttavat itsensä laittaessaan lapsen tarpeet koko ajan omiensa edelle.

Myös saman perheen lapset voivat olla täysin erilaisia temperamentiltaan ja vaatimuksiltaan. Jotta aikaa jäisi arjen tavallisiin askareisiin, omaan lepohetkeen tai harrastuksiin, itkuhälytin on kantoliinan tai kantorepun lisäksi oiva apukeino helpottamaan irroittautumista omiin askareihin.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

CAPiDi Itkuhälytin

Tekemämme testien ja käyttäjien suositusten perusteella parhaaksi itkuhälyttimeksi osoittautui CAPiDi Itkuhälytin, joka erottui joukosta korkean suorituskykynsä, helppokäyttöisyytensä ja luotettavuutensa ansiosta.

Padwico Itkuhälytin 850

Toiminnallinen ja helppokäyttöinen itkuhälytin Padwicolta. Itkuhälyttimen ansiosta voit huoletta olla toisessa huoneessa vauvan nukkuessa, sillä hälytin hälyttää kun vauvasi äänehtii.

Neonate BC-5800D Itkuhälytin

Neonate BC-5800D Itkuhälytin, jossa on tärkeitä toimintoja, kuten pitkä kantama, korkea suorituskyky ja elinikä

Meidän suosituimmat itkuhälyttimet

Löydä tarpeisiisi paras itkuhälytin alla olevalta listalta.

Jollyroom.fi:
5/5

CAPiDi Itkuhälytin on vanhempien keskuudessa arvostettu apuväline, joka tuo mielenrauhaa lapsen nukkuessa. Tämän helppokäyttöisen laitteen säädettävä mikrofonin herkkyys mahdollistaa vauvan äänten tarkan havainnoinnin, ilman turhaa huolta taustamelusta. Vanhempainyksikön värinähälytys on erinomainen ominaisuus, joka varmistaa, että vanhemmat huomaavat lapsen heräämisen, vaikka itse olisivatkin toisessa huoneessa tai vaikkapa puutarhassa.

Jollyroom.fi:
4.5/5

Padwico 850 itkuhälytin on vanhempien luottokumppani vauvan unen aikana. Tämä toiminnallinen ja helppokäyttöinen laite mahdollistaa sen, että voit viettää aikaa toisessa huoneessa ilman huolta heräävästä lapsesta. Padwico itkuhälyttimen ainutlaatuinen 500 metrin kantama avoimessa tilassa ja matala säteilytaso tekevät siitä turvallisen valinnan perheen pienimmälle.

Jollyroom.fi:
5/5

Neonate BC-5800D itkuhälytin on vanhempien luottokumppani, joka tuo mielenrauhaa ja vapautta arkeen. Sen pitkä kantama mahdollistaa lapsen äänien kuulemisen jopa 800 metrin päästä, mikä on erityisen kätevää suuremmissa kodeissa tai pihapiirissä liikuttaessa. Korkea suorituskyky ja pitkäikäisyys tekevät tästä itkuhälyttimestä luotettavan valinnan.

Jollyroom.fi:
4/5

Padwico V8 Itkuhälytin Ladattavalla Akulla on moderni ratkaisu, joka tuo mielenrauhaa vanhemmille ja turvaa pienokaisille. Tämän itkuhälyttimen avulla vanhemmat voivat vaivattomasti jatkaa toimiaan kodin eri tiloissa tai vaikkapa ulkoillessaan, tietäen että vauvan pienimmätkin äännähdykset kuuluvat selkeästi ja luotettavasti.

Jollyroom.fi:
4.5/5

Motorola VM481 Video Itkuhälytin on moderni vanhempien apuväline, joka tuo mielenrauhaa lapsen nukkuessa. Sen edistyksellinen teknologia ja käyttäjäystävälliset ominaisuudet tekevät siitä luotettavan valinnan. Vanhempainyksikön ladattava litiumakku ja pitkä, jopa 300 metrin kantama mahdollistavat joustavan liikkuvuuden kodin eri tiloissa.

Jollyroom.fi:
3/5

Philips Avent Dect SCD50326 Itkuhälytin on vanhempien luottokumppani, joka tarjoaa mielenrauhan ja varmuuden siitä, että lapsen äänet kuuluvat selkeästi ja häiriöttä. DECT-tekniikan ansiosta laite erottuu markkinoilla tarjoamalla suojatun yhteyden, joka estää muiden laitteiden aiheuttamat häiriöt. Tämä tarkoittaa, että vanhemmat voivat kuulla vain oman lapsensa äänet, ilman pelkoa ulkopuolisten signaalien sekaantumisesta.

Pinkorblue.fi:
5/5

MAXI COSI Vauvan itkuhälytin See WiFi on modernin vanhemman valinta, kun halutaan varmistaa pienen nukkujan turvallisuus ja mukavuus. Tämä älykäs laite tarjoaa valinnaisia ilmoituksia äänistä ja liikkeistä, joten voit olla varma, että saat tiedon heti, kun pienokaisesi tarvitsee sinua. Kääntyvä näyttöpää ja zoom-toiminto mahdollistavat tarkan seurannan, ja 1080p HD -suoratoisto takaa, että näet joka yksityiskohdan kristallinkirkkaasti.

Itkuhälyttimen valinta

Miten valita juuri meidän tarpeisiin sopiva ja paras itkuhälytin? Markkinoilla on tarjolla monenlaisia vauvamonitoreja erilaisin käyttömahdollisuuksin ja -toiminnoin.

Valintaa tehdessä kannattaa miettiä ne omat käyttötarpeet ja vertailla eri tuotteita, sillä hintahaitari vaihtelee muutamasta kympistä muutamaan sataan euroon.

Skaala on siis laaja. Kun käytössä on luotettava ja perheen omia tarpeita vastaava itkuhälytin, voivat vanhemmat rauhassa keskittyä omiin askareisiinsa.

Kantavuus

Asunnon seinät yleensä lyhentävät kantavuutta, sillä yleensä signaalin kantavuus tarkoittaa vapaata ulkotilaa. Jotkut rakenteet voivat tietysti vaikuttaa tai häritä kantavuuteen, mutta useimmat mallit toimivat tavallisen asunnon sisä- ja ulkotiloissa,terassilla/parvekkeella, täysin normaalisti ja ilmoittavat kantavuuden menettämisestä.

Kerrostalossa asuessa kannattaa huomiota kiinnittää myös mahdollisiin samanlaisten signaalien sekoittumiseen, ja harkita pikemminkin suojatus Dect-yhteyden omaavaa hälytintä. Tällaisia toimintoja on esimerkiksi useissa Philips Avent- sarjan malleissa.

Kaksisuuntaisuus

Nykyisin useimpiin malleihin on lisätty jo käyttömukavuutta lisäävä kaksisuuntainen toiminto, jossa vanhemmat voivat puhua ja rauhoittaa lasta omasta laitteestaan. Etenkin isommassa omakotitalossa tai ulkona nukuttaessa, toiminto on äärimmäisen miellyttävä. jolloin vauvan luo pääsy ei tapahdu heti, toiminto on varsin miellyttävä.

Vanhempien laitteen saa myös mykistettyä, jotta turhat äänet eivät häiritse vauvan unta.

Käyttömukavuus

Nukkuuko lapsesi sisällä ja ulkona? Valintaa tehdessä kannattaa huomioida Suomen talvi, suurin osa laitteista valmistetaan maissa, joissa keliolosuhteet ovat erilaiset kuin meillä Pohjolassa.

On myös hyvä huomioida, onko tuote langaton, jotta ulkona seuraaminen on helpompaa. Suuri osa toimii myös akku- ja paristokäyttöisenä, mutta se kannattaa aina huomioida ostopäätöstä tehdessä, jotta arki sujuu helpommin. Jotkut mallit hälyttävät nykyisin myös alhaista virtatasoa.

Koska meillä on Suomessa on neljä vuodenaikaa ja lämpötilan vaihdokset ovat usein aika isojakin, voi olla myös hyvä valita itkuhälytin, joka mittaa vauvan nukkuma-alueen lämpötilaa. Lämpötilaseurannan lisäksi useissa malleissa on lisätty rauhoittava yövalo sekä muutama unilaulu.

Manuaalinen vai kamerallinen itkuhälytin?

Nykyisin markkinoilla on saatavalilla perinteisiä ääntä siirtäviä tai sitten videokuvaa ja ääntä siirtäviä hälyttimiä. Kameralliset itkuhälyttimet näyttävät kuvaa ja ääntä joko omassa vastaanottimessaan tai sitten vanhempien älypuhelimessa mallista riippuen. Valintaa kannattaa miettiä omien tarpeiden, asunnon ja hinnan mukaan.

Kameralliset itkuhälyttimet ovat usein hieman kalliimpia, samalla ne kuitenkin tuovat käyttäjälleen usein lisähelpotusta vauvan seuraamiseen.Kameran avulla usein tehtävät tarkastuskäynnit vähenevät, koska nähdään, että vauva nukkuu.

Pelkän äänen perusteella siihen ei aina voi luottaa. Myös ulkona tapahtuvat häiriötekijät ovat helpommin havaittavissa tai kotona olevat kotieläimet, kuten esimerkiksi kissat ovat helpommin seurattavissa.

Myöhemmin kameraa on helppo käyttää esimerkiksi taaperon iltapuuhien ja nukahtamisen seuraamisessa. Toisaaltaan taas videolliset kamerat eivät kestä esimerkiksi kylmiä olosuhteita, joihin ehkä perinteiset mallit ovat vähän varmempia.

Usein kameralliset mallit vaativat hieman asennustyötä ja/tai hyvän puhelimen, joka tukee kännykkäaplikaatiota.

Usein kysyttyä

Tämä riippuu täysin perheen tarpeista ja toiveista. Toiset haluavat ehdottomasti videokuvaa vauvasta, kun taas toiset perusvarman laitteen äänensiirtoon. Kuluttajatesteissä Nabby itkuhälytin on pärjännyt viime vuosina hienosti, ja valmistaja lupaa pakkaskestoa myös. Kuitenkin osa käyttäjistä taas vannoo vuodesta toiseen varmaa työtä tehneen Philips Avent itkuhälyttimien nimeen.

Suurin osa merkeistä ei lupaa toimivuutta pakkasella, mutta vaunuihin hyvin “paketoituina” ne ovat toimineet pikkupakkasessakin. Vaunuissa sisällä on kuitenkin aina vähän lämpöisempää. Tämä täytyy siis jokaisen kokeilla, ja lukea arvosteluja keskustelupalstoilta ennen ostopäätöstä.

Suosituista merkeistä Nabby lupaa toimia ad -10 pakkasasteeseen asti.

Kaikki vauvat itkevät, se on kaikkia vauvaperheitä yhdistävä tekijä. Itkuun on useita syitä, ja helpottaaksemme vauva-arkea, kirjoitimme artikkelin Miksi vauvat itkevät?

Vauvan siirtyessä omaan huoneeseen, saattaa muutos herättää suuria tunteita vanhemmissa, etenkin äidissä. Kyse on yhdenlaisen aikakauden lopusta, ja hyvä itkuhälytin voi helpottaa siirtymää, etenkin jos huoneet eivät ole aivan vierekkäin.Kamerallinen itkuhälytin varmistaa sen, että vanhemmat voivat herätessään tarkistaa vauvan voinnin menemättä huoneeseen.

Usein radiopuhelimia mietitään itkuhälyttimien sijaan niiden halvemman hinnan vuoksi. Radiopuhelimia mietittäessä on kuitenkin huomioitava, että siinä on niin sanottu handsfree-toiminto, jotta se soveltuu itkuhälyttimeksi. Mielestämme kuitenkin perusmallinen langaton itkuhälytin on turvallisempi vaihtoehto, ja yleensä ne saa helposti myytyä tarvittaessa eteenpäin.

Itkuhälytin löytyy melkein jokaisesta vauvaperheestä. Toiset käyttävät langatonta perusmallia ulkona nukkumiseen, ja toiset haluavat kamerallisen itkuhälyttimen vauvan yöunien seurantaan. Myös Suomen sää on hyvä ottaa huomioon, jos itkuhälytin halutaan myös ulkokäyttöön. Hyvä itkuhälytin helpottaa perhearkea ja markkinoilla on useita malleja eri toiminnoin ja hinnoin, joten vertailun avulla vauvaperheen on helppo löytää paras itkuhälytin juuri heille.

Harkitessa itkuhälytintä ulkokäyttöön, tulisi huomioida muutama seikka: kantavuus, taajuuksien suojaus, säänkesto ja langattomuus. Myös itkuhälyttimessä olisi hyvä olla joku kiinnitysklipsi, jos aikuinen haluaa kädet vapaaksi esimerkiksi ulkotöissä.

Itkuhälyttimen tarve riippuu täysin perheen omista tarpeista. Jos lapsi nukkuu hyvin rattaissa ulkona, on itkuhälytin helppo tapa seurata, koska lapsi herää. Kotona taas hyvä kameralla varustettu itkuhälytin on oiva tapa seurata esimerkiksi taaperon ja vähän isomman lapsen unta, nukahtamista tai yöllisiä touhuja. Kuitenkin voisi ajatella, että kun lapsi osaa reippaasti omasta huoneesta tulla vanhempien huoneeseen pyytämään apua, on itkuhälyttimen käyttö jo melko turhaa.

Lisää rakastettavia juttuja:

Maidonkeraaja.fisivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme. 

 Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.