Parhaat yhdistelmävaunut 2023 - Vinkit Ja Neuvot Valintaan

Nainen ja yhdistelmävaunut

Vaunujen osto on varmasti yksi vaikeimpia, ja suurimpia päätöksiä mihin jokainen perhe törmää pienokaista odottaessa. Vaunujen valintaan vaikuttavat esimerkiksi asuinpaikka, liikuttava maasto sekä mahdolliset halutut lisäominaisuudet. Parhaat yhdistelmävaunut sopivat täydellisesti perheenne tarpeisiin, ja ovat esimerkiksi muokattavissa lapsen kasvaessa tai tarpeiden lisääntyessä.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

Yhdistelmävaunut Fox 5
5/5

Bugaboo Fox 5 Complete -yhdistelmävaunu kulkee kevyesti ja sulavasti kaikenlaisessa maastossa!

Kinderkraft Yhdistelmävaunut 3 in 1 XMOOV
5/5

Näissä ketterissä vaunuissa on kääntyvät etupyörät, kallistettava selkänoja, iso kuomu ja säädettävä työntöaisa, joka lisää mukavuutta sekä vanhemmalle että lapselle

Kinderkraft Yhdistelmävaunut 3 in 1 B-TOUR
4.5/5

B-TOUR 3-in-1 monitoimivaunut ovat mukavat, tyylikkäät ja käytännölliset lastenvaunut, jotka helpottavat kävelyretkiä tulevina vuosina.

Meidän suosituimmat yhdistelmävaunut

Pinkorblue.fi:
5/5

Amber 2 in 1 -yhdistelmärattaat tarjoavat optimaalisen mukavuuden ja turvallisuuden lapsellesi syntymästä jopa 22 kilon painoon asti. Monipuolinen rattaat-kantokoppa-setti mahdollistaa mukavat kävelyretket naapurustossa sekä pidemmät retket. Rattaiden säädettävä istuin mahdollistaa lapsesi kuljetuksen sekä kasvot menosuuntaan että vanhempaa kohti, tarjoten joustavuutta ja vuorovaikutusta.

Pinkorblue.fi:
4.5/5

Käytännöllinen FILLin Panther-lastenvaunusetti tarjoaa monipuoliset ominaisuudet niin kaupunki- kuin maastokäyttöön. Kompakti kokonaisuus muodostuu kevyestä rungosta, muunnettavasta vaunukopasta istuimeksi ja 0-koon turvakaukalosta. Tämän kokonaisuuden ansiosta lapsi matkustaa mukavasti eri vaiheissa kasvuaan, tarjoten samalla vanhemmille käytännöllisyyttä ja kustannustehokkuutta.

Pinkorblue.fi:
5/5

Bugaboo Fox 5 Complete -yhdistelmävaunu kulkee kevyesti ja sulavasti kaikenlaisessa maastossa! Uudistetussa Bugaboo Fox5 -vaunussa on uusia värivaihtoehtoja, pidennettävä ratasistuin (+10 cm) ja helppo yhden käden kasaan taitto. Nämä kevyet ja ketterät rattaat on suunniteltu sopimaan kaikille alustoille, ja niiden erityinen jousitus ja suuret renkaat takaavat tasaisen matkan myös epätasaisilla pinnoilla.

Pinkorblue.fi:
5/5

Kinderkraftin tyylikkäät ja monipuoliset Moov-yhdistelmävaunut sopivat lapsen kasvaessa, sisältäen vaunukopan, turvakaukalon Maxi-Cosi adapterilla, sadesuojan, hyönteisverkon, tuulensuojan ja hoitolaukun.

Pinkorblue.fi:
5/5

Prime Lite 3-in-1 -yhdistelmärattaat sopivat täydellisesti sekä kaupunkikävelyille että pidemmille retkille kaupungin ulkopuolelle. Nämä rattaat koostuvat pehmeästä vaunukopasta, säädettävästä istuimesta ja turvakaukalosta, tarjoten lapselle mukavuutta ja turvallisuutta. Rattaat on valmistettu kestävästä rengasseoksesta, ja niissä on jousitetut pyörät ja runko sekä helposti taittuva rakenne.

Pinkorblue.fi:
4.5/5

B-TOUR 3-in-1 monitoimivaunut ovat mukavat, tyylikkäät ja käytännölliset lastenvaunut, jotka helpottavat kävelyretkiä tulevina vuosina. Teräsrunko, parannettu pehmustus ja helppo taittojärjestelmä tekevät niistä täydellisen kumppanin kaikille matkoille. Vaunukoppa muuntuu nopeasti ratasosaksi, ja pakettiin kuuluu turvaistuin sekä lisävarusteita.

Pinkorblue.fi:
4.5/5

Britax Römer Yhdistelmävaunut – Tässä loistavassa 3-in-1 lastenrattaassa yhdistyvät käytännöllisyys, mukavuus ja tyylikäs muotoilu. Rattaat ovat sopivat syntymästä noin 22 kg:n painoon asti, eli noin 4-vuotiaaksi saakka. Etupyörä ja etujousitus takaavat pehmeät ja mukavat matkat niin sinulle kuin lapsellesikin. Erittäin suuri katos, jossa on tuuletusikkuna ja UPF 50+ -aurinkosuoja, tarjoaa erinomaisen suojan säältä, kun taas helppokäyttöiset, säädettävät valjaat pitävät lapsesi turvallisesti paikallaan.

/5

Beemoo Maxi 4 yhdistelmävaunut ovat täynnä käytännönläheisiä ominaisuuksia, kuten säädettävä työntöaisa, selkänoja, jalkatuki sekä irrotettava turvakaari. Näillä ominaisuuksilla voit muokata vaunut vastaamaan yksilöllisesti juuri oman lapsesi, sekä itsesi tarpeita. Korkean kuomun ja sen mukana tuleva tuulisuoja tekee vaunujen käyttämisestä miellyttävää myös haastavissakin olosuhteissa.

Yhdistelmävaunut

Yhdistelmävaunut sopivat käyttöön jo heti vastasyntyneenä, ja vaunun koppaosa onkin aktiivisessa käytössä yleensä ensimmäiset puoli vuotta, kunnes lapsi alkaa vaatia istuvampaa asentoa ja maisemien näkemistä.

Isoimmat hankinnat vauva-ajalle ovat varmasti yhdistelmävaunut ja turvakaukalo. Raskauden edetessä on hyvä alkaa tutustua markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin, tehdä vertailuja sekä lukea käyttökokemuksia. Valikoima on laaja, mutta nykyään myös uusien lastenvaunujen lisäksi on mahdollista hankkia hyväkuntoisia ihan käytettynä.

Yhdistelmävaunuja saa ostettua netistä tai lastentarvikeliikkeistä, ja hyviä käytettyjä on esimerkiksi internetin osto-ja myyntisivustot tai facebookin lastenvaunuryhmät pullollaan.

Ennen hankintaa on hyvä kiinnittää huomiota muutamiin asioihin. Minkälainen käyttötarkoitus ja tarve vaunuilla on? Onko tavoitteena löytää pienet ja sirot lastenvaunut kaupunkiin, vai erilaisiin maastoihin sopivat kärryt? Tapahtuuko pääasiallinen liikkuminen autolla vai jalan?

Suosittelemmekin käymään ihan paikan päällä eri lastentarvikeliikkeissä tutustumassa eri malleihin ja valikoimaan, vaikka itse osto tapahtuisikin verkossa. Työntele, hypistele, tutustu materiaaleihin ja renkaisiin, kysele vinkkejä asiantuntijoilta ja tee vasta sitten ostopäätös.

Muista, että ihan täydellisiä vaunuja tuskin onkaan, mutta juuri teille sopivia, lähes täydellisiä kyllä! Hyvät ja toimivat vaunut tukevat arjen sujuvuutta, ja mahdollistavat helpot siirtymät paikasta toiseen – ne vaikuttavat koko perheen hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Yhdistelmävaunut sopivat käyttöön jo heti vastasyntyneenä, ja vaunun koppaosa onkin aktiivisessa käytössä yleensä ensimmäiset puoli vuotta, kunnes lapsi alkaa vaatia istuvampaa asentoa ja maisemien näkemistä. Tämän jälkeen yhdistelmävaunuilla onnistuukin näppärästi ratasosaan siirtyminen.

Rattaat ovat taas hieman mallista ja lapsesta riippuen käytössä aina noin kolmeen tai neljään ikävuoteen asti. Puolen vuoden jälkeen vaunuosa kuitenkin toimii hyvin vielä esimerkiksi pihalla nukuttamiseen.

Merkin, mallin ja ominaisuuksien valinta

Vaunut ovat vastasyntyneen ensimmäinen menopeli, ja niiden hankintaan tulisi suhtautua, kuten auton tai polkupyörän valintaan. Ostopäätös pohjautuu usein ulkonäköön, mielekkyyteen, toimivuuteen, tietoihin sekä toiveisiin. Niiden tulisi olla myös turvalliset ja kestävät. Usein yhdistelmävaunut ovatkin hankintana ne isoimmat ja vaativat yllättävän suurta lompakkoa.

Nopeaa ja hätiköityä päätöstä ei ole siis hyvä tehdä. Tästä syystä tutustuminen tuotteisiin kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä uudet lastenvaunut tilatessa on hyvä varata aikaa myös toimitukseen, jotka venyvät välillä viikkoihin.

Tutustu netin keskustelupalstoihin ja blogeihin, kysele vinkkejä sukulaisilta ja ystäviltä sekä vieraile eri liikkeissä, joissa on eri merkkiensen hetkiset valikoimat. Niiden lisäksi olemme listanneet käyttöösi omat lisävinkit, joita ei aina tule ajatelleeksi, jotta juuri valisemanne yhdistelmävaunut olisivat teille ne oikeat!

Suosituimpiin vaunumerkkeihin lukeutuvat muun muassa ikisuosikki Emmaljunga, Britax, Cybex, Nord Active Plus, Stokke, Ora ja Bugaboo.

Matkarattaat avuksi yhdistelmävaunujen rinnalle

Matkarattaat tekevät liikkumisesta ja reissaamisesta lapsen kanssa helpompaa. Yleensä ne ovat kevyet ja pienen koon sekä pienien renkaiden vuoksi, ne mahtuvat paljon normaaleja rattaita pienempään tilaan.

Matkarattaat ovatkin siis oivat kakkosrattaat, ja nykyisin niitä on saatavilla jo upeilla lisäosilla, joten mikseivät tarvittaessa toimisi myös ainoinakin rattaina esimerkiksi makuuasentoon saatavan turvakaukalon kanssa.

Miten sitten tulisi valita itselle ne parhaat matkarattaat? Periaate on sama kuin kaikkien lastentarvikkeiden valinnassa, mikä on tarve ja käyttömäärä.

Kalliimmat matkarattaat eroavat edullisemmista yleensä varustelun ja muunneltavuuden tasossa. Edullisimpia voi saada alle sadan euron hintaan, mutta ne usein ovat niin sanottuja “karvalakki-malleja”, ja soveltuvat pääosin 2-3vuotiaan kuljetukseen, mutta ovat reissuissa/lentomatkoilla usein ne helpoimmat kuljettaa mukana.

Hieman enemmän investoidessa, pystyy vaikuttamaan käyttömukavuuksia parantaviin ominaisuuksiin, kuten selkänojaan, turvakaareen, aurinkolippaan ja työntöaisan korkeuteen. Kalliimmissa rattaissa on myös säätövaraa yleensä vastasyntyneestä 25kg lapseen asti, kun taas edullisimmissa painoraja on jopa 10kg vähemmän.

Nykyisin myös yhdistelmävaunujen rattaat ovat usein näppärät ja mahtuvat suht pieneen tilaan. Jos matkustelu on vähäistä, niin matkarattaat saattavat olla tarpeettomat, mutta jo pelkästään kotimaan matkailussakin saattavat pienet ja näppärät matkarattaat olla oiva apu, ja helpottaa esimerkiksi auton tavaratilan pakkaamista.

Olisivatko matkarattaat teidän perheessä ne päärattaat vai yhdistelmävaunujen kakkosvaihtoehto?

Usein kysyttyä

Yhdistelmävaunut ovat lastenvaunut, jotka ovat monikäyttöiset. Ne sisältävät sekä vaunukopan että istuinosan, jotka voidaan kiinnittää samaan runkoon. Vaunukoppaa käytetään vastasyntyneelle, joka viettää suurimman osan ajastaan makuuasennossa. Kun lapsi kasvaa ja oppii istumaan, vaunut voidaan muuttaa käyttämällä istuinosaa.

Duo- tai yhdistelmävaunut ovat erittäin suosittuja, koska ne ovat taloudellisia ja tarjoavat paljon käyttömahdollisuuksia. Ne ovat myös hyviä pitkäaikaiseen käyttöön, koska ne mukautuvat lapsen kasvun ja kehityksen mukaan.

Lapsesta riippuen vauva pystyy istumaan tuettuna noin 6-7kk iässä. Moni istuu jo ilman tukea 7-8kk iässä. Liian aikainen istuminen ei ole hyväksi vauvan selälle.

Yhdistelmävaunujen ostaminen käytettynä voi olla taloudellisesti järkevää, mutta on tärkeää ottaa huomioon muutama seikka ennen päätöksen tekemistä:

  1. Kunto: Tarkista vaunujen kunto huolellisesti. Tarkista, että kaikki osat toimivat kuten pitää, että kankaat ovat ehjiä eikä niissä ole tahroja, ja että runko ja renkaat ovat hyvässä kunnossa.

  2. Turvallisuus: Tarkista, että vaunut ovat turvalliset. Tämä tarkoittaa, että ne täyttävät kaikki turvallisuusstandardit ja -vaatimukset. Vaunujen pitäisi olla vakaita ja tukevia, ja niissä pitäisi olla toimivat jarrut.

  3. Puhtaus: Vaikka vaunut näyttäisivät hyvältä, on tärkeää, että ne ovat puhtaat. Tämä tarkoittaa, että ne pitäisi pystyä puhdistamaan kunnolla ennen käyttöä.

  4. Hinta: Vertaa käytettyjen vaunujen hintaa uusien hintaan. Käytetyt vaunut ovat usein huomattavasti halvempia, mutta jos ne ovat huonossa kunnossa tai niitä on vaikea puhdistaa, uudet vaunut saattavat olla parempi vaihtoehto.

  5. Takuu ja palautusoikeus: Uusien vaunujen mukana tulee usein takuu, joka voi kattaa mahdolliset viat tai ongelmat. Käytetyillä vaunuilla ei välttämättä ole takuuta, joten on tärkeää tarkistaa kaikki yksityiskohdat ennen ostoa.

Jos otat nämä seikat huomioon ja löydät hyväkuntoiset, turvalliset ja puhtaat käytetyt yhdistelmävaunut sopivaan hintaan, niiden ostaminen voi olla hyvä päätös. Muista kuitenkin, että jokaisen perheen tarpeet ovat erilaiset, joten lopullinen päätös riippuu aina omista tarpeistasi ja budjetistasi.

Lisää rakastettavia juttuja:

Maidonkeraaja.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme. 

 Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.