Parhaat yhdistelmävaunut 2023 – Vinkit Ja Neuvot Valintaan

Nainen ja yhdistelmävaunut

Vaunujen osto on varmasti yksi vaikeimpia, ja suurimpia päätöksiä mihin jokainen perhe törmää pienokaista odottaessa. Vaunujen valintaan vaikuttavat esimerkiksi asuinpaikka, liikuttava maasto sekä mahdolliset halutut lisäominaisuudet. Parhaat yhdistelmävaunut sopivat täydellisesti perheenne tarpeisiin, ja ovat esimerkiksi muokattavissa lapsen kasvaessa tai tarpeiden lisääntyessä.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

Beemoo Maxi 4

Beemoo Maxi 4 yhdistelmävaunut pikkukuva

Beemoo Maxi 4 yhdistelmävaunut ovat täynnä käytännönläheisiä ominaisuuksia.

Maxi-Cosi Adorra 2

Maxi-Cosi Adorra 2 Yhdistelmävaunut top picks

Leveä kuomuosa suojaa tehokkaasti auringolta, ja tilavan tavarakorin avulla esimerkiksi kaupassa käynti sujuu mukavasti

Talos S Lux

Talos S Lux pikkukuva

Etenkin maastokäyttöön suunnatut Talos S Lux malliset Cybexin rattaat voidaan kallistaa sopimaan lähes kaikenikäisille lapsille.

Yhdistelmävaunut sopivat käyttöön jo heti vastasyntyneenä, ja vaunun koppaosa onkin aktiivisessa käytössä yleensä ensimmäiset puoli vuotta, kunnes lapsi alkaa vaatia istuvampaa asentoa ja maisemien näkemistä.

Isoimmat hankinnat vauva-ajalle ovat varmasti yhdistelmävaunut ja turvakaukalo. Raskauden edetessä on hyvä alkaa tutustua markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin, tehdä vertailuja sekä lukea käyttökokemuksia. Valikoima on laaja, mutta nykyään myös uusien lastenvaunujen lisäksi on mahdollista hankkia hyväkuntoisia ihan käytettynä.

Yhdistelmävaunuja saa ostettua netistä tai lastentarvikeliikkeistä, ja hyviä käytettyjä on esimerkiksi internetin osto-ja myyntisivustot tai facebookin lastenvaunuryhmät pullollaan.

Ennen hankintaa on hyvä kiinnittää huomiota muutamiin asioihin. Minkälainen käyttötarkoitus ja tarve vaunuilla on? Onko tavoitteena löytää pienet ja sirot lastenvaunut kaupunkiin, vai erilaisiin maastoihin sopivat kärryt? Tapahtuuko pääasiallinen liikkuminen autolla vai jalan?

Suosittelemmekin käymään ihan paikan päällä eri lastentarvikeliikkeissä tutustumassa eri malleihin ja valikoimaan, vaikka itse osto tapahtuisikin verkossa. Työntele, hypistele, tutustu materiaaleihin ja renkaisiin, kysele vinkkejä asiantuntijoilta ja tee vasta sitten ostopäätös.

Muista, että ihan täydellisiä vaunuja tuskin onkaan, mutta juuri teille sopivia, lähes täydellisiä kyllä! Hyvät ja toimivat vaunut tukevat arjen sujuvuutta, ja mahdollistavat helpot siirtymät paikasta toiseen – ne vaikuttavat koko perheen hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Yhdistelmävaunut

Yhdistelmävaunut sopivat käyttöön jo heti vastasyntyneenä, ja vaunun koppaosa onkin aktiivisessa käytössä yleensä ensimmäiset puoli vuotta, kunnes lapsi alkaa vaatia istuvampaa asentoa ja maisemien näkemistä. Tämän jälkeen yhdistelmävaunuilla onnistuukin näppärästi ratasosaan siirtyminen.

Rattaat ovat taas hieman mallista ja lapsesta riippuen käytössä aina noin kolmeen tai neljään ikävuoteen asti. Puolen vuoden jälkeen vaunuosa kuitenkin toimii hyvin vielä esimerkiksi pihalla nukuttamiseen.

Meidän suosituimmat yhdistelmävaunut

Beemoo suunnittelee käytännöllisiä ja turvallisia tuotteita, jotka sopivat jokaiseen perheeseen. Beemoon lastenvaunuvalikoimasta löydät niin rattaat, sisarvaunut, yhdistelmävaunut kuin myös helpottavat vaunujen lisävarusteet. Beemoon tuotteissa yhdistyy etenkin tyylikkyys, käytännöllisyys sekä turvallisuus.

Beemoo Maxi 4 yhdistelmävaunut ovat täynnä käytännönläheisiä ominaisuuksia, kuten säädettävä työntöaisa, selkänoja, jalkatuki sekä irrotettava turvakaari. Näillä ominaisuuksilla voit muokata vaunut vastaamaan yksilöllisesti juuri oman lapsesi, sekä itsesi tarpeita. Korkean kuomun ja sen mukana tuleva tuulisuoja tekee vaunujen käyttämisestä miellyttävää myös haastavissakin olosuhteissa.

Last updated: 2023-02-03 16:53:58

Maxi-Cosi on palkittu tuotemerkki, joka tunnetaan ehkä paremmin turvaistumista sekä lapsen turvallisuuteen liittyvistä tuotteista. Kun on kyse pienestä lapsesta, silloin ei voida tinkiä turvallisuudesta eikä laadusta. Maxi-Cosi on turvallinen, mukava ja helppokäyttöinen sekä tyylikkäitä tuotteita valmistava yritys.

Maxi-Cosi:n Adorra 2 pitkäikäisissä ja kevyissä yhdistelmävaunuissa yhdisyvät mukavuus ja turvallisuus. Leveä kuomuosa suojaa tehokkaasti auringolta, ja tilavan tavarakorin avulla esimerkiksi kaupassa käynti sujuu mukavasti. Vaunut päivittyvät hetkessä rattaiksi, jonka istuin on käännettävä. Rattaat ovat helppo taittaa kokoon esimerkiksi automatkaa varten.

Last updated: 2023-02-03 16:53:59

Britax Römer on valmistanut lasten turvalaitteita ja lisävarusteita jo 1930- luvun alusta saakka. Tänä päivänä Britax on erittäin tunnettu laadukkaista lastenistuimista, sekä rattaista ja vaunuista. Äärimmäisen tärkeää tuotteissa on turvallisuus, ja tuotteet testataankin kattavasti erilaisissa ilmastoissa, sääolosuhteissa sekä lämpötiloissa.

Ruotsalaistestissä palkitut Britax Smile 3- vaunut ovat käytännölliset ja kauniit. Nämä yhdistelmävaunut miellyttävät silmää ja mikä parasta, niissä yhdistyvät ulkonäkö, keveys, helppo liikuteltavuus sekä hyvä hinta-laatusuhde. Laajasta värivalikoimasta löytyy varmasti jokaiselle oma suosikki.

britax smile 3 kokemuksia

Käytännölliset ja kaikin puolin hyvät yhdistelmävaunut. Helppo koota ja kuljettaa mukana ja toimivat loistavasti joka säällä, kun hankkii myös vaunuihin kuuluvat sadesuojat.

Ostimme Britax vaunupaketin. Vaunut ja kaikki pakettiin kuuluvat osat ovat todella hienot ulkoisesti sekä käytännölliset. Vaunut taittuu pieneen pakettiin joka sopii hienosti autoon. Kärryt rullaa todella pehmeästi. Todellakin rahan arvoinen ostos!

Hyvät ja jämäkän tuntuiset vaunut. Kulkee hyvin myös lumihangessa.

Todella kauniit ja sirot vaunut. Helppokäyttöiset ja helppo kuljettaa mukana kun menevät niin pieneen tilaan.

Britax Smile 2 yhdistelmävaunut takaavat mukavan ja turvallisen matkan sekä lapselle että vanhemmalle. Vaunujen kankaat on valmistettu erittäin kestävästä materiaalista, ja kankaiden viimeistelyt on myös erityisen huolellisesti tehty.

Laadukkaat, kevyet ja helposti ohjattavat Britax Strider vaunut ovat helposti säädettävissä ja muokattavissa jokaiselle käyttäjälle. Iskuja vaimentava jousitus ja puhkeamattomat kumipyörät tekevät vaunujen käytöstä helppoa ja turvallista.

Kevyet ja kompaktit Britax B-Agile rattaat ovat täydellinen valinta päivittäisiin kävelylenkkeihin tai esimerkiksi matkustamiseen. Rattaat ovat kasattuna erittäin tukevat, mutta ne saadaan myös halutessaan erittäin kompaktiin tilaan vain yhdellä kädellä. Suuret puhkeamattomat pyörät varmistavat mukavan kyydin ja helpon ohjaamisen missä tahansa olosuhteissa.

Last updated: 2023-02-03 16:54:00

Yhdistelmävaunut merkiltä Stokke

Stokke– yhdistelmävaunuissa keskeistä on uudet innovaatiot, ergonomia, mukavuus sekä käyttäjäystävällinen suunnittelu. Loistavilla ominaisuuksilla varustetut vaunut tekevät jokaisesta matkasta miellyttävän ja ainutlaatuisen kokemuksen sekä vanhemmalle, että perheen pienokaiselle. Vaunut on suunniteltu etenkin kevyt ohjaus ja säilytettävyys edellä, jolloin ne soveltuvat erityisen hyvin myös haastavampiin kaupunkiolosuhteisiin.

Stokke Xplory

Stokke Xplory X Sisarus yhdistelmärattaat

Norjalainen lastentarvikebrändi Stokke on tunnettu tyylistä ja muotoilustaan. Nämä yhdistelmävaunut ovat näppärät ja kauniit. Vaunujen siro muotoilu on omiaan eritoten kaupunkiasumiseen. Säädettävä vaunukopan ja istuintason korkeus helpottavat vanhempia vauvan nostoissa, ja mahdollistavat lapsen osallistuvan matkaan työntäjän korkeudella.

Cybex tunnetaan etenkin lastenvaunujen, rattaiden, turvakaukaloiden sekä turvaistuinten valmistajana ympäri maailmaa. Cybexin tuotteissa yhdistyy sekä design, käytännöllisyys ja etenkin lasten turvallisuus.

Tyylikkäät ja käytännölliset Balios S Lux yhdistelmävaunut rullaavat ketterästi jousitetuilla kumirenkailla haastavammassakin maastossa. Iso UV suojattu kuomu suojaa lasta hyvin auringolta ja kuomun verkkokangasosiot takaavat ilman vaihdon. Taitettuna vaunut vievät erittäin vähän tilaa ja ne taittuvatkin kokoon yhdellä kädellä. Tavarakori on suoranainen tilaihme

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Cybexin Gazelle S yhdistelmä muovautuu perheesi mukana vastaamaan kaikkia tarpeita. Yhdistelmään kuuluu runko, vaunukoppa, ratasistuin sekä erillinen ostoskori. Yhdistelmän vaunukoppa sekä ratasosa saadaan kiinnitettyä runkoon samanaikaisesti, jolloin kahden lapsen kanssa liikkuminen on myös erittäin helppoa. Jopa kolmen lapsen kanssa liikkuminen on mahdollista, sillä Cybes Gazelle S yhdistelmään on saatavilla myös seisomalauta hieman vanhemmille lapsille.

Last updated: 2023-02-03 16:54:03

Etenkin maastokäyttöön suunnatut Talos S Lux malliset Cybexin rattaat voidaan kallistaa sopimaan lähes kaikenikäisille lapsille. Rattaissa yhdistyvät Cybexille tunnusomaiset piirteet, kuten käytännöllisyys, mukavuus, tyylikkyys ja lasten turvallisuus. Rattaiden lukuisat ominaisuudet, kuten käännettävä istuin ja jousitetut kumirenkaat rullaavat vaivattomasti myös haastavammassakin maastossa.

Last updated: 2023-02-04 18:25:18

Cybex Priam

Cybex Priam Sisarus yhdistelmärattaat

Cybex on luonut näyttävät, kauniit ja näppärät vaunut urbaaniin kaupunkimenoon. Vaunujen siro muotoilu sopii eritoten pieniin tiloihin, mutta ovat samalla äärimmäisen käyttäjäystävälliset sekä pitkäikäiset hyvien varusteluiden vuoksi. Cybex Priam sai EU:n turvallisuuspalkinnon, ja sijoittui hyvin turvallisuusominaisuuksien ja järeiden tuoteturvallisuustestausten puolesta.

Yhdistelmävaunut merkiltä Teutonia

Teutonian yhdistelmävaunuissa yhdistyvät klassinen ulkonäkö, mutta nykyaikaiset ominaisuudet sekä lukemattomat lisävarusteet. Vaunujen suunnittelussa on ajateltu myös etenkin vanhempia suurien tavaratilojen, sekä helppojen säätömahdollisuuksien ansiosta.

Teutonia Trio

Teutonia Trio

Teutonia Trio on varustettu ominaisuuksilla, jotka tekevät arjesta nykyaikaisille vanhemmille helpompaa. Teutonia Trio yhdistelmävaunut tarjoavat uskomattoman määrän tilaa, mutta ovat silti helposti kuljetettavissa ja ohjattavissa maastossa kuin maastossa.

Teutonia BeYou! Elite

Teutonia BeYou! Elite

Teutonia BeYou! Elite yhdistelmävaunussa on lukuisia ominaisuuksia, jotka tekevät vaunujen käyttämisestä helppoa olosuhteista riippumatta. Iso tavaratila mahdollistaa suurienkin asioiden kuljettamisen, mutta säilytystä tarvittaessa varten vaunut ovat myös taitettavissa pieneen tilaan. Suuret, kulutusta kestävät renkaat ovat myös helposti irrotettavissa sekä tarvittaessa myös vaihdettavissa.

Teutonia Elegance

Teutonia Elegance

Klassisesti muotoillut, mutta erityisen tilavat Teutonia Elegance vaunut sopivat lähes kaikkiin käyttötarkoituksiin. Laadukkaat varusteet, kuten käsin ommellut suojukset tekevät Elegance vaunuista kulutusta kestävät ja ajattomat. Teutonia Elegance vaunut ovat myös yhteensopivia kovan kantokopan, sekä kantokassin kanssa.

Yhdistelmävaunut merkiltä Bugaboo

Bugaboon vaunuissa erottuvat edukseen suunnittelu, helppokäyttöisyys, laadukkaat materiaalit sekä lisävarusteiden loputtomat yhdistelymahdollisuudet. Vuonna 1999 perustetun Bugaboon intohimona on luoda käytännöllisiä, mutta samalla tyylikkäitä lastentarvikkeita sopimaan jokaiseen käyttötarkoitukseen.

Bugaboo Fox3 Classic yhdistelmävaunut

Bugaboo Fox3 Classic yhdistelmävaunut

Bugaboo Fox3 Classic yhdistelmävaunut on suunniteltu etenkin vanhemmille, jotka arvostavat yksinkertaista, neutraalia ja klassista muotoilua. Classic Collection sarja tarjoaa suuren skaalan neutraaleja sävyjä, hillittyjä kuvioita ja kestäviä materiaaleja. Vaunut soveltuvat aina vastasyntyneestä jopa 22 kg asti.

Bugaboo Donkey

Bugaboo Donkey

Kompaktin kokoinen Bugaboo Donkey on muunnettavissa tarvittaessa myös kahdelle lapselle, kuitenkaan suuresta säilytystilasta tinkimättä. Bugaboo Donkey muuntuu hetkessä vastaamaan lähes kaikkia tarpeita, säilyttäen kuitenkin kompaktin kokonsa ja suuren säilytystilansa. Bugaboo Donkey vaunut soveltuvat vastasyntyneestä aina 22 kg asti.

Bugaboo Cameleon3 Plus

Bugaboo Cameleon3 Plus

Bugaboo Cameleon3 Plus -malli tarjoaa ajatonta muotoilua ja kestäviä materiaaleja etenkin klassisia vaunuja etsivälle. Vaunut sisältävät paljon helpottavia ominaisuuksia, kuten heittoaisa- ominaisuuden, sekä vaivattomasti käännettävän istuinosan. Ikonisia vaunuja on kehitetty jatkuvasti, jotta ne soveltuisivat mahdollisimman hyvin nykypäivän tarpeisiin.

Yhdistelmävaunut merkiltä Emmaljunga

Emmaljunga Barnvagnsfabrik vaunuja on valmistettu Ruotsissa jo vuodesta 1925 asti. Emmaljunga vaunuissa on perusajatuksena turvallisuus, toimivuus, tyyli sekä tuotteiden laatu. Tuotteet on tehty kestämään, ja niitä onkin tämän takia myös mahdollista huoltaa. Vaunujen huoltaminen tekee niistä erittäin pitkäikäiset, joka on puolestaan erittäin hyvä esimerkiksi ympäristölle.

Emmaljunga NXT90 yhdistelmävaunut

Emmaljunga NXT90 yhdistelmävaunut

NXT– tuoteperheen vaunuja on helppoa työntää missä tahansa maastossa, sillä alhainen painopiste mahdollistaa tasaisen ja mukavan kyydin. Monipuolisten säätöominaisuuksien ansiosta vaunuja on mukava työntää lähes minkä pituisen tahansa.

Emmaljunga Viking yhdistelmävaunut

Emmaljunga Super Viking

Emmaljunga Viking- vaunut voit hankkia juuri sellaisilla lisäominaisuuksilla, kuin sillä hetkellä tarvitset. Valitse vain mieleisesi runko, sekä ratasistuin tai vaunukoppa sen hetkisen tarpeen mukaan. Emmaljunga Viking mukautuu vaivattomasti sopimaan jokaiseen elämäntilanteeseen.

Katso myös näitä Yhdistelmävaunuja

ABC Design -tuotemerkin näppärät ja kevyet Salsa 4 Air -yhdistelmävaunut säädettävällä työntöaisalla. Niissä on käännettävä istuin kallistettavalla selkänojalla, puhkeamattomat, pehmeästi rullaavat ilmarenkaat sekä vedenpitävä kuomu, joka suojaa sateelta ja tuulelta. Pakkaukseen sisältyy kokoon taitettava vaunukoppa pehmeällä patjalla ja hyvällä ilmanvaihdolla.

Last updated: 2023-02-04 18:25:20

Kauniit ja monipuoliset Silver Crossin Wave yhdistelmävaunut ovat pitkäikäinen ja kestävä hankinta. Yhteensopivia varusteita löytyy useita, ja niistä saa muodostettua upean ja omannäköisen paketin. Nämä vaunut muuntuvat myös tarvittaessa helposti sisarusvaunuiksi oman One plus one-valikoiman ansiosta.

Last updated: 2023-02-04 18:25:21

Merkin, mallin ja ominaisuuksien valinta

Vaunut ovat vastasyntyneen ensimmäinen menopeli, ja niiden hankintaan tulisi suhtautua, kuten auton tai polkupyörän valintaan. Ostopäätös pohjautuu usein ulkonäköön, mielekkyyteen, toimivuuteen, tietoihin sekä toiveisiin. Niiden tulisi olla myös turvalliset ja kestävät. Usein yhdistelmävaunut ovatkin hankintana ne isoimmat ja vaativat yllättävän suurta lompakkoa.

Nopeaa ja hätiköityä päätöstä ei ole siis hyvä tehdä. Tästä syystä tutustuminen tuotteisiin kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä uudet lastenvaunut tilatessa on hyvä varata aikaa myös toimitukseen, jotka venyvät välillä viikkoihin.

Tutustu netin keskustelupalstoihin ja blogeihin, kysele vinkkejä sukulaisilta ja ystäviltä sekä vieraile eri liikkeissä, joissa on eri merkkiensen hetkiset valikoimat. Niiden lisäksi olemme listanneet käyttöösi omat lisävinkit, joita ei aina tule ajatelleeksi, jotta juuri valisemanne yhdistelmävaunut olisivat teille ne oikeat!

Matkarattaat avuksi yhdistelmävaunujen rinnalle

Matkarattaat tekevät liikkumisesta ja reissaamisesta lapsen kanssa helpompaa. Yleensä ne ovat kevyet ja pienen koon sekä pienien renkaiden vuoksi, ne mahtuvat paljon normaaleja rattaita pienempään tilaan.

Matkarattaat ovatkin siis oivat kakkosrattaat, ja nykyisin niitä on saatavilla jo upeilla lisäosilla, joten mikseivät tarvittaessa toimisi myös ainoinakin rattaina esimerkiksi makuuasentoon saatavan turvakaukalon kanssa.

Miten sitten tulisi valita itselle ne parhaat matkarattaat? Periaate on sama kuin kaikkien lastentarvikkeiden valinnassa, mikä on tarve ja käyttömäärä.

Kalliimmat matkarattaat eroavat edullisemmista yleensä varustelun ja muunneltavuuden tasossa. Edullisimpia voi saada alle sadan euron hintaan, mutta ne usein ovat niin sanottuja “karvalakki-malleja”, ja soveltuvat pääosin 2-3vuotiaan kuljetukseen, mutta ovat reissuissa/lentomatkoilla usein ne helpoimmat kuljettaa mukana.

Hieman enemmän investoidessa, pystyy vaikuttamaan käyttömukavuuksia parantaviin ominaisuuksiin, kuten selkänojaan, turvakaareen, aurinkolippaan ja työntöaisan korkeuteen. Kalliimmissa rattaissa on myös säätövaraa yleensä vastasyntyneestä 25kg lapseen asti, kun taas edullisimmissa painoraja on jopa 10kg vähemmän.

Nykyisin myös yhdistelmävaunujen rattaat ovat usein näppärät ja mahtuvat suht pieneen tilaan. Jos matkustelu on vähäistä, niin matkarattaat saattavat olla tarpeettomat, mutta jo pelkästään kotimaan matkailussakin saattavat pienet ja näppärät matkarattaat olla oiva apu, ja helpottaa esimerkiksi auton tavaratilan pakkaamista.

Olisivatko matkarattaat teidän perheessä ne päärattaat vai yhdistelmävaunujen kakkosvaihtoehto?

Usein kysyttyä

Lisää rakastettavia juttuja:

Maidonkeraaja.fisivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme. 

 Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.