Etusivu » Paras Itkuhälytin 2022 – Helpotusta Arkeen!

Paras Itkuhälytin 2022 – Helpotusta Arkeen!

Päivitetty: 7.1.2022

Miten valita juuri meidän tarpeisiin sopiva ja paras itkuhälytin? Markkinoilla on tarjolla monenlaisia vauvamonitoreja erilaisin käyttömahdollisuuksin ja -toiminnoin.

Nukkuva vauva
Meidän suosituimmat itkuhälyttimet
Padwico Itkuhälytin 850
Motorola MBP855 Connect Itkuhälytin
Capidi Itkuhälytin
Philips Avent Dect SCD502- Itkuhäytin
Neonate BC-5800D Itkuhälytin

Vauvan synnyttyä on aivan normaalia olla epävarma uudessa tilanteessa. Perheitä on erilaisia, joissakin perheissä on molemmat vanhemmat, joissakin vain yksi.

Kaikilla perheillä ei ole myöskään tukijoukkoja. Joskus vanhemmat myös uuvuttavat itsensä laittaessaan lapsen tarpeet koko ajan omiensa edelle.

Myös saman perheen lapset voivat olla täysin erilaisia temperamentiltaan ja vaatimuksiltaan. Jotta aikaa jäisi arjen tavallisiin askareisiin, omaan lepohetkeen tai harrastuksiin, itkuhälytin on kantoliinan tai kantorepun lisäksi oiva apukeino helpottamaan irroittautumista omiin askareihin.

Meidän suosituimmat itkuhälyttimet

Löydä tarpeisiisi paras itkuhälytin alla olevalta listalta.

Padwico Itkuhälytin 850

Padwico Itkuhälytin 850

Jollyroom

Kätevä ja helppokäyttöinen Padwico 850 itkuhälytin on varusteltu kätevillä ja monipuolisilla toiminnoilla, jotka helpottavat vauva-arkea. Pitkä 500metrin kantomatka, ja paristo- sekä lataustelakka mahdollistavat monipuolisen käytön.

Käyttömukavuutta lisäävät myös yövalo, lämpötilasensori sekä kaksisuuntainen äänen lähetys. Tuotteessa on erinomainen hinta-laatusuhde.

Plussat:
Vaihtaa taajuuden itse vapaaseen verkkoon
Kaksisuuntainen kommunikointi
Testattu toimivuus aina -20 asteeseen saakka
Miinukset:
Ei kameraa
Kiinnitysklipsi puuttuu

Last updated: 2022-01-21 13:24:14

Motorola MBP855 Connect Itkuhälytin

Motorola MBP855 Connect Itkuhalytin

Gigantti

Hyvällä HD-kameralla ja 5 tuuman näytöllä varusteltu Motorolan itkuhälytin on itkuhälyttimien aatelia, toki samalla myös sieltä kalleimmasta päästä. Kotona ollessasi käytössä on pääte, mutta tämä itkuhälytin toimii myös puhelimella (iOS ja Android) ja PC:llä. Myös tuotteen kantavuus on huippuluokkaa, jopa 300m.

Tämä itkuhälytin kameralla on yhksi hyvä vaihtoehto, kun etsit kestävää ja luotettavaa tuotetta vauvasi unen seuraamiseen.

Plussat:
Laadukas ja miellyttävä ulkonäkö
Toimii akulla sekä verkkovirralla
HD-kamera ja IR-pimeännäkö
Äänensiirto molempiin suuntiin
Miinuket:
Hintava
Ei suomenkielisiä ohjeita

Last updated: 2022-01-21 13:24:15

Capidi Itkuhälytin

Capidi Itkuhälytin
Yksi suosikeistamme

Jollyroom

Capidi Itkuhälytin on loista valinta, kun toiveissa on yksinkertainen, luotettava ja kestävä itkuhälytin. SImppeli ulkonäkö tuo rauhaa käyttäjälle, sillä käyttö ja käyttöönotto on varsin helppoa. Laite on testattu toimivaksi jopa -20 asteessa, ja kantavuus on jopa 800 metriä. Laite hälyttää äänen lisäksi myös värisemällä, jolloin laitetta voi pitää esimerkiksi pihatöitä tehdessä taskussa. Ladataan micro-USB- kaapelilla, joka sisältyy pakettiin. Laitteella hyvin alhainen säteily.

Plussat:
Kestävä ja yksinkertainen malli
Kantavuus jopa 800m
Testattu toimivaksi -20 asteessa
Kaksisuuntainen äänentoisto
Värinä ja yövalo
Miinukset:
Kamerattomaksi itkuhälyttimeksi hintaluokan yläpäässä

Last updated: 2022-01-19 13:10:36

Philips Avent Dect SCD502- Itkuhäytin

Philips Avent Dect SCD502

Jollyroom

Kun kaipaat perusvarma ja luotettavaa perinteistä itkuhälytintä, Philips Avent SCD502 DECT- itkuhälytin on oiva valinta. Laite on suojattu muiden laitteiden häiriöltä ja päällä oleva yhteys on suojattu sekä turvallinen. Kantomatka laitteessa on noin 300 metriä, ja vanhempien laite hälyttää, jos ei ole kantavuusalueella.

Äänentoisto laitteessa hyvä ja selkeä, sinun ei tarvitse miettiä, kuuletko lapsesi varmasti. Yövalo helpottaa vauvan voinnin tarkistamista pimeällä, sekä Smart ECO- toiminto takaa hyvän akunkeston.

Plussat:
Luotettava, helppokäyttöinen perusmalli
Toimii verkkovirralla ja paristoilla
Kaksisuuntainen kommunikointi
Smart ECO-toiminto
Miinukset:
Sään kestävyydestä ei mainintaa
Isohko koko
Vauvan pääte toimii vain verkkovirralla

Last updated: 2022-01-19 13:10:37

Neonate BC-5800D Itkuhälytin

Neonate BC 5800D Itkuhälytin

Jollyroom

Neonate BC-5800D Itkuhälytin on hyvä ja luotettava itkuhälytin pitkällä akunkestolla sekä kantavuudella. Digitaalinen lähetin estää häiriöt muista laitteista sekä takaa hyvän äänenlaadun ja mikrofoniherkkyyden.

Laite on omiaan Suomen olosuhteisiin, sillä se on testattu toimivaksi jopa -19asteessa.

Plussat:
Pitkä kantavuus
Selkeä iso näyttö
Ladattavissa pattereissa jopa 200h käyttöaika
Miinukset:
EI kameraa
Kamerattomaksi itkuhälyttimeksi alkaa olla jo hintaluokan yläpäässä

Last updated: 2022-01-19 13:10:38

Itkuhälyttimen valinta

Miten valita juuri meidän tarpeisiin sopiva ja paras itkuhälytin? Markkinoilla on tarjolla monenlaisia vauvamonitoreja erilaisin käyttömahdollisuuksin ja -toiminnoin.

Valintaa tehdessä kannattaa miettiä ne omat käyttötarpeet ja vertailla eri tuotteita, sillä hintahaitari vaihtelee muutamasta kympistä muutamaan sataan euroon.

Skaala on siis laaja. Kun käytössä on luotettava ja perheen omia tarpeita vastaava itkuhälytin, voivat vanhemmat rauhassa keskittyä omiin askareisiinsa.

Kantavuus

Asunnon seinät yleensä lyhentävät kantavuutta, sillä yleensä signaalin kantavuus tarkoittaa vapaata ulkotilaa. Jotkut rakenteet voivat tietysti vaikuttaa tai häritä kantavuuteen, mutta useimmat mallit toimivat tavallisen asunnon sisä- ja ulkotiloissa,terassilla/parvekkeella, täysin normaalisti ja ilmoittavat kantavuuden menettämisestä.

Kerrostalossa asuessa kannattaa huomiota kiinnittää myös mahdollisiin samanlaisten signaalien sekoittumiseen, ja harkita pikemminkin suojatus Dect-yhteyden omaavaa hälytintä. Tällaisia toimintoja on esimerkiksi useissa Philips Avent- sarjan malleissa.

Kaksisuuntaisuus

Nykyisin useimpiin malleihin on lisätty jo käyttömukavuutta lisäävä kaksisuuntainen toiminto, jossa vanhemmat voivat puhua ja rauhoittaa lasta omasta laitteestaan. Etenkin isommassa omakotitalossa tai ulkona nukuttaessa, toiminto on äärimmäisen miellyttävä. jolloin vauvan luo pääsy ei tapahdu heti, toiminto on varsin miellyttävä.

Vanhempien laitteen saa myös mykistettyä, jotta turhat äänet eivät häiritse vauvan unta.

Käyttömukavuus

Nukkuuko lapsesi sisällä ja ulkona? Valintaa tehdessä kannattaa huomioida Suomen talvi, suurin osa laitteista valmistetaan maissa, joissa keliolosuhteet ovat erilaiset kuin meillä Pohjolassa.

On myös hyvä huomioida, onko tuote langaton, jotta ulkona seuraaminen on helpompaa. Suuri osa toimii myös akku- ja paristokäyttöisenä, mutta se kannattaa aina huomioida ostopäätöstä tehdessä, jotta arki sujuu helpommin. Jotkut mallit hälyttävät nykyisin myös alhaista virtatasoa.

Koska meillä on Suomessa on neljä vuodenaikaa ja lämpötilan vaihdokset ovat usein aika isojakin, voi olla myös hyvä valita itkuhälytin, joka mittaa vauvan nukkuma-alueen lämpötilaa. Lämpötilaseurannan lisäksi useissa malleissa on lisätty rauhoittava yövalo sekä muutama unilaulu.

Manuaalinen vai kamerallinen itkuhälytin?

Nykyisin markkinoilla on saatavalilla perinteisiä ääntä siirtäviä tai sitten videokuvaa ja ääntä siirtäviä hälyttimiä. Kameralliset itkuhälyttimet näyttävät kuvaa ja ääntä joko omassa vastaanottimessaan tai sitten vanhempien älypuhelimessa mallista riippuen. Valintaa kannattaa miettiä omien tarpeiden, asunnon ja hinnan mukaan.

Kameralliset itkuhälyttimet ovat usein hieman kalliimpia, samalla ne kuitenkin tuovat käyttäjälleen usein lisähelpotusta vauvan seuraamiseen.Kameran avulla usein tehtävät tarkastuskäynnit vähenevät, koska nähdään, että vauva nukkuu.

Pelkän äänen perusteella siihen ei aina voi luottaa. Myös ulkona tapahtuvat häiriötekijät ovat helpommin havaittavissa tai kotona olevat kotieläimet, kuten esimerkiksi kissat ovat helpommin seurattavissa.

Myöhemmin kameraa on helppo käyttää esimerkiksi taaperon iltapuuhien ja nukahtamisen seuraamisessa. Toisaaltaan taas videolliset kamerat eivät kestä esimerkiksi kylmiä olosuhteita, joihin ehkä perinteiset mallit ovat vähän varmempia.

Usein kameralliset mallit vaativat hieman asennustyötä ja/tai hyvän puhelimen, joka tukee kännykkäaplikaatiota.

Usein kysyttyä

Lisää rakastettavia juttuja:

Liity uutislehtemme tilaajaksi, ja varmista saavasi parhaiden äitiys-, imetys ja lastentarvikkeiden tuotevinkit ja arvostelut suoraan sähköpostiisi ensimmäisten joukossa!

↓ Tilaa parhaat vinkit ja tuotearvostelut Maidonkerääjältä sähköpostiisi