Aktiivisuusranneke lapselle (2024)

Aktiivisuusranneke innostaa lasta liikkumaan päivän aikana. Se on hauska tapa seurata liikkumista tänä digitaalisena aikana, jolloin toisinaan houkutus valita jokin älylaite liikkumisen sijaan on suuri. Aktiivisuusranneke on älylaite, joka yhdistää terveydelle ja hyvinvoinnille olennaisen liikkumisen sekä digitaalisen laitteen. Kun lapsi voi seurata omaa liikkumistaan, on liikunnan sopivan määrän hahmottaminen helpompaa.

Ranneke tuo hyötyä sekä lapselle että vanhemmille, sillä sen avulla voi nähdä nopeasti, onko päivän aikana liikuttu tarpeeksi.  Liikkumisen seuranta voi olla hyödyksi esimerkiksi silloin, kun lääkäri on antanut kehotuksen seurantaan tai muuten vain. Aktiivisuusranneketta voidaan käyttää hyödyksi esimerkiksi leikkimielisissä kilpailuissa tai terveyden kannalta oleellisen liikunnan määrän seurannassa. Aktiivisuusranneke lapselle löytyy eri elektroniikkaliikkeissä ja niitä on tarjolla eri hintaluokissa. 

Katso Maidonkeraajan TOP valinnat alta ja tutustu sopiviin vaihtoehtoisiin.

Suosittelemme näitä aktiivisuusrannekkeita lapsille

TESTIVOITTAJA - Vuoden paras aktiivisuusranneke lapselle

helppokäyttöinen aktiivisuusranneke lapsille

Paras aktiivisuusranneke lapselle, jossa on täysikokoinen värillinen kosketusnäyttö

Seuraa terveydentilaasi ja hyvinvointiasi

Halvin aktiivisuusranneke lapsille

Jopa 14 päivän akunkesto

Mukavin aktiivisuusranneke lapsen kädessä

Vuoden 2024 parhaat aktiivisuusrannekket lapselle

Löydä tarpeisiisi paras aktiivisuusranneke lapselle alla olevalta listalta.

TESTIVOITTAJA - Vuoden paras aktiivisuusranneke lapselle

Vívoft jr. 3 ei ole pelkkä lasten aktiivisuusranneke, vaan interaktiivinen kokemus, jossa lapsen aktiivisuus avaa upeita Marvel Avengers -sovellusseikkailuja.

Kuntoilurannekkeiden kellotauluja voi muokata lasten suosikki Avenger-hahmoilla, kuten Captain America, Black Widow ja Black Panther.

Ominaisuudet:

helppokäyttöinen aktiivisuusranneke lapsille

Garmin Vivosmart 5 tarjoaa kattavan paketin erilaisia hyödyllisiä toimintoja. Se on erinomainen valinta kenelle tahansa, joka haluaa ottaa terveytensä ja hyvinvointinsa hallintaan – oli se sitten lapselle tai aikuiselle.

Ominaisuudet:

Paras aktiivisuusranneke lapselle, jossa on täysikokoinen värillinen kosketusnäyttö

Huawei Band 8 on älykäs valinta niin aikuisille kuin lapsillekin, toimien erinomaisesti urheilukellona lapselle. Se tarjoaa kattavat ominaisuudet terveyden seurantaan ja aktiiviseen elämäntyyliin. Kevyt rakenne ja pitkä akunkesto tekevät siitä ihanteellisen kumppanin jokapäiväiseen käyttöön.

Ominaisuudet:

Seuraa terveydentilaasi ja hyvinvointiasi

Garmin Venu Sq LCD/Kumi -älykello on täydellinen yhdistelmä tyylikkyyttä ja teknologiaa. Sen kirkas värinäyttö ja kestävä rakenne tekevät siitä ihanteellisen valinnan niin arkeen kuin urheiluun. Kello tarjoaa laajan valikoiman terveydentilan seurantaominaisuuksia, jotka auttavat ylläpitämään hyvinvointia ja seuraamaan kuntoilusuorituksia.

Ominaisuudet:

Halvin aktiivisuusranneke lapsille

Reebok Final -aktiivisuusranneke on ihanteellinen valinta niin arkeen kuin juhlaan, tuoden älykästä teknologiaa jokaisen käyttäjän ranteeseen. Rannekkeen monipuoliset toiminnot tekevät siitä erinomaisen kumppanin jokapäiväiseen käyttöön ja erityisesti lapsille sopivat turvatoiminnot rauhoittavat vanhempien mieltä.

Ominaisuudet:

Jopa 14 päivän akunkesto

HONOR Band 7 aktiivisuusranneke tarjoaa siis monipuolisen paketin niin urheilijalle kuin tavalliselle kuluttajalle, ja se on myös erinomainen valinta lapselle, joka haluaa pysyä aktiivisena ja terveenä. Tämä aktiivisuusranneke ei jätä kylmäksi, vaan tarjoaa laadukkaan ja monipuolisen kokemuksen jokaiselle käyttäjälle.

Ominaisuudet:

Mukavin aktiivisuusranneke lapsen kädessä

Huawei Watch Fit SE on älykello/aktiivisuusranneke, joka ei petä odotuksia. Se on paitsi tyylikäs lisävaruste, myös äärimmäisen käytännöllinen työkalu jokapäiväisessä elämässä – sopii yhtä hyvin aikuiselle kuin lapsellekin.

Ominaisuudet:

Aktiivisuusranneke innostaa lasta liikkumaan

Jos lapsi ei ole ollut aiemmin innostunut liikkumisesta ja se on ollut vähäistä, voi lapsen aktiivisuusranneke antaa uudenlaista motivaatiota liikkumiseen. Se muuttaa liikkumisen hauskaksi tekemiseksi, jota voi harrastaa vaikkapa itsensä tai kavereiden haastamismielessä.

Mobiililaitteet ovat vuosien aikana tulleet osaksi sekä aikuisten että lasten elämää. Osaltaan tämä on tuonut uudenlaisia tapoja esimerkiksi ajanvietteen muotoihin, mutta toisaalta myös huonoja puolia. Joidenkin lasten osalta liikkuminen on vähentynyt huomattavasti älylaitteiden myötä. Pelit ovat koukuttavia ja osa peleistä jopa velvoittavat pelaajaa avaamaan pelin useita kertoja päivässä. Toki markkinoilla on myös pelejä, joiden pelaaminen edellyttää liikkumista.

Aktiivisuusranneke on yksi tämän päivän teknologian laitteista, mutta sellaisen kanssa liikkumista on helppo lisätä omaan arkeen. Tämä tuo tasapainoa mobiililaitteiden parissa istumisen ja liikunnan välille. Aktiivisuusranneke lapselle on loistava lahjaidea.

Hyviä liikunnan muotoja ovat mm. kävely, juokseminen, pyöräily, kiipeily jne. Mitä pienempi lapsi, sitä luonnollisemmin liikuntaa yleensä sisältyy päivään, sillä lapset esimerkiksi kiipeilevät paljon. Isommilla lapsilla aika saattaa kulua muunlaisiin toimintoihin, kuten lukemiseen, pelaamiseen, piirtämiseen jne, jolloin liikunta saattaa vähentyä. Aktiivisuusranneke tai älykello lapselle voi olla liikuntaa aktiivisesti lisäävä laite. Rannekkeet ja muut tämäntyyppiset laitteet ovat yleensä lapselle kiinnostavia. Onkin hienoa, jos liikuntaa saadaan lisättyä kiinnostavan asian, kuten uuden rannekkeen avulla.

Aktiivisuusrannekkeiden toimintoja

Aktiivisuusrannekkeiden toiminnot vaihtelevat laitteen mukaan. Kaikissa on kuitenkin yleensä samat perustoiminnot, mutta toisista saattaa löytyä lisäksi myös muita lisätoimintoja.

Aktiivisuusranneke on erinomainen lasten askelmittari. Askeleiden määrää seuraamalla voidaan esimerkiksi viikon ajalta nähdä, onko jonain päivän liikuttu huomattavasti vähemmän. Itselleen voi asettaa tietyn askelmäärän, joka pyritään täyttämään päivittäin. Lasten aktiivisuusranneke mittaa askeleita, vaikka lasten kanssa liikkumisen kannalta olennaisinta on kuitenkin liikuttu aika, ei askelten määrä.

Lasten aktiivisuusranneke mittaa myös sykkeen.Syketietoja voidaan tarvita liikuntaharjoituksen yhteydessä. Lasten syke tallentuu aktiivisuusrannekkeeseen ja jos käytössä on vielä sovellus, tieto tallentuu myös siihen.

Aktiivisuusrannekkeiden päivittäiset aktiivisuustavoitteet innostavat ja rohkaisevat lasta saavuttamaan tavoitteitaan. Kun yksi tavoite on saavutettu, on tämä tietenkin ilon hetki.

Muistutukset kertovat lapselle, kun päivän tavoite lähestyy tai kun lapsi on saavuttanut asettamiaan tavoitteita. Aktiivisuusrannekkeet voivat myös palkita lasta, kun tavoitteita tai haasteita on saavutettu. Laite voi myös muistuttaa lasta lähtemään liikkeelle, mikäli se havaitsee, että lapsi on ollut paikallaan kauan.

Joihinkin rannekkeisiin kuuluu ominaisuutena myös GPS, jonka ansiosta voidaan tallentaa omia reittejä ja mitata myöhemmin liikuttua matkaa.

Unen seurantatoiminto tarkkailee lapsen unta. Nukkumisesta tehdään tilastoja, joiden avulla voidaan seurata, saako lapsi tarpeeksi unta päivän päätteeksi. Lapsen kehitys ja terveys riippuu jonkin verran elämäntavoista, erityisesti riittävästä unensaannista.

Ominaisuuksia

Hyvä aktiivisuusranneke lapselle kannattaa ensisijaisesti valita kestävyyden mukaan, vaikka markkinoilla onkin monenvärisiä rannekkeita. Vedenpitävyys on myös yksi hyödyllinen ominaisuus, jotta voidaan välttää esimerkiksi sadekelin aiheuttamat ongelmat tai jopa laitteen rikkoutuminen. Lasten aktiivisuusrannekkeet ovat onneksi hyvin usein vedenpitäviä.

Erityisesti lapsille suunnitellut aktiivisuusrannekkeet voivat olla hyvinkin värikkäitä, joka mahdollistaa tietysti oman lempivärin valitsemisen. Niissä voi olla myös kuvioita tai toisistaan poikkeavaa muotoilua. Myös itse rannekkeissa on eroa esimerkiksi materiaalin suhteen.

Hallitse omaa aktiivisuusranneketta sovelluksella

Esimerkiksi Garminin aktiivisuusrannekkeiden käyttäjät voivat asentaa mobiililaitteelleen sovelluksen, jonka kautta rannekkeen toimintoja voidaan hallita. Sovellusta voivat käyttää sekä lapsi itse että vanhemmat.

Vanhemmat voivat asettaa lapsilleen erilaisia liikunnallisia tehtäviä ja tavoitteita, joista lapset saavat virtuaalisia palkintoja. Vanhemmat näkevät sovelluksesta tehtävien edistymisen. Lapsi voi suorittaa tehtäviä laitteesta riippuen esimerkiksi erilaisten pelien kautta eli liikkumisesta on tehty mahdollisimman hauskaa.

Merkkejä

Garmin on suosittu merkki, jolta löytyy hyvät valikoimat laitteita eri-ikäisille. Valikoimasta löytyy mm. aktiivisuusranneke lapselle, aikuiselle, navigaattorit, älyvaa’at tai vaikkapa älykello naiselle. Valikoima ei siis rajoitu vain tietynlaisiin tuotteisiin. Garminin laitteiden vahvuuksia ovat mm. pitkä akunkesto ja toimivuus mobiililaitteiden kanssa sekä korkea laatu. Laitteet sopivat sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa.

Huawei valmistaa laadukkaita aktiivisuusrannekkeita, jotka tarjoavat kuluttajille vaihtelevasti eri ominaisuuksia käyttötarkoituksen mukaan. Valikoimasta löytyy myös aktiivisuusranneke lapselle. Huawein rannekkeet toimivat sekä Android- että iOS-laitteilla.

Denverin aktiivisuusrannekkeiden valikoimasta löytyy lapsille sopivia vaihtoehtoja. Merkin aktiivisuusrannekkeet mittaavat sekä sykettä että valvovat unta. Denverit rannekkeet kuuluvat melko edulliseen hintaluokkaan.

Xiaomi tarjoaa aktiivisuusrannekkeet kaikenikäisille. Ne sopivat yhteen sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa. Xiaomin rannekkeiden ominaisuuksia ovat mm. askel-, syke- ja etäisyysmittarit, unenvalvonta ja herätyskello.

Fitbit on liikkuville Googlen käyttäjille mm. aktiivisuusrannekkeita valmistava brändi. Valikoimasta löytyy tuotteita kaikenikäisille, eri väreissä.

Lasten aktiivisuusrannekkeiden valintaopas

Kun etsinnässä on lasten aktiivisuusranneke, valinnan suhteen kannattaa ottaa huomioon muutamia eri ominaisuuksia. Kannattaa miettiä, minkäikäiselle ja millaiseen käyttöön ranneke tulee. Jos aktiivisuusranneke tulee hyvin vilkkaan lapsen käyttöön, huomiota kannattaa kiinnittää laitteen yleiseen laatuun ja kestoon. Suurin osa aktiivisuusrannekkeista ovat vedenkestäviä.

Jokaisen päätettäväksi jää, millaisen budjetin haluaa rannekkeen kanssa pitää. Jos huolenaiheena on esimerkiksi laitteen mahdollinen rikkoutuminen tai katoaminen, ei ehkä ole suositeltavaa ostaa ainakaan ensimmäiseksi rannekkeeksi markkinoiden kalleinta vaihtoehtoa.

Lasten aktiivisuuskello löytyy lähes kaikkien elektroniikkalaitteita myyvien myymälöiden valikoimista, mutta niitä saattaa olla hyvä vertailla netin kautta ennen ostopaikan valintaa. Vertailussa kannattaa hinnan lisäksi kiinnittää huomiota mm. akunkestoon, vedenpitävyyteen, siihen, mittaako laite sykettä jne. Netistä voit löytää myös kokemuksia ja mitä todennäköisimmin löydät jokaisesta eri aktiivisuusrannekkeesta tuote-esittelyn, jossa kerrotaan laitteen kaikista ominaisuuksista ja teknisistä tiedoista. On myös hyvä tietää, että rannekkeen materiaali voi vaihdella merkeittäin ja tuotteittain. Näin esimerkiksi silikonillekin saattaa löytyä vaihtoehtoja.

Kun laitteella on takuu, voit vaihtaa rikkoutuneen laitteen uuteen takuuehtojen mukaisesti. Takuuaika voi vaihdella laitteittain, ollen yleensä 1-2 vuotta

Nyt, kun tiedät, mihin ominaisuuksiin ja toimintoihin kannattaa kiinnittää huomiota silloin, kun etsinnässä on lasten aktiivisuusranneke, ei muuta kuin ominaisuuksia tutkimaan. Aktiivisuusrannekkeiden hintaskaala on laaja eli mikäli etsit edullista vaihtoehtoa, tällaisia kyllä löytyy. Jos taas tarkoitus on ostaa kalliimman hintaluokan ranneke, josta löytyy jo lisää toimintoja, näitäkin löytyy. Aktiivisuusranneke lapselle on varmasti yleisesti hyvin toivottu kaikenikäisten lasten keskuudessa. Saatavilla myös eri värejä, jolloin jokaiselle lapselle varmasti löytyy mieluisa vaihtoehto.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Aktiivisuusrannekkeet voivat olla hyödyllisiä monin tavoin. Ne seuraavat liikuntaa, unenlaatua, sykettä ja muita terveyteen liittyviä metriikoita, mikä voi motivoida käyttäjiä pysymään aktiivisina ja kiinnittämään huomiota hyvinvointiinsa. Rannekkeet voivat auttaa asettamaan ja saavuttamaan tavoitteita, olivatpa ne sitten päivittäin askeltavoitteita tai pidemmän aikavälin kuntoilutavoitteita. Ne ovat myös käteviä muistutuksia liikkua, jos olet istunut paikallasi liian pitkään. Tiedot synkronoidaan usein älypuhelimen sovellukseen, joka antaa yksityiskohtaisempaa tietoa ja mahdollistaa edistymisen seuraamisen. Kuitenkin, rannekkeen hyöty riippuu käyttäjän sitoutumisesta ja siitä, miten tietoja hyödynnetään.

Kyllä, useimpia aktiivisuusrannekkeita voi käyttää ilman puhelinta, mutta toiminnallisuus saattaa olla rajallisempi. Rannekkeet itsessään voivat mitata ja näyttää perusmetriikoita kuten askeleet, kulutetut kalorit ja syke suoraan laitteen näytöltä. Jotkut laitteet tallentavat dataa tietyn ajanjakson ajalta, joten voit myöhemmin synkronoida tiedot puhelimeen tai tietokoneeseen analyysiä varten.

Kuitenkin, älypuhelinsovellukset tarjoavat yleensä syvempää analyysiä ja mahdollisuuden seurata kehitystä pidemmällä aikavälillä. Ne myös usein tarjoavat lisäominaisuuksia kuten harjoitusohjelmia, unianalyysiä ja ravitsemusseurantaa. Jos et halua tai voi käyttää puhelinta, perustoiminnallisuudet aktiivisuusrannekkeessa voivat silti olla hyödyllisiä.

Aktiivisuusranneke käyttää erilaisia antureita ja algoritmeja kerätäkseen tietoa käyttäjän fyysisestä aktiivisuudesta ja muista terveysmetriikoista. Yleisimpiä antureita ovat kiihtyvyysmittarit, jotka seuraavat liikettä ja mahdollistavat askeleiden laskemisen. Monissa laitteissa on myös sykemittari, joka käyttää LED-valoja ja valoantureita mittaamaan verenkierron muutoksia ja siten arvioimaan sykettä.

Unenseuranta perustuu usein liikkeiden ja sykkeen yhdistelmään, ja jotkin rannekkeet mittaavat jopa kehon lämpötilaa, happisaturaatiota tai stressitasoa. Aktiivisuusrannekkeet voivat myös olla varustettu GPS:llä, mikä mahdollistaa tarkemman etäisyyden ja vauhdin seurannan ulkoliikunnassa.

Tiedot tallennetaan yleensä laitteeseen ja synkronoidaan sitten langattomasti älypuhelimeen tai tietokoneeseen. Sovellukset tai web-palvelut analysoivat dataa ja tarjoavat yksityiskohtaisia raportteja ja suosituksia. Ne voivat myös mahdollistaa tavoitteiden asettamisen ja seurannan, yhteisölliset haasteet sekä integraation muihin terveys- ja kuntoilusovelluksiin.

Maidonkeraaja.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme. 

 Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Etkö löytänyt sopivaa Aktiivisuusranneketta lapselle?

Tutustu Laatukellon mahtavaan valikoimaan ja löydä lapselle sopiva aktiivisuusranneke edulliseen hintaan.