Paras lasten matkalaukku 2024 - Vinkit Ja Neuvot Valintaan

Paras lasten matkalaukku

Kun hakusessa on hyvä lasten matkalaukku, ei valinta ole välttämättä itsestäänselvyys. Aivan kuten yhdistelmävaunut tai muut lastentarvikkeet, myös laukkujen suhteen on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja eri tarpeisiin. Siispä on aiheellista tutustua, millaisia vaihtoehtoja on tarjolla perheen pienimmille matkailijoille. Monelle voikin tulla yllätyksenä, millaisia laukkuvaihtoehtoja onkaan nykyään tarjolla.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

Trunki Bernhard The Bee

Trunki Bernhard The Bee Matkalaukku pieni kuva

Trunki-matkalaukku on valmistettu samasta kestävästä materiaalista, jota käytetään "aikuisten matkalaukkujen" valmistamiseen.

Disney Alfatwist

American Tourister Disney Alfatwist top picks

Kestävästä ABS-muovista valmistetussa matkalaukussa on yhdistelmälukko sekä neljä kevyesti rullaavaa pyörää.

Ryhmä Hau Spinner

Ryhmä Hau Spinner

Laukussa on vetoketjukiinnitys ja sisäpuolella kaksi pingotettavaa kuminauhaa, jotka auttavat pitämään matkatavarat paikoillaan.

Suosituimmat matkalaukut

Lasten matkalaukkua etsivä löytää tänä päivänä paljon erilaisia vaihtoehtoja. Siispä ei tarvitse tyytyä vain yhdenlaiseen vaihtoehtoon, vaan voit todellakin valita esimerkiksi eläin-, Disney- tai klassisen laukun väliltä. Myös ominaisuudet vaihtelevat merkittäin. Alla esittelemme muutamia hyviä merkkejä, jotka valmistavat matkalaukkuja lapsille.

Trunkin tyylikkäät, eläinaiheiset matkalaukut toimivat laukun ohessa myös lapsen istuimena esimerkiksi lentokentällä jonottaessa tai taksia odotellessa. Laukun liikuttaminen onnistuu joko vetämällä sen pohjassa olevien pyörien ansiosta tai kantamalla sen kahvoista. Trunki-laukut on valmistettu kestävästä materiaalista.

Trunki Bernhard The Bee Matkalaukku 18L
Ikäsuositus: 3 vuotta +.

Trunki on hauska lasten matkalaukku, joka on ansainnut yli 80 tunnustusta leikkisän ja lapsiystävällisen suunnittelunsa ansiosta! Matkalaukun yläosa on muotoiltu toimimaan mukavana istuimena lapselle, mikä tekee siitä näppärän esimerkiksi myöhästynyttä lentoa odotellessa tai pitkissä jonoissa seistessä. Laukkua voidaan kantaa sen kahdesta kahvasta tai vetää pyörien avulla. Trunki-matkalaukussa on neljä pyörää.

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.
Trunki Cassie the Cat Matkalaukku 18L
Ikäsuositus: 3 vuotta +.

Trunki-matkalaukku on valmistettu samasta kestävästä materiaalista, jota käytetään ”aikuisten matkalaukkujen” valmistamiseen. Matkalaukku painaa vain 1,7 kiloa, joten sitä on helppo kantaa mukana kantokahvojen tai olkaremmin avulla. 18 litran tilavuus mahdollistaa sen, että kaikki lapsesi suosikkitavarat mahtuvat mukaan. Hauska matkalaukku voidaan ottaa mukaan niin lomamatkalle kuin isovanhempien luona yöpymiseen!

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.
Trunki Terrance Matkalaukku 18L
Ikäsuositus: 3 vuotta +.

Trunki on hauska lasten matkalaukku, joka on ansainnut yli 80 tunnustusta leikkisän ja lapsiystävällisen suunnittelunsa ansiosta! Matkalaukun yläosa on muotoiltu toimimaan mukavana istuimena lapselle, mikä tekee siitä näppärän esimerkiksi myöhästynyttä lentoa odotellessa tai pitkissä jonoissa seistessä. 

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

American Tourister tarjoaa erikokoiset matkalaukut eri tarpeisiin. Merkki tarjoaa sekä yksivärisiä että kuviollisia vaihtoehtoja. Laukkujen vetokahvat on suunniteltu lapsille sopivaksi, jolloin lapsen on mahdollista vetää laukkua itse. Laukkuja saa numerokoodillisella TSA-lukolla, joka pitää matkatavarat paremmassa turvassa.

American Tourister -matkalaukku tekee lapsen matkasta entistäkin taianomaisemman! Disney Mikki Hiiri -aiheisessa vetolaukussa on suurikokoinen kuviointi, ja sen sisään mahtuu hyvin kaikki tarpeelliset matkatavarat. Kestävästä ABS-muovista valmistetussa matkalaukussa on yhdistelmälukko sekä neljä kevyesti rullaavaa pyörää. Täydellinen matkakumppani mukaan matkalle!

American Touristerin tyylikäs Sunside Spinner -matkalaukku innovatiivisella, kevyellä rakenteella. Siinä on ristikkäiset hihnat sekä ylä- että alaosassa ja kaksinkertaiset renkaat helppoon ohjaamiseen. Matkalaukussa on kiinnitetty, upotettu kolminumeroinen TSA-lukko, joka pitää tavarasi turvassa. Matkalaukkua voidaan laajentaa, jolloin säilytystilaa saadaan 11–15 % lisää.

American Tourister -matkalaukku tekee lapsen matkasta entistäkin taianomaisemman! Disney Mikki Hiiri -aiheisessa vetolaukussa on suurikokoinen kuviointi, ja sen sisään mahtuu hyvin kaikki tarpeelliset matkatavarat. Kestävästä ABS-muovista valmistetussa matkalaukussa on yhdistelmälukko sekä neljä kevyesti rullaavaa pyörää. Täydellinen matkakumppani mukaan matkalle!

Ryhmä Hau -matkalaukut on tarkoitettu perheen pienimmille. Laukkuja on saatavilla sekä pehmeästä että kovasta materiaalista valmistettuna ja kevyttä laukkua on helppo joko vetää tai kantaa.

Hauska Ryhmä Hau -aiheinen matkalaukku on valmistettu kestävästä muovista. Tilavassa matkalaukussa on vetokahva ja pyörät, joiden ansiosta sitä on helppo vetää perässä. Pyörät pyörivät ongelmitta myös lyhyen matkustajan perässä. Laukussa on vetoketjukiinnitys ja sisäpuolella kaksi pingotettavaa kuminauhaa, jotka auttavat pitämään matkatavarat paikoillaan.

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.
Ryhmä Hau Matkalaukku
Ikäsuositus: 2 vuotta +.

Kestävä ja käytännöllinen Ryhmä Hau -matkalaukku on mitoitettu sopimaan käsimatkatavaraksi pienelle matkustajalle. Matkalaukussa on helppokäyttöinen vetokahva sekä vaivattomasti pyörivät renkaat. Matkalaukku on valmistettu pehmeästä ja kestävästä materiaalista, ja sen ulkopuolella on vetoketjutasku.

Samsonite tarjoaa lapsille laadukkaat ja tyylikkäät matkalaukut. Hauskat laukut on muotoiltu esittämään eläimiä ja lisäksi niitä voidaan käyttää istuimina odotustilanteissa. Laukkua voi käyttää esimerkiksi niin, että lapsi istuu laukun päällä vanhemman vetäessä laukkua. 

Leikkisä Samsonite-matkalaukku, joka esittää seepraa. Lapsi pystyy istumaan matkalaukun päällä ja sen etureunassa on kahvat, joista hän voi pitää kiinni, kun vedät matkalaukkua perässäsi remmin avulla. Laukussa on lisäksi olkahihna, jonka avulla sitä voi kantaa mukana. Laukun mukana tulee lukko. Matkalaukku on valmistettu kestävästä polypropeenista ja siinä on neljä isoa sekä hyvin rullaavaa pyörää.

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Käytännöllinen Samsonite-matkalaukku, jota koristaa ihanan värikäs kuviointi. Lapsi voi istahtaa laukun kyytiin lepäilemään ja ottaa kiinni laukun kahvasta, minkä jälkeen vanhempi voi vetää häntä perässään vetohihnan avulla. Matkalaukku on valmistettu kestävästä polypropeenista, joka ei sisällä PVC-yhdisteitä. Laukussa on neljä kevyesti rullaavaa pyörää.

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Klassisesti muotoillut Childhomen matkalaukut toimivat erinomaisesti esimerkiksi viikonloppureissuilla, pitäen perheen pienimpien matkatavarat järjestyksessä. Valikoiman laukkuihin mahtuu hyvin viikonlopun aikana tarvittavat vaatteet sekä muut tavarat.

Mini Traveler -matkalaukku Childhome-tuotemerkiltä. Siinä on klassinen muotoilu kivoilla yksityiskohdilla sekä käytännöllinen kantokahva. Matkalaukussa on hyvin tilaa lapsen vaatteille ja muille yökyläilyssä tarvittaville tavaroille.

Childhome Mini Traveller Matkalaukku
Ikäsuositus: 2 vuotta +.

Childhomen tyylikäs Mini Traveller -matkalaukku. Matkalaukussa on pehmeä teddyfleece-päällinen ja keinonahkaisia yksityiskohtia. Sisäpuolen joustoremmit pitävät tavarat järjestyksessä. Erinomainen matkalaukku esimerkiksi viikonloppureissulle.

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Beckmannin matkalaukut taatusti erottuvat muista. Laadukkaat laukut pitävät tavarat hyvin järjestyksessä ja sitä on mukava vetää hiljaisten pyörien ansiosta. Pyörät pyörivät 360 astetta.

Beckmann-tuotemerkin matkalaukku, joka todella erottuu joukosta! Matkalaukussa on neljä helposti ohjattavaa ja hiljaista 360° pyörivää pyörää sekä sisäänrakennettu teleskooppikahva. Kannen sisäpuolella on kaksi erillistä lokeroa. Laukun mitat täyttävät useimpien lentoyhtiöiden käsimatkatavaroille asettamat vaatimukset.

Merkin, mallin ja ominaisuuksien valinta

Lasten matkalaukku kannattaa valita sen mukaan, millaisiin matkoihin laukkua on tarkoitus käyttää. Laadukas laukku kestää reissu toisensa jälkeen, sukupolvelta toiselle. Laukun materiaaliin kannattaa kiinnittää huomiota sekä itse laukun että pyörien osalta. Lapsiperheet ovatkin saattaneet tottua laatuvertailuun jo muiden tarvikkeiden osalta. Tällaisia ovat mm. itkuhälytin, sitterit ja muut lasten tarvikkeet.

Värin ja kuvioinnin osalta on saatavilla runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Niinpä jokaiseen makuun löytyy varmasti mieluisa. Jos ostat laukkua pienen lapsen tarpeisiin, kannattaa ottaa huomioon, että lapsen kasvaessa samat kuva-aiheet eivät välttämättä ole mieluisia vuosikausia. Kuitenkin, jos kyseessä on kestävä laukku, voi sen myydä eteenpäin tai käyttää perheen pienimmillä.

Jos laukkua on tarkoitus käyttää viikonloppureissuihin ja siihen on tarkoitus pakata vain muutamia vaatekappaleita ja unikavereita, ei sen tarvitse olla kestävyydeltään huippuluokkaa. Tällöin kyseeseen voi hyvinkin tulla pehmeästä materiaalista valmistettu laukku. Sen sijaan lentomatkoille pehmeän materiaalin laukkuja voi suositella lähinnä käsimatkatavaraksi.

Merkkejä kannattaa vertailla keskenään, sillä jokaisella laukkumerkillä on omat, ominaiset puolensa. Jos siis etsit myös istuimena toimivaa laukkua, kannattaa tällaisia laukkuja vertailla keskenään. Merkkien arvosteluista voi olla myös hyötyä.

Lapselle oma matkalaukku on ylpeys

Lapselle ikioma matkalaukku on ehdottomasti ylpeyden aihe. Varsinkin, jos laukku on omaa lempiväriä tai sitä koristaa lempihahmo. Oma laukku on ihana pakata itse – ehkä hieman vanhempien avustuksella – ja huolehtia siitä itse matkan aikana. Laukkujen sisältä yleisesti löytyvä kuminauha pitää matkatavarat visusti paikallaan, vaikka lapsi avaisikin laukun yllättäen.

Lapsille suunnatut matkalaukut on suunniteltu usein siten, että lapsi pystyy konkreettisesti huolehtimaan laukusta itse. Liian suuren laukun vetäminen on lapselle hankalaa ja niinpä käyttöön kannattaakin ottaa lapselle sopivan kokoinen laukku. Tällöin hän voi vetää laukkua itse esimerkiksi lentokentällä. Laukussa kulkeutuu omat rakkaat vaatteet ja tavarat, joka myöskin opettaa lapselle huolehtivaisuutta.

Hintahaitari vaihteleva

Lasten, kuten aikuistenkin, laukkuja löytyy laajasta hintahaitarista. Onkin kunkin perheen päätös asettaa oma budjetti. Budjetin merkitys korostuu varsinkin, kun perheessä on useampi lapsi, jolle on tarkoitus hankkia oma matkalaukku.

Jos matkalaukun hinta mietityttää, kannattaa tarkistaa laukun laatu. Jos laukku on valmistettu kestävistä materiaaleista ja sen on tarkoitus kestää sukupolvelta toiselle, voi laukun myydä eteenpäin tarvitsevalle silloin, kun sille ei enää ole tarvetta.

Hinnan puolesta on tietysti oleellista, että kestävä laukku palvelee useita vuosia. Kun laukun hinnan jakaa kullekin vuodelle, ei hintakaan tunnu välttämättä enää niin pahalta. Toki tämä riippuu siitä, kuinka usein laukkua on tarkoitus käyttää. Jos perhe matkustaa vuosittain, olisi laukkujen syytä olla kestäviä, vaikka ne eivät jotutuisikaan lentokoneen ruumaan. Kestävyyttä kysytään etenkin mukulakivillä tai rosoisella tiellä vedettäessä.

Lisävarusteilla tunnistettavuutta

Matkalaukkuihin on saatavilla erityisiä matkalaukkuvöitä, jotka pitävät laukun kiinni myös silloin, kun laukun vetoketju syystä tai toisesta pettää. Muita laukkujen lisävarusteita ovat mm. nimikyltit ja erilaiset tarrat. Näiden avulla voidaan nopeuttaa oman laukun löytymistä matkalaukkuhihnalta, kun olette saapuneet matkakohteeseen. Asia korostuu varsinkin silloin, kun laukku on yleisen värinen, kuten harmaa.

Usein kysytyt kysymykset

Tämä riippuu siitä, mihin matkalaukkua on tarkoitus käyttää. Ominaisuuksien kannattaa kestää vaaditut olosuhteet, kuten lentokentällä ja ulkona perässä vetämisen, mahdollisen rannalla käymisen jne. Viikonloppureissuille käy helposti kevyempi, pehmeä laukku.

Yhden lapsen matkatavarat voi matkasta riippuen mahtua hyvinkin pieneen laukkuun. Kuitenkin lentokoneet voivat asettaa omia kokorajoituksia, jotka tulee ottaa huomioon. Esimerkiksi käsimatkatavaroihin saa ottaa mukaan vain tiettyjä mitta- ja painorajoituksia noudattava laukku.

Kun matkalaukku toimii istuimena, on lapsella aina mukana istumapaikka. Tästä on hyötyä esimerkiksi jonottaessa lipuntarkastukseen.

Lisää rakastettavia juttuja:

Maidonkeraaja.fisivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme. 

 Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.