Seksi raskauden aikana – Opas turvalliseen ja nautinnolliseen intiimielämään

Seksi raskauden aikana

Seksi raskaana – Myytit ja totuudet

Raskaus tuo mukanaan monia fyysisiä ja emotionaalisia muutoksia, jotka voivat vaikuttaa seksiin. Yksi yleisimmistä myyteistä on, että seksiä raskaana ollessa tulisi välttää, sillä se saattaisi vahingoittaa vauvaa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Seksillä ei ole haitallista vaikutusta sikiöön, ja se on turvallista kaikissa raskauden vaiheissa, ellei lääkäri ole toisin määrännyt.

Toinen yleinen myytti on, että seksi raskaana ollessa voi aiheuttaa keskenmenon. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että tämä ei ole totta. Jos raskaus etenee normaalisti ilman komplikaatioita, seksi ei lisää keskenmenon riskiä. On tärkeää muistaa, että jokainen raskaus on yksilöllinen, ja seksiin liittyvissä kysymyksissä on aina hyvä neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Seuraavassa tarkastelemme joitakin yleisiä myyttejä ja totuuksia seksistä raskauden aikana:

 • Myytti: Seksin harrastaminen voi vahingoittaa sikiötä.
  • Totuus: Seksillä ei ole haitallista vaikutusta sikiöön
 • Myytti: Seksi voi aiheuttaa keskenmenon.
  • Totuus: Jos raskaus etenee normaalisti ilman komplikaatioita, seksi ei lisää keskenmenon riskiä.
 • Myytti: Raskaana olevien naisten libido laskee.
  • Totuus: Jokainen nainen kokee raskauden erilailla. Joillekin libidon lasku on todellinen asia, toisille taas seksuaalinen halukkuus saattaa jopa kasvaa.
 • Myytti: Raskaana olevat naiset eivät saa orgasmia.
  • Totuus: Monet naiset kokevat itse asiassa voimakkaampia orgasmeja raskauden aikana hormonaalisten muutosten vuoksi.

Maailman suosituimmat seksilelut

Sinful.fi on Pohjoismaiden suurin eroottinen verkkokauppa, johon jokainen tuntee olevansa tervetullut. Valikoimastamme löydät suositut seksilelut markkinoiden parhailta tuotemerkeiltä ja meiltä saat myös opastusta juuri sinulle sopivan seksilelun, liukuvoiteen tai seksikkään alusasun valintaan.

Vaikka nämä ovat yleisiä myyttejä ja totuuksia, on tärkeää muistaa että jokainen raskaus on ainutlaatuinen. On suositeltavaa neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen kuin tekee päätöksiä liittyen seksiin tai mihinkään muuhun raskauden aikaiseen toimintaan.

Raskaana seksiä: Miten keho muuttuu ja mitä odottaa

Raskauden aikana keho kokee lukuisia merkittäviä muutoksia, jotka voivat vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen ja nautintaan. Raskauden myötä naisen rinnat tulevat aroiksi, verenkierto lantion alueella lisääntyy ja hormonaaliset muutokset saattavat vaikuttaa libidon nousuun tai laskuun. Nämä fyysiset muutokset voivat muokata käsitystä seksistä raskauden aikana, jolloin naisen ja hänen kumppaninsa on sopeuduttava uusiin tuntemuksiin.

Kehon muutosten lisäksi raskaana seksiä voidaan kokea myös emotionaalisesti erilaiseksi. Jotkut naiset voivat tuntea itsensä erityisen naiselliseksi ja seksikkääksi raskauden aikana, kun taas toiset saattavat kokea vaikeuksia sopeutua muuttuvaan ruumiinkuvaan. Kehon aktiivinen muutos voi tuottaa myös yllättäviä haasteita, kuten pahoinvointia, väsymystä tai mukavuuden puutetta tietyissä seksiasennoissa. Kuten kaikessa, kommunikaatio on tärkeää seksiä raskauden aikana – sen avulla molemmat osapuolet voivat ilmaista tunteensa ja tarpeensa avoimesti ja rehellisesti.

Raskauden aikana tapahtuvia kehon muutoksia ovat esimerkiksi:

 • Rinnat tulevat aroiksi: Tämä johtuu hormonaalisista muutoksista, jotka valmistelevat rintoja imetykseen.
 • Verenkierto lantion alueella lisääntyy: Tämä voi aiheuttaa kohdun ja emättimen turvotusta sekä lisätä herkkyyttä, mikä voi vaikuttaa seksuaaliseen nautintoon.
 • Hormonitasojen vaihtelut: Nämä voivat vaikuttaa libidon nousuun tai laskuun.

Seksin kokeminen raskauden aikana voi myös olla emotionaalinen haaste:

 • Kehonkuva: Jotkut naiset saattavat tuntea itsensä erityisen naisellisiksi ja seksikkääksi, kun taas toiset saattavat kamppailla sopeutumisessa muuttuneeseen ruumiinkuvaan.
 • Fyysiset epämukavuudet: Pahoinvointi, väsymys tai mukavuuden puute tietyissä seksiasennoissa voivat tehdä seksistä vähemmän miellyttävän kokemuksen.

Kaiken kaikkiaan on tärkeää pitää avoin kommunikaatio kumppanin kanssa:

 • Avoimuus ja rehellisyys: Molempien osapuolten tulisi ilmaista omat tuntemukset ja tarpeensa avoimesti ja rehellisesti.
 • Keskustelu: Seksistä raskauden aikana tulisi keskustella, jotta molemmat osapuolet voivat mukautua muuttuviin tarpeisiin ja toiveisiin.

Raskaus on ainutlaatuinen kokemus, joka vaikuttaa sekä fyysiseen että emotionaaliseen hyvinvointiin. On tärkeää ymmärtää nämä muutokset ja sopeutua niihin parhaalla mahdollisella tavalla.

Turvalliset seksiasennot raskauden eri vaiheissa

Seksiasennot raskaana voivat vaikuttaa monien tekijöiden perusteella, kuten raskauden etenemisvaihe, kumppanien mukavuusaste ja mahdolliset komplikaatiot. Ensimmäisen kolmanneksen aikana, kun vatsa ei ole vielä muuttunut merkittävästi, monet pariskunnat voivat jatkaa seksuaalisia aktiviteettejaan tavalliseen tapaan. Toisaalta viimeisen kolmanneksen aikana, kun vatsa on suurempi, voidaan harkita sellaisia asentoja kuten lusikka-asento, joka antaa mukavuutta ja turvallisuutta.

Seksiasennot raskaus -kohdassa pitää huomioon kumppanisi mukavuuden. Tärkeää on ymmärtää, että raskaus on ainutlaatuinen kokemus jokaiselle naiselle, ja mikä toimii yhdelle, ei ehkä sovi toiselle. Muita turvallisia asentoja, joita voit kokeilla ovat ’seisova koira-asento’ tai ’kylkiasento’, joka vähentää painetta vatsalle. Joka tapauksessa, avoin vuoropuhelu ja molemminpuolinen mukavuus ovat avainasemassa turvallisen ja miellyttävän seksielämän ylläpitämisessä raskauden aikana.

 • Ensimmäisen kolmanneksen aikana monet pariskunnat voivat jatkaa seksuaalisia aktiviteettejaan tavalliseen tapaan, koska vatsa ei ole vielä muuttunut merkittävästi.
  • Tämän vaiheen aikana voidaan kokeilla useita asentoja, kunhan ne ovat mukavia molemmille osapuolille ja eivät aiheuta painetta tai epämukavuutta raskaalle naiselle.
 • Toisella kolmanneksella on tärkeää ottaa huomioon kasvava vatsan koko ja mahdolliset komplikaatiot.
  • Turvallisia asentoja tässä vaiheessa ovat esimerkiksi lusikkailu tai istuma-asennot, jotka eivät rasita vatsaa liikaa.
 • Kolmannella kolmanneksella voi olla tarpeen harkita muita asentoja suuremman vatsan vuoksi.
  • Kuten edellisessäkin vaiheessa, turvallisuuden kannalta on tärkeää valita sellainen asento, joka ei aiheuta painetta tai epämukavuutta raskaalle naiselle.
  • Lusikkailuasennon lisäksi myös seisova koira-asento tai kylkiasento voivat olla hyviä valintoja.

Muita huomioitavia seikkoja:

 • Kumppanin mukavuus: Seksiasennosta riippumatta on tärkeää varmistaa molempien osapuolten mukavuus ja hyvinvointi.
 • Avoin vuoropuhelu: Raskaus on ainutlaatuinen kokemus jokaiselle naiselle, joten avoin keskustelu kumppanin kanssa on tärkeää.
 • Turvallisuuden huomioiminen: Kaikissa asennoissa on huomioitava turvallisuus. Mikäli asento aiheuttaa epämukavuutta tai kipua, sitä ei tule jatkaa.

Muistathan aina kuunnella omaa kehoasi ja tehdä sellaisia päätöksiä, jotka ovat sinulle ja kumppanillesi parhaiten sopivia raskauden eri vaiheissa.

Raskaus ja seksi: Kommunikaation merkitys kumppanin kanssa

Raskauden ja seksin yhdistäminen voi olla haastavaa johtuen monista fyysisistä ja emotionaalisista muutoksista. Tässä vaiheessa viestintä kumppanin kanssa on kiistatta tärkeää. Avoin ja suora keskustelu mukavuuden, toiveiden ja pelkojen suhteen voi auttaa pariskuntia navigoimaan tämän herkän vaiheen läpi, ja auttaa molempia osapuolia olemaan yhteydessä toisiinsa fyysisellä ja emotionaalisella tasolla. Keskustelu seksuaalisista tarpeista ja haluista on olennainen osa jokaisen suhteen, mutta erityisesti raskauden aikana se korostuu.

Toinen kiinnitettävä huomio raskauden ja seksin yhteydessä on suojaamaton yhdyntä raskauden aikana. Vaikka raskaus estää toisen raskauden, seksuaalisesti tarttuvat taudit voivat edelleen olla uhka. Lisäksi joissakin tapauksissa suojaamaton yhdyntä voi aiheuttaa komplikaatioita raskauden aikana, kuten ennenaikaista synnytystä tai vauvan terveyteen liittyviä ongelmia. Puhumattakaan siitä, että suojaamattoman yhdynnän psykologinen stressi voi vaikuttaa negatiivisesti raskaana olevan naisen hyvinvointiin.

Tässä artikkelissa tarkastellaan seuraavia aiheita:

 • Kommunikaation merkitys: Kumppanin kanssa käydyt keskustelut voivat auttaa molempia osapuolia ymmärtämään toistensa tarpeet, pelot ja toiveet paremmin. Raskauden aikana avoin dialogi voi olla erittäin hyödyllinen.
 • Suojaamaton seksi raskauden aikana: Vaikka raskaana oleva nainen ei voi tulla uudelleen raskaaksi, suojaamaton yhdyntä voi silti johtaa seksuaalisesti tarttuviin tauteihin tai muihin komplikaatioihin. On tärkeää muistaa käyttää suojaa myös raskauden aikana.
 • Seksuaalisten tarpeiden ja halujen ilmaiseminen: Jokaisessa suhteessa on olennaista puhua avoimesti seksuaalisista tarpeista ja haluista. Erityisesti raskauden aikana tämän asian korostaminen on äärimmäisen tärkeää.
 • Psykologiset vaikutukset: Suojaamattoman seksin psykologinen stressi voi vaikuttaa negatiivisesti odottavan äidin mielialaan ja hyvinvointiin. Tämän vuoksi on ensiarvoisen tärkeää ottaa huomioon sekä fyysiset että emotionaaliset tekijät.

Raskaus tuo mukanaan monia muutoksia, ja seksuaalisuus on yksi niistä alueista, joka voi muuttua merkittävästi. On tärkeää pitää mielessä, että avoin kommunikaatio ja keskinäinen kunnioitus ovat avainasemassa tässä prosessissa.

Suojaamaton yhdyntä raskauden aikana: Riskit ja suojautuminen

Raskaus ja seksuaalisuus ovat kiinteästi sidoksissa toisiinsa, ja monilla pariskunnilla on huoli suojaamattoman yhdynnän riskeistä raskauden aikana. Kun otetaan huomioon kysymys, voiko raskaana harrastaa seksiä, on tärkeää huomata, että vaikka raskaus ei itsessään sisällä suurempaa riskiä sukupuoliteitse tarttuvien tautien varalta, suojaamaton yhdyntä kylläkin.

Maailman suosituimmat seksilelut

Sinful.fi on Pohjoismaiden suurin eroottinen verkkokauppa, johon jokainen tuntee olevansa tervetullut. Valikoimastamme löydät suositut seksilelut markkinoiden parhailta tuotemerkeiltä ja meiltä saat myös opastusta juuri sinulle sopivan seksilelun, liukuvoiteen tai seksikkään alusasun valintaan.

Suojaamaton yhdyntä raskauden aikana voi johtaa seksuaalisen kontaktin kautta tarttuviin infektioihin, jotka voivat olla haitallisia sekä äidille että sikiölle. Lisäksi on olemassa riski, että tällaisten infektioiden seurauksena syntyy komplikaatioita, kuten ennenaikainen synnytys tai lapsen alhainen syntymäpaino. Siksi on suositeltavaa käyttää suojakeinoja, kuten kondomeja, raskauden aikana harrastetussa yhdynnässä, vaikka ehkäisy ei olisikaan tarpeen.

Seuraavassa on lueteltu joitakin suojaamattoman yhdynnän riskejä raskauden aikana sekä tapoja, joilla näitä riskejä voidaan vähentää:

 • Sukupuolitaudit: Suojaamaton yhdyntä voi altistaa naisen sukupuolitaudeille, kuten klamydialle, gonorrealle ja HIV:lle. Nämä infektiot voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia äidille ja sikiölle.
 • Infektiot: Suojaamattomasta seksistä voi seurata myös muita infektioita, kuten bakteerien aiheuttama vaginosis tai hiivasieni-infektio. Nämä eivät ole vain epämukavia vaan voivat myös lisätä ennenaikaista synnytyksen riskiä.
 • Komplikaatiot: Kuten edellisessä kappaleessa mainittiin, tartunnat voivat johtaa komplikaatioihin, mukaan lukien ennenaikainen synnytys ja lapsen alhainen syntymäpaino.

Suojautumiskeinojen käyttö raskauden aikana:

 • Kondomit: Yksi tehokkaimmista tavoista suojautua sukupuoliteitse tarttuvilta taudeilta on kondomin käyttö. Vaikka ehkäisy ei olisi tarpeen raskauden aikana, kondomi suojaa sekundaarisesti tartunnoilta.
 • Testaukset: Säännölliset sukupuolitautitestaukset voivat auttaa havaitsemaan mahdolliset infektiot varhaisessa vaiheessa, mikä voi estää niiden leviämisen sikiölle.
 • Puhtaus: Hyvä henkilökohtainen hygienia ennen ja jälkeen yhdynnän voi myös vähentää infektioriskiä.
 • Kommunikointi: Keskustelu kumppanin kanssa suojaamattoman seksin riskeistä on tärkeää. Kumppanin testaaaminen sukupuolitesteillä voi olla myös tarpeen.

Voiko raskaana harrastaa seksiä: Lääkärin neuvoja ja suosituksia

Raskaana olevien seksuaaliterveys on tärkeä ja usein kysytty aihe lääketieteen ammattilaisilta. Useiden tutkimusten ja lääkäreiden mielipiteiden mukaan seksi raskauden aikana on yleensä turvallista ja se voi jopa tukea sekä äidin että lapsen hyvinvointia. Tietenkin, jos raskauteen liittyy komplikaatioita kuten ennenaikainen synnytys tai pieni verenvuoto, lääkäri saattaa kehottaa pidättäytymään yhdynnästä.

On myös tärkeää huomioida, että raskauden aikana naisen keho käy läpi merkittäviä muutoksia, jotka voivat vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen ja mukavuuteen. Esimerkiksi, alavatsakipu yhdynnän jälkeen raskaus voi olla tavallisesti turvallista johtuen lantion alueen laajenemisesta, mutta se voi olla myös varoitusmerkki, johon tulee suhtautua vakavasti. Tämän lisäksi, orgasmi raskaana voi joillakin naisilla olla intensiivisempi ja nautittavampi kiihottuneisuudesta johtuvan verenkierron lisääntymisen myötä. Kaikissa tapauksissa on suositeltavaa keskustella oman lääkärin tai kätilön kanssa mahdollisista huolenaiheista tai kysymyksistä.

 • Raskauden aikaisen seksin turvallisuus: Useimmat lääkärit pitävät seksiä raskauden aikana yleisesti ottaen turvallisena. Se voi jopa edistää sekä äidin että lapsen hyvinvointia, kunhan se tapahtuu mukavasti ja ilman kipua.
 • Komplikaatiot: Jos raskauteesi liittyy komplikaatioita, kuten ennenaikainen synnytys tai verenvuoto, lääkärisi saattaa kehottaa sinua pidättymään seksistä.
 • Kehon muutokset: Raskaus aiheuttaa merkittäviä muutoksia naisen kehoon. Nämä voivat vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteesi ja mukavuuden tunteeseesi yhdynnän aikana.
 • Alavatsakipu: Joillakin naisilla on alavatsakipuja yhdynnän jälkeen raskauden aikana. Tämän syyn voi olla lantion laajentuminen, mutta se voi myös olla varoitusmerkki mahdollisista komplikaatioista.
 • Orgasmi raskaana ollessa: Joidenkuiden naisten orgasmit voivat olla intensiivisempi ja miellyttävämpi johtuen lisääntyneestä verenkierrosta kiihottuneisuuden vuoksi.

Kaiken kaikkiaan on tärkeää keskustella näistä asioista avoimesti lääkärin tai kätilön kanssa. He voivat antaa sinulle parhaat neuvot ja suositukset ottaen huomioon yksilöllisen terveydentilasi ja raskauden kulun. Älä koskaan epäröi esittää kysymyksiä tai ilmaista huolenaiheita heille – he ovat siellä auttamassa sinua jokaisessa vaiheessa matkan varrella.

On tärkeätä muistaa, että vaikka raskaus itsessään ei lisää sukupuoliteitse tarttuvien tautien riskiä, suojaamaton yhdyntä tekee sen. Siksi suojakeinojen käyttö on erittäin suositeltavaa raskauden aikana harrastetussa yhdynnässä.

Raskaus ja seksuaalisuus: Ylläpitämässä intiimiä yhteyttä

Raskauden aikana keho käy läpi monia muutoksia, jotka voivat vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen ja mukavuuteen. Hormonitason muutokset, fyysiset muutokset ja jopa emotionaalinen stressi voivat vaikuttaa seksiin. Tämä ei tarkoita, että intiimi yhteys kumppanin kanssa pitäisi unohtaa. Päinvastoin, seksuaalinen läheisyys ja tunteiden ilmaisu voivat olla raskaana olevalle naiselle ja hänen kumppanilleen erittäin tärkeitä, sillä ne voivat lujittaa pariskunnan välistä sidettä ja auttaa mukautumaan tuleviin muutoksiin.

On tärkeää ymmärtää, että seksuaalisuus ei ole pelkästään fyysistä, vaan se on myös tunnetila. Intiimi yhteys voi olla läsnä monella tapaa, kuten keskustelulla, hellällä kosketuksella tai yksinkertaisesti yhdessä vietetyllä ajalla. Jokainen pari on erilainen, ja siksi on tärkeää löytää ne tavat, jotka toimivat parhaiten ylläpitämään intiimiä yhteyttä raskauden aikana. Tämä voi vaatia avoimuutta, kärsivällisyyttä ja kokeilua. Kommunikointi ja vastavuoroisuus ovat tässä keskeisessä roolissa.

Raskauden aikana seksuaalisuuden ylläpitämiseen liittyviä seikkoja:

 • Hormonaaliset muutokset: Raskauden aikana hormonitasot vaihtelevat suuresti, mikä voi vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen. Esimerkiksi progesteroni- ja estrogeenitasojen nousu saattaa vähentää libidon määrää.
 • Fyysiset muutokset: Raskaudesta johtuvat fyysiset muutokset voivat tehdä seksistä epämukavaa tai jopa kivuliasta. Kehon kuunteleminen ja mukavien asentojen löytäminen on tärkeää.
 • Emotionaalinen stressi: Raskaus voi aiheuttaa myös emotionaalista stressiä, joka voi heijastua seksielämään. On tärkeää puhua näistä tuntemuksista avoimesti kumppanin kanssa.

Intiimin yhteyden ylläpito raskaudessa:

 • Keskustelu: Avoin kommunikaatio on keskeisessä roolissa intiimin yhteyden säilyttämisen kannalta. Puhuminen omista tarpeista, toiveista ja peloista auttaa molempia osapuolia ymmärtämään toisiaan paremmin.
 • Hellät kosketukset: Seksuaalinen läheisyys ei ole pelkkää seksiaktia. Hellät kosketukset, kuten halaaminen tai kädestä pitely, voivat olla yhtä tärkeitä intiimin yhteyden säilyttämiseksi.
 • Yhteinen aika: Myös yhdessä vietetty aika on tärkeää. Se voi olla niinkin yksinkertaista kuin kävelyretki, leffailta kotona tai vaikkapa päivällisen valmistaminen yhdessä.

Seksi raskauden aikana ei ole tabu, mutta se saattaa vaatia sopeutumista ja muokkaamista. Avoin kommunikaatio, toisen kunnioittaminen sekä fyysiset ja emotionaaliset tarpeet huomioon ottava lähestymistapa ovat avainasemassa seksuaalisen läheisyyden ja intiimin suhteen säilyttämiseksi raskauden aikana.

Alavatsakipu yhdynnän jälkeen raskaudessa: Milloin huolestua?

On normaalia, että raskauden aikana nainen tuntee kevyttä kipua tai epämukavuutta yhdynnän jälkeen. Lantion alueen lihasten venyessä ja kohdun kasvaessa voi syntyy painetta, mikä aiheuttaa alavatsakipua. Nämä oireet ovat yleensä tilapäisiä, ja niiden pitäisi helpottaa lepoaikojen, kuumavesipullojen tai kipulääkkeiden avulla – tietysti lääkärin suosituksesta.

Mutta jos alavatsakipu yhdynnän jälkeen on voimakasta, kestää pitkän aikaa tai siihen liittyy muita oireita, kuten verenvuotoa, päänsärkyä, huimausta tai kuumetta, on syytä ottaa yhteys lääkäriin mahdollisimman pian. Nämä oireet voivat joskus viestiä vakavammista ongelmista, kuten ennenaikaisesta synnytyksestä, kohdunulkoinen raskaudesta tai infektiosta. Siksi on tärkeää pitää huolta itsestään ja lääketieteellisestä hoidosta raskauden aikana.

Seuraavassa on joitakin merkkejä, joihin tulee kiinnittää huomiota:

 • Voimakas alavatsakipu: Kivun pitäisi olla lievää ja ohimenevää. Jos kipu on voimakasta tai kestää pidempään kuin muutaman tunnin, se voi olla merkki vakavammasta ongelmasta.
 • Verenvuoto: Pieni määrä veristä vuotoa yhdynnän jälkeen voi olla normaalia raskauden aikana, mutta jos vuoto on runsasta tai ei lopu itsestään, kannattaa ottaa yhteys lääkäriin.
 • Pahoinvointi ja oksentelu: Nämä voivat olla normaaleja raskauden alkuvaiheessa, mutta jos ne pahenevat yhdynnän jälkeen tai niihin liittyy muita oireita kuten kuumetta tai vatsakipua, se saattaa viestiä infektiosta tai muusta terveysongelmasta.
 • Kuume: Yleensähän kuume ei liity seksuaaliseen kanssakäymiseen. Jos sinulla nousee kuume yhdynnän jälkeen, se saattaa viitata infektioon.
 • Muita äkillisiä muutoksia terveydentilassa: Esimerkiksi äkillinen heikotuskohtaus, pyörrytys tai hengitysvaikeudet ovat kaikki syitä ottaa välittömsti yhteyttä lääkäriin.

Muista, että jokainen raskaus on erilainen. Vaikka jotkin oireet voivat olla normaaleja joillekin naisille, ne eivät välttämättä ole sitä sinulle. Tärkeintä on kuunnella kehoasi ja hakeutua lääkärin hoitoon, jos huomaat mitään poikkeavaa tai huolestuttavaa. Raskauden aikana ei koskaan kannata ottaa turhia riskejä terveyden suhteen.

Orgasmi raskaana: Hyödyt ja turvallisuusnäkökohdat

Orgasmin saaminen raskauden aikana voi tuntua erilaiselta, mutta se ei missään tapauksessa ole haitallista äidille tai vauvalle. Jotkut naiset kertovat, että heidän orgasminsa ovat voimakkaampia ollessaan raskaana, johtuen osittain lantion verenkierron lisääntymisestä. Tämä voi olla täysin normaalia ja turvallista, vaikka se saattaa myös aiheuttaa hieman huolta.

On tärkeää korostaa, että jokainen nainen kokee seksuaalisuutensa ja orgasmin saamisen eri tavoin raskauden aikana. Jotkut saattavat kokea vähäistä kipua tai epämukavuutta johtuen kasvavasta kohdusta ja venyvistä nivelsiteistä, mutta tämä on yleensä ohimenevää. Jos kipu kuitenkin jatkuu tai pahenee, on suositeltavaa ottaa yhteyttä lääkäriin.

 • Orgasmi raskauden aikana voi lisätä endorfiinien, onnellisuushormonien, tuotantoa, mikä voi parantaa naisen mielialaa ja vähentää stressiä.
 • Se voi myös edistää parempaa unta. Raskaana olevat naiset saattavat kokea unihäiriöitä hormonaalisten muutosten takia, mutta orgasmin jälkeinen rentoutuminen saattaa auttaa heitä nukahtamaan helpommin.
 • Joidenkin tutkimusten mukaan säännölliset orgasmiet voivat auttaa ehkäisemään ennenaikaista synnytystä.

Turvallisuusnäkökohtiin liittyen:

 • Vaikka seksi ja orgasmi ovat yleensä turvallisia raskauden aikana, joissakin tapauksissa lääkärin tulee antaa ohjeita seksuaalisen toiminnan suhteen. Tämän syynä voivat olla esimerkiksi istukan previa tai ennenaikaista synnytystapausta koskevat riskit.
 • Jos tunnet epämukavuutta tai kipua seksin tai orgasmin aikana tai sen jälkeen, sinun tulee ottaa yhteyttä lääkärillesi.

On hyvä muistaa että:

 • Seksuaaliset halut vaihtelevat huomattavasti raskaudessa. Joillakin naisilla libido kasvaa merkittävästi kun taas toisilla se saattaa laskea.
 • Seksuaalinen nautinto ei rajoitu vain orgasmiin. Läheisyys ja kosketus voivat olla yhtä tärkeitä, erityisesti jos tunnet epämukavuutta seksin aikana.
 • Kommunikointi kumppanin kanssa on avainasemassa. On tärkeää keskustella omista tunteistaan, peloistaan ja toiveistaan liittyen seksiin raskauden aikana.

Seksuaalinen hyvinvointi raskauden aikana: Vinkkejä ja neuvontaa

Raskaus on aika, joka voi tuoda mukanaan monia fyysisiä ja emotionaalisia muutoksia. Seksuaalinen halu ja hyvinvointi voivat myös vaihdella, johtuen hormonaalisista muutoksista ja uusista ruumiillisista realiteeteista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että seksistä on luovuttava tai että seksielämä heikkenee. Tärkeää on kuunnella omaa kehoa, pitää avoin keskusteluyhteys kumppaniin ja hakea tarvittaessa lääketieteellistä neuvontaa.

Joitakin vinkkejä seksuaaliseen hyvinvointiin raskauden aikana ovat mm. kokeilu uusissa seksiasennoissa, joissa vatsa ei ole esteenä tai luo painetta, sekä voimakkaan kiihottumisen ja orgasmin välttäminen, jos lääkäri on antanut tällaisen suosituksen. Lisäksi seksin ei tarvitse rajoittua pelkästään yhdyntään, vaan läheisyys ja hellät kosketukset voivat myös olla yhtä tyydyttäviä. Lopulta seksuaalinen hyvinvointi raskauden aikana voi olla yhtä ainutlaatuista kuin itse raskaus.

Tässä on joitakin vinkkejä ja neuvoja, jotka voivat auttaa seksuaalisen hyvinvoinnin ylläpitämistä raskauden aikana:

 • Kokeile uusia seksiasentoja: Raskaus voi tehdä tietyt asennot epämukavaksi tai jopa mahdottomaksi. Etsi ja kokeile uusia asentoja, joissa vatsasi ei ole esteenä tai aiheuta painetta.
 • Vältä voimakasta kiihottumista ja orgasmia: Jos lääkärin suositukset ovat tällaiset, on parempi noudattaa niitä.
 • Seksuaalisuuden monimuotoisuus: Muista, että seksi ei rajoitu pelkkiin yhdyntöihin. Hellät kosketukset, suudelmat ja halaukset voivat olla myös erittäin tyydyttäviä.
 • Kuuntele kehoasi: Jokainen raskaus on ainutlaatuinen, samoin kuin jokaisen naisen kokemus siitä. On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja sen tarpeita seksi- ja rakkaussuhteessa.
 • Avoin kommunikaatio kumppanisi kanssa: Ole avoin omista tuntemuksistasi sekstuaaliseen haluun liittyen partnerillesi. Tämän jakaminen voi auttaa molempia osapuolia ymmärtämään toisiaan paremmin.
 • Hae ammattiapua tarvittaessa: Jos koet minkäänlaisia fyysisiä tai emotionaalisia ongelmia seksin suhteen raskauden aikana, älä epäröi hakea lääkärin apua.

Seksuaalinen hyvinvointi on tärkeää naiselle kaikkina elämän vaiheina, myös raskauden aikana. Muista, että olet kaunis ja haluttava juuri sellaisena kuin olet – odottava äiti.

Lue lisää: Seksi synnytyksen jälkeen

Maailman suosituimmat seksilelut

Sinful.fi on Pohjoismaiden suurin eroottinen verkkokauppa, johon jokainen tuntee olevansa tervetullut. Valikoimastamme löydät suositut seksilelut markkinoiden parhailta tuotemerkeiltä ja meiltä saat myös opastusta juuri sinulle sopivan seksilelun, liukuvoiteen tai seksikkään alusasun valintaan.

Lisää rakastettavia juttuja:

Maidonkeraaja.fisivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme. 

 Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Maailman suosituimmat seksilelut

Valikoimastamme löydät suositut seksilelut markkinoiden parhailta tuotemerkeiltä ja meiltä saat myös opastusta juuri sinulle sopivan seksilelun, liukuvoiteen tai seksikkään alusasun valintaan.