Paras Itkuhälytin 2023 - Helpotusta Arkeen!

Paras itkuhälytin artikkeli kuva

Miten valita juuri meidän tarpeisiin sopiva ja paras itkuhälytin? Markkinoilla on tarjolla monenlaisia vauvamonitoreja erilaisin käyttömahdollisuuksin ja -toiminnoin.

Vauvan synnyttyä on aivan normaalia olla epävarma uudessa tilanteessa. Perheitä on erilaisia, joissakin perheissä on molemmat vanhemmat, joissakin vain yksi.

Kaikilla perheillä ei ole myöskään tukijoukkoja. Joskus vanhemmat myös uuvuttavat itsensä laittaessaan lapsen tarpeet koko ajan omiensa edelle.

Myös saman perheen lapset voivat olla täysin erilaisia temperamentiltaan ja vaatimuksiltaan. Jotta aikaa jäisi arjen tavallisiin askareisiin, omaan lepohetkeen tai harrastuksiin, itkuhälytin on kantoliinan tai kantorepun lisäksi oiva apukeino helpottamaan irroittautumista omiin askareihin.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

Padwico Itkuhälytin 850

Padwico Itkuhälytin 850 pikkukuva

Tekemämme testien ja käyttäjien suositusten perusteella parhaaksi itkuhälyttimeksi osoittautui Padwico 850 itkuhälytin, joka erottui joukosta korkean suorituskykynsä, helppokäyttöisyytensä ja luotettavuutensa ansiosta.

Capidi Itkuhälytin

Capidi Itkuhälytin pikkukuva

CAPiDis Baby Alarm -itkuhälyttimessä on erityisen alhainen säteily ja se on käyttäjäystävällinen pitkän ulottuvuusalueensa ansiosta.

Neonate BC-5800D Itkuhälytin

Neonate BC-5800D Itkuhälytin pikkukuva

Neonate BC-5800D Itkuhälytin, jossa on tärkeitä toimintoja, kuten pitkä kantama, korkea suorituskyky ja elinikä

Meidän suosituimmat itkuhälyttimet

Löydä tarpeisiisi paras itkuhälytin alla olevalta listalta.

Padwico Itkuhälytin 850
Testien perusteella paras itkuhälytin
Jollyroom:
5/5

Kätevä ja helppokäyttöinen Padwico 850 itkuhälytin on varusteltu kätevillä ja monipuolisilla toiminnoilla, jotka helpottavat vauva-arkea. Pitkä 500metrin kantomatka, ja paristo- sekä lataustelakka mahdollistavat monipuolisen käytön.

Käyttömukavuutta lisäävät myös yövalo, lämpötilasensori sekä kaksisuuntainen äänen lähetys. Tuotteessa on erinomainen hinta-laatusuhde.

Tekemämme testien ja käyttäjien suositusten perusteella parhaaksi itkuhälyttimeksi osoittautui Padwico 850 itkuhälytin, joka erottui joukosta korkean suorituskykynsä, helppokäyttöisyytensä ja luotettavuutensa ansiosta. 

Capidi Itkuhälytin
Yksi suosikeistamme
Jollyroom:
5/5

Capidi Itkuhälytin on loista valinta, kun toiveissa on yksinkertainen, luotettava ja kestävä itkuhälytin. SImppeli ulkonäkö tuo rauhaa käyttäjälle, sillä käyttö ja käyttöönotto on varsin helppoa. Laite on testattu toimivaksi jopa -20 asteessa, ja kantavuus on jopa 800 metriä. Laite hälyttää äänen lisäksi myös värisemällä, jolloin laitetta voi pitää esimerkiksi pihatöitä tehdessä taskussa. Ladataan micro-USB- kaapelilla, joka sisältyy pakettiin. Laitteella hyvin alhainen säteily.

Jollyroom:
5/5

Neonate Itkuhälytin BC-6500D on Neonaten ylellisin malli, joka erottuu markkinoilla monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta. Tässä versiossa on paranneltu akkukapasiteetti ja isompi LCD-näyttö, ja se on erinomainen seuraaja BC-5500SA-mallille, joka tunnetaan kompaktista koostaan, kauas ulottuvasta lähetyskantamastaan, vähäisestä säteilystä sekä akku- ja lämpötilamittareistaan. Tämä malli on myös täysin digitaalinen, joten se välttää häiriöt muista laitteista ja tarjoaa entistä parempaa äänenlaatua.

Jollyroom:
4.3/5

Kun kaipaat perusvarma ja luotettavaa perinteistä itkuhälytintä, Philips Avent SCD50326 DECT– itkuhälytin on oiva valinta. Laite on suojattu muiden laitteiden häiriöltä ja päällä oleva yhteys on suojattu sekä turvallinen. Kantomatka laitteessa on noin 300 metriä, ja vanhempien laite hälyttää, jos ei ole kantavuusalueella.

Äänentoisto laitteessa hyvä ja selkeä, sinun ei tarvitse miettiä, kuuletko lapsesi varmasti. Yövalo helpottaa vauvan voinnin tarkistamista pimeällä, sekä Smart ECO- toiminto takaa hyvän akunkeston.

Jollyroom:
3.5/5

Neonate BC-5800D Itkuhälytin on hyvä ja luotettava itkuhälytin pitkällä akunkestolla sekä kantavuudella. Digitaalinen lähetin estää häiriöt muista laitteista sekä takaa hyvän äänenlaadun ja mikrofoniherkkyyden.

Laite on omiaan Suomen olosuhteisiin, sillä se on testattu toimivaksi jopa -19asteessa.

Jollyroom:
3/5

Beemoo SM32 -langattoman itkuhälytin avulla voit seurata lastasi mukavasti eri huoneesta käsin. Järjestelmä sisältää videonäytöllisen vanhemman osan helppokäyttöisine painikkeineen ja langattomine yhteyksineen sekä vauvan osan, joka on varustettu mikrofonilla, lämpötila-anturilla ja zoomausominaisuudella varustetulla videokameralla. Kantomatka on jopa 250 metriä ulkotiloissa ja 80 metriä sisätiloissa.

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Motorola MBP855 Connect Itkuhälytin

Motorola MBP855 Connect Itkuhalytin
Gigantti:
3.3/5

Hyvällä HD-kameralla ja 5 tuuman näytöllä varusteltu Motorolan itkuhälytin on itkuhälyttimien aatelia, toki samalla myös sieltä kalleimmasta päästä. Kotona ollessasi käytössä on pääte, mutta tämä itkuhälytin toimii myös puhelimella (iOS ja Android) ja PC:llä. Myös tuotteen kantavuus on huippuluokkaa, jopa 300m.

Tämä itkuhälytin kameralla on yhksi hyvä vaihtoehto, kun etsit kestävää ja luotettavaa tuotetta vauvasi unen seuraamiseen.

Itkuhälyttimen valinta

Miten valita juuri meidän tarpeisiin sopiva ja paras itkuhälytin? Markkinoilla on tarjolla monenlaisia vauvamonitoreja erilaisin käyttömahdollisuuksin ja -toiminnoin.

Valintaa tehdessä kannattaa miettiä ne omat käyttötarpeet ja vertailla eri tuotteita, sillä hintahaitari vaihtelee muutamasta kympistä muutamaan sataan euroon.

Skaala on siis laaja. Kun käytössä on luotettava ja perheen omia tarpeita vastaava itkuhälytin, voivat vanhemmat rauhassa keskittyä omiin askareisiinsa.

Kantavuus

Asunnon seinät yleensä lyhentävät kantavuutta, sillä yleensä signaalin kantavuus tarkoittaa vapaata ulkotilaa. Jotkut rakenteet voivat tietysti vaikuttaa tai häritä kantavuuteen, mutta useimmat mallit toimivat tavallisen asunnon sisä- ja ulkotiloissa,terassilla/parvekkeella, täysin normaalisti ja ilmoittavat kantavuuden menettämisestä.

Kerrostalossa asuessa kannattaa huomiota kiinnittää myös mahdollisiin samanlaisten signaalien sekoittumiseen, ja harkita pikemminkin suojatus Dect-yhteyden omaavaa hälytintä. Tällaisia toimintoja on esimerkiksi useissa Philips Avent- sarjan malleissa.

Kaksisuuntaisuus

Nykyisin useimpiin malleihin on lisätty jo käyttömukavuutta lisäävä kaksisuuntainen toiminto, jossa vanhemmat voivat puhua ja rauhoittaa lasta omasta laitteestaan. Etenkin isommassa omakotitalossa tai ulkona nukuttaessa, toiminto on äärimmäisen miellyttävä. jolloin vauvan luo pääsy ei tapahdu heti, toiminto on varsin miellyttävä.

Vanhempien laitteen saa myös mykistettyä, jotta turhat äänet eivät häiritse vauvan unta.

Käyttömukavuus

Nukkuuko lapsesi sisällä ja ulkona? Valintaa tehdessä kannattaa huomioida Suomen talvi, suurin osa laitteista valmistetaan maissa, joissa keliolosuhteet ovat erilaiset kuin meillä Pohjolassa.

On myös hyvä huomioida, onko tuote langaton, jotta ulkona seuraaminen on helpompaa. Suuri osa toimii myös akku- ja paristokäyttöisenä, mutta se kannattaa aina huomioida ostopäätöstä tehdessä, jotta arki sujuu helpommin. Jotkut mallit hälyttävät nykyisin myös alhaista virtatasoa.

Koska meillä on Suomessa on neljä vuodenaikaa ja lämpötilan vaihdokset ovat usein aika isojakin, voi olla myös hyvä valita itkuhälytin, joka mittaa vauvan nukkuma-alueen lämpötilaa. Lämpötilaseurannan lisäksi useissa malleissa on lisätty rauhoittava yövalo sekä muutama unilaulu.

Manuaalinen vai kamerallinen itkuhälytin?

Nykyisin markkinoilla on saatavalilla perinteisiä ääntä siirtäviä tai sitten videokuvaa ja ääntä siirtäviä hälyttimiä. Kameralliset itkuhälyttimet näyttävät kuvaa ja ääntä joko omassa vastaanottimessaan tai sitten vanhempien älypuhelimessa mallista riippuen. Valintaa kannattaa miettiä omien tarpeiden, asunnon ja hinnan mukaan.

Kameralliset itkuhälyttimet ovat usein hieman kalliimpia, samalla ne kuitenkin tuovat käyttäjälleen usein lisähelpotusta vauvan seuraamiseen.Kameran avulla usein tehtävät tarkastuskäynnit vähenevät, koska nähdään, että vauva nukkuu.

Pelkän äänen perusteella siihen ei aina voi luottaa. Myös ulkona tapahtuvat häiriötekijät ovat helpommin havaittavissa tai kotona olevat kotieläimet, kuten esimerkiksi kissat ovat helpommin seurattavissa.

Myöhemmin kameraa on helppo käyttää esimerkiksi taaperon iltapuuhien ja nukahtamisen seuraamisessa. Toisaaltaan taas videolliset kamerat eivät kestä esimerkiksi kylmiä olosuhteita, joihin ehkä perinteiset mallit ovat vähän varmempia.

Usein kameralliset mallit vaativat hieman asennustyötä ja/tai hyvän puhelimen, joka tukee kännykkäaplikaatiota.

Usein kysyttyä

Tämä riippuu täysin perheen tarpeista ja toiveista. Toiset haluavat ehdottomasti videokuvaa vauvasta, kun taas toiset perusvarman laitteen äänensiirtoon. Kuluttajatesteissä Nabby itkuhälytin on pärjännyt viime vuosina hienosti, ja valmistaja lupaa pakkaskestoa myös. Kuitenkin osa käyttäjistä taas vannoo vuodesta toiseen varmaa työtä tehneen Philips Avent itkuhälyttimien nimeen.

Suurin osa merkeistä ei lupaa toimivuutta pakkasella, mutta vaunuihin hyvin “paketoituina” ne ovat toimineet pikkupakkasessakin. Vaunuissa sisällä on kuitenkin aina vähän lämpöisempää. Tämä täytyy siis jokaisen kokeilla, ja lukea arvosteluja keskustelupalstoilta ennen ostopäätöstä.

Suosituista merkeistä Nabby lupaa toimia ad -10 pakkasasteeseen asti.

Kaikki vauvat itkevät, se on kaikkia vauvaperheitä yhdistävä tekijä. Itkuun on useita syitä, ja helpottaaksemme vauva-arkea, kirjoitimme artikkelin Miksi vauvat itkevät?

Vauvan siirtyessä omaan huoneeseen, saattaa muutos herättää suuria tunteita vanhemmissa, etenkin äidissä. Kyse on yhdenlaisen aikakauden lopusta, ja hyvä itkuhälytin voi helpottaa siirtymää, etenkin jos huoneet eivät ole aivan vierekkäin.Kamerallinen itkuhälytin varmistaa sen, että vanhemmat voivat herätessään tarkistaa vauvan voinnin menemättä huoneeseen.

Usein radiopuhelimia mietitään itkuhälyttimien sijaan niiden halvemman hinnan vuoksi. Radiopuhelimia mietittäessä on kuitenkin huomioitava, että siinä on niin sanottu handsfree-toiminto, jotta se soveltuu itkuhälyttimeksi. Mielestämme kuitenkin perusmallinen langaton itkuhälytin on turvallisempi vaihtoehto, ja yleensä ne saa helposti myytyä tarvittaessa eteenpäin.

Itkuhälytin löytyy melkein jokaisesta vauvaperheestä. Toiset käyttävät langatonta perusmallia ulkona nukkumiseen, ja toiset haluavat kamerallisen itkuhälyttimen vauvan yöunien seurantaan. Myös Suomen sää on hyvä ottaa huomioon, jos itkuhälytin halutaan myös ulkokäyttöön. Hyvä itkuhälytin helpottaa perhearkea ja markkinoilla on useita malleja eri toiminnoin ja hinnoin, joten vertailun avulla vauvaperheen on helppo löytää paras itkuhälytin juuri heille.

Harkitessa itkuhälytintä ulkokäyttöön, tulisi huomioida muutama seikka: kantavuus, taajuuksien suojaus, säänkesto ja langattomuus. Myös itkuhälyttimessä olisi hyvä olla joku kiinnitysklipsi, jos aikuinen haluaa kädet vapaaksi esimerkiksi ulkotöissä.

Itkuhälyttimen tarve riippuu täysin perheen omista tarpeista. Jos lapsi nukkuu hyvin rattaissa ulkona, on itkuhälytin helppo tapa seurata, koska lapsi herää. Kotona taas hyvä kameralla varustettu itkuhälytin on oiva tapa seurata esimerkiksi taaperon ja vähän isomman lapsen unta, nukahtamista tai yöllisiä touhuja. Kuitenkin voisi ajatella, että kun lapsi osaa reippaasti omasta huoneesta tulla vanhempien huoneeseen pyytämään apua, on itkuhälyttimen käyttö jo melko turhaa.

Lisää rakastettavia juttuja:

Maidonkeraaja.fisivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme. 

 Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.