Etusivu » Strider 12 Sport Potkupyörä arvostelu
Strider 12 Sport Potkupyörä arvostelu
- Viimeksi päivitetty: 9.12.2022
Vauvaelämän vaihtuessa taaperoelämäksi ja lapsen kehittyessä huimasti taidoissaan, olemme kesää vasten alkaneet miettiä potkupyörän hankintaa. Tuttavaperheen nyt jo täysi-ikäinen lapsi oppi aikanaan ajamaan polkupyörällä melkein heti, kun vanhemmat hoksasivatkin ottaa apupyörät ja polkimet ensin pois. Tuolloin jo päätin, että oma lapseni saa ensin potkupyörän.
Tutustuimme markkinoiden laajaan ja kattavaan valikoimaan, luimme keskustelupalstoja ja kyselimme tuttavaperheiden kokemuksia. Jo aivan alussa Strider potkupyörä nousi suosikiksemme.
Miksi valita potkupyörä lapselle?
Potkupyörä tukee lapsen tasapainon kehittymistä ja vahvistumista. Näin pyöräilemisen opetteleminen helpottuu. Tasapainon kehittyessä myös itseluottamus alkaa kasvaa ja potkupyöräillessä lapsi saakin rohkeutta sekä lapsi tottuu liikkeeseen ja vauhtiin.
Minkä kokoinen potkupyörä lapselle?
Meidän mielestä Strider on paras potkupyörä lapselle, ainakin omallemme. Ihastuimme myös siihen, että tuoteperheestä löytyy myös Strider 14x Sport 3-7vuotiaille, johon on mahdollista ostaa lisäosana polkimet, kun polkemista aletaan harjoitella.
Yleistä Strider potkupyörästä
Amerikkalainen Strider on luonut kevyen, lapsen kasvuun ja kehitykseen hyvin mukautuvan, ja liikkumista sekä rohkeutta tukevan pyörien tuoteperheen. 12 tuumaisina potkupyörämalleina on Strider 12 Sport ja Strider 12 Pro. Keskitymme arvostelussa hankkimaamme Strider 12 Sport potkupyörään.
Strider 12 sport on tuoteperheen paras yleismalli, ja se soveltuukin aina 18kk-5v lapsille. Helposti säädettävä ohjaustangon ja satulan korkeus varmistavat pitkän käyttöiän yhdessä laadukkaiden materiaalivalintojen kanssa. Parasta pyörässä on se, että säätäminen on mahdollista vaikka kesken lenkin.
Tämän Strider potkupyörän satulakorkeus on 28-48cm ja se soveltuukin ajettavaksi, kun lapsen jalan sisämitta on 30-51cm. Näin ollen jo alle 80cm lapsi pystyy ajamaan Striderilla. Maksimipainoraja käyttäjälle on 27kg. Kyseessä on siis varsin pitkäikäinen malli.
Yksi syy valintaamme onkin ehdottomasti tuo pitkä käyttöikä. Oma lapsemme on siron kokoinen, joten mahdollisuus näin matalaan satulakorkeuteen oli yksi iso valintaperuste. Omia suosikkiominaisuuksia ovat myös kestävät ja kevyet renkaat, joita ei tarvitse pumpata, sekä itse potkupyörän keveys (3kg) ja ulkonäkö.
Se, että Strider 12 sport potkupyörä painaa vain 3kg, mahdollistaa sen, että lapsi pystyy helposti käsittelemään pyörää itse. Toisaalta myös vanhemmat jaksavat lapsen väsähtäessä kantaa potkupyörän takaisin kotiin… ja tarvittaessa jopa molemmat.
Strider 12 Sport
Striderin sivujen mukaan ”Jos lapsi osaa kävellä, hän osaa ajaa myös Strideria”. Pyörän satulan ja ohjaustangon korkeuden helppo muokattavuus, sekä mukana tuleva pidempi satulaputki mahdollistavat pitkän käyttöiän. Kevyt teräsrakenne tukee lapsen omaa osaamista pyöränkäsittelyssä jo varhaisessa vaiheessa, ja puhkeamattomat renkaat tekevät siitä hyvän ja huolettoman potkupyörän lapselle.
Seitsemän väri värivalikoimasta löytyy varmasti joka makuun sopiva pyörä. Valittavissa seuraavat värit: musta, keltainen, punainen, vihreä, sininen, pinkki ja oranssi.
Tekniset tiedot:
- Runko: Materiaalina teräs, paino koottuna 3kg. Saatavilla 7 eri värimahdollisuutta; musta, punainen, vihreä, sininen, keltainen, pinkki ja oranssi. Käyttäjän maksimipaino 27kg.
- Renkaat: 12″ EVA-polymeeristä valmistetut helpot ja huolettomat, kevyet ja puhkeamattomat renkaat.
- Satula: Pehmustettu satula, jonka säätökorkeus 28-48cm. Paketti sisältää standard ja xl- kokoiset satulaputket.
- Ohjaustanko: Pehmustettu tanko suojatuilla minikahvoilla. Säätökorkeus 46-56cm.
- Jalkatuki: Sisäänrakennetty jalkatuki sijoitettu satulan alle, joka tukee lapsen tasapainoa.
Oma arvio Strider potkupyörästä
Halusimme taaperomme aloittavan pyöräilyyn tutustumisen mahdollisimman ajoissa ja ehdottomasti potkupyöräilyn kautta. Vertailimme markkinoiden tuotteita paljon, ja kuten aiemmin jo mainitsin, luimme blogeja, keskustelupalstoja sekä keskustelimme tuttavien kanssa. Lopulta parhaat potkupyörät lapselle olivat mielestämme amerikkalainen Strider tai saksalainen Puky.
Molemmissa malleissa istuinkorkeus on mahdollista säätää niin alas, että varsin pieni, 1,5-2-vuotias, motorisista taidoista riippuen, pystyy pyörällä ajamaan. Kuitenkin Striderin sporttisempi malli miellytti meitä enemmän, ja vaikka hintaa on Pukya enemmän, olimme valmiit sijoittamaan pyörään 139,90 euroa, koska hankinta on useammaksi vuodeksi. Myös Striderin vielä pienempi kokonaispaino miellytti.
Strider 12″ Sport on mielestämme sporttinen, ajaton sekä valmistettu laadukkaista materiaaleista kuluttajaa ajatellen. Puhkeamattomat EVA-polymeeristä valmistetut renkaat eivät vaadi minkäänlaisia toimenpiteitä ja ovat ihanan kevyet. Rungon mieletön, vain 3kg kokonaispaino, mahdollistaa pienenkin lapsen käsittelevän pyörää. Pyörä on myös kevyt vanhempien kantaa, jos pyöräilyinto katoaisikin kesken lenkin.
Kevyt rakenne on erittäin tärkeä ominaisuus, sillä näin vaunulenkit esimerkiksi vauvan ja taaperon kanssa taittuvat yhdessä varsin mainiosti. Jos taaperomme väsyy, voimme laittaa pyörän yhdistelmävaunujen tavarakoriin ja hän voi hypätä seisomatelineelle kyytiin. Myös pyörän kantaminen kädessä yhdessä lapsen kanssa, ei ole täysin mahdoton yhtälö.
Yksi potkupyörän meitä miellyttävä ominaisuus on myös jalkatuki satulan alla, joka mahdollistaa taitavamman potkuttelijan nauttimisen vauhdin hurmasta. Samalla tasapaino kehittyy loistavasti.
Nyt jälkikäteen olemme myös ymmärtäneet, että lapset voivat käyttää pyörää yhtäaikaa, sillä satulan ja tangon säätäminen käy käden käänteessä, ja esikoisen siirtyessä isompaan malliin, tämä malli palvelee junioria vielä pitkään. Strider 12 ” Sport on meistä paras potkupyörä lapselle, mitä markkinoilla on nyt tarjota. Tuotteella on loistava hinta-laatusuhde.
Lisää rakastettavia juttuja:
Maidonkeraaja.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.
→ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.