Axkid Minikid 2 arvostelu

Jollyroom.fi:
4.7/5

Elämme perheessämme vaihetta, jossa lapsemme alkoi olla sellaisissa mitoissa, että turvakaukalon oli väistyttävä turvaistuimen tieltä. Turvaistuinmarkkinat ovat kuitenkin melkoinen viidakko, ja olenkin lukenut törmäystestejä, käyttökokemuksia, suosituksia ja keskustellut ystävieni kanssa pitkään ennen varsinaista hankintaa.

Aluksi meidän tuli päättää haluaisimmeko jatkaa Isofix-kiinnitteisellä turvaistuimella vai päätyisimmekö turvavyökiinnitteiseen istuimeen. Automme ei ole sisätiloiltaan niitä suurimpia, myös se vaikutti istuimen valintaan.

Lopulta keskusteltuani puolisoni kanssa useampana iltana, päätimme lähteä kokeilemaan vielä eri istuimia paikalliseen lastentarvikeliikkeeseen. Eniten olimme kiinnostuneita pitkään menevistä istuimista Axkid Minikid 2.0 ja Max Way Plussasta.

Koeistutimme poikamme eri istuimissa sekä kokeilimme Minikid 2.0 sekä MaxWay plussaa autoomme. Päädyimme hankkimaan Minikidin, sillä siinä lapsen asento vaikutti selkeästi paremmalta. Istuimia kannattaakin kokeilla aina ennen hankintaa, sillä valintaan vaikuttavat turvallisuuden lisäksi lapsen mittasuhteet, auton malli ja tietysti omat mieltymykset.

Yleistä Axkid Minikidistä

Ruotsalainen Axkid Minikid on plustestattu ja pitkään selkä menosuuntaan menevä istuin. Se alkaa tulla sopivaksi, kun lapsi noin 70-75cm mittainen, riippuen lapsen mittasuhteista. Tuoliin kuuluu automaattisesti myös vauvapehmuste, joka saattaa auttaa siinä, että istuin on mahdollista ottaa käyttöön hieman vastaavia kilpailijoitansa aiemmin.

Axkid Minikidiä voi käyttää aina 120-125cm ja/tai 25kg asti, eli se on käyttöiältään hyvin pitkäikäinen. Pehmusteita vähentämällä, käyttöikää tulee lisää. Myös istuimen hinta-laatusuhde on erinomainen. Istuimen käyttöiäksi valmistaja suosittelee 8 vuotta, jonka jälkeen se tulisi poistaa käytöstä.

Minikidin hyvin puoliin kuuluu ehdottomasti myös sen koko. Istuin sopii yleisesti ottaen hienosti useimpiin autoihin, ja itsekiristyvien alahihnojen vuoksi asennus on hieman muita turvavyöistuimia helpompaa ja nopeampaa.

Suosittelemme kuitenkin testaamista aina omaan autoon ennen ostopäätöstä. Istuimen kokeileminen autoon onnistuu useimmissa lastentarvikeliikkeissä. Pienemmillä paikkakunnilla on hyvä kysyä tuttavilta, myös Facebookin turvaistuin ryhmässä on koottu eri istuimien omistajia, jotka antavat kokeilla omaa istuinta autoon.

Axkid Minikid 2.0

Axkid Minikid 2.0 on ollut myynnissä keväästä 2018 lähtien. Myynnissä on edelleen myös Minikid 1.0, ja istuimissa on hieman eroja, mutta pääpiirteittäin 2.0 on edeltäjänsä päivitetty versio.

 • Tekniset tiedot:
 • Leveys: 44cm
 • Korkeus: 62cm
 • Syvyys: 56cm
 • Paino: 11,4kg
 • Niskatuki säädettävä 7 asentoon
 • 5 eri kallistusasentoa
 • Mukautuu lapsen kokoon automaattisesti
 • Sisältää vauvapehmusteen
 • ASIP-törmäyssuoja
 • Itsekiristyvät alahihnat
 • Yhteensopiva isojen ja pienten ajoneuvojen kanssa
 • Pitkä tukijalka
 • Plus-testattu aina 25kg asti
 • Hyväksytty ECE R44/04

Minikid 1 ja 2 -istuimien merkittävimmät erot:

 • Axkid Minikid 2.0 on lisätty sivutörmäyssuoja (Axkid side impact protection), joka kiinnitetään oven puoleiselle sivulle. Huomioithan, että sivutörmäyssuoja ei saa koskea oveen, sitä ei saa käyttää, jos se osuu oveen.
 • Pääntuki paremmin muotoiltu, pehmeämpi ja ergonomisempi, myös päätuen lukitusvipua on paranneltu.
 • Tukijalan käyttömukavuus on parantunut, ja lukitus muuttunut toimivammaksi
 • Istuimeen on myös valikoitunut hieman paremmat ja jämäkämmät kangasvaihtoehdot, joita on nykyisin 6. Minikid 2 on myös edeltäjäänsä pehmustetumpi.

Omat arviot

Kuten jo aiemmin mainitsin, halusimme lähteä turvallisuus edellä hankkimaan mahdollisimman pitkään menevää selkä menosuuntaan käytettävää istuinta. Automme pienehköt sisätilat taas rajasivat istuimia puolestamme hieman myös.

Poikamme on myös herkkä pulauttelemaan, ja turvakaukalon kuppimaisempi malli mielestäni oikein provosoi tätä. Ihastuin Minikidin pystympään ja ”istuvampaan” malliin, ja olen huomannut, että lapsi pitää siitä myös. Nyt lapsen itku ei täytä automatkojamme.

Olen siis äärimmäisen tyytyväinen, että valintamme kohdistui juuri Minikidiin Axkidin valikoimasta. Rekid ja One+ olisi heidän valikoimastaan myös kiinnostanut, mutta ne olisivat vaatineet reilumpia auton sisätiloja.

Minikidin plussat:

 • Plus-testattu
 • Menee pitkään, 125cm/25 kg asti
 • Loistava sivutörmäyssuoja (joskin hieman kookas, eri automallien kanssa voi olla ongelmia)
 • Viisi eri kallistusasentoa, säädettävän etutuen ansiosta
 • Ei vie paljon tilaa, sopii myös pienempiin automalleihin
 • Jämäkkä, pehmeä ja hyvin muotoiltu niskatuki vaikuttaa erityisen hyvältä, kun lapsi nukkuu automatkalla
 • Itsekiristyvät alavyöt nopeuttavat asennusta
 • Loistava hinta-laatusuhde

Minikidin miinukset:

 • Kohtalaisen painava istuin, 11,4kg, mutta toisaalta istuinta ei ole tarkoitettu kanniskeltavaksi
 • Olen lukenut muutamilla pojilla olleen ongelmia haaralukon painamisen kanssa. Nämä kuitenkin menevät mielestäni yksittäistapauksiksi

Axkid Minikid vai Maxway plus?

Molemmat istuimet ovat pitkäikäisiä, turvallisia ja plustestattuja skeä menevät pieneen tilaan. Ei ole siis oikeaa tai väärää vastatusta. Mennään siis kokemus ja mieltymystasolle, sanoisin, että lapsen sovittaminen istuimeen sekä istuimen sovittaminen autoon ratkaiseen dilemman. Kannattaa lukea ja kysellä myös Axkid Minikid kokemuksia samaten kuin Maxway Plus kokemuksia, ja tehdä sitten päätös.

Axkid Minikid 1 vs. 2?

Minikid 2 on periaatteessa Minikid 1 päivitetty versio pienin lisäyksin ja hienosäädöin. Ehdottomasti suosittelemme pääistuimeksi kakkosta, mutta ykkönen on oiva valinta esimerkiksi kakkosautoon tai isovanhempien autoon, jossa kyttöä hieman vähemmän. Molemmat ovat turvallisia ja Plus-testattuja.

Axkid Minikid isofix?

Minikid on turvavyökiinnitteinen istuin. Axkidiltä löytyy Rekid, joka mutoin samanlainen istuin, mutta toimii 18kg asti Isofix-kiinnityksellä, jonka jälkeen istuimen voi asentaa vöillä. Rekid vie kuitekin autossa suuremman tilan kuin Minikid juuri tuon isofixin ansiosta.

Axkid Minikid käyttöikä?

Istuimen valmistaja sanoo istuimen käyttöiäksi 8vuotta. Lapsen koon puolesta istuin on sopiva 70-75cm alkaen aina sinne 120-125cm ja 25kg asti, lapsen mittasuhteista riippuen. Istuin on siis varsin pitkäikäinen hankinta.

Mitä tarkoittaa Plus-testattu istuin?

Plus-testaus on ruotsalainen turvaistuimien testi, jossa keskitytään erityisesti etutörmäyksessä tuleviin niskaan ja kaulaan kohdistuviin voimiin. Nämä aiheuttavat yleensä suurimmat kolaritilanteissa syntyvät vammat. Itse testinä Plus-testi on haastavampi ja rajumpi kuin Autoliiton ADAC.

Saatat pitää myös näistä

Viimeisimmät vertailut

Maidonkeraaja.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Saat toukokuussa jopa €170 alennusta Axkidin sms turvaistuimista!

Juhlista Rearfacing Month Axkidin kanssa!

Turvalliset matkat alkavat Axkidistä. Voit olla luottavaisin mielin tietäen, että lapsesi matkustaa turvallisesti ja mukavasti. 17.5. – 3.6. välisenä aikana voit hyödyntää rajoitettuja tarjouksia premium-luokan turvaistuimistamme.

Hyödynnä uskomattomia tarjouksia suosituimmista turvaistuinmalleistamme kuukauden aikana