Näin valitset tussit lapselle 2024

Kun on aika valita lapselle tussit, on useita seikkoja, joita kannattaa harkita: tussin tyyppi, värit, laatu ja käyttötarkoitus. Tussit eivät ole vain värejä paperilla; ne ovat myös työkaluja, jotka innostavat lapsesi luovuutta ja avaavat ikkunan mielikuvitukselle. 

Tässä artikkelissa tarkastelemme joitain suosituimmista tussimerkeistä ja annamme vinkkejä niiden valintaan.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

Posca tussit
4.8/5

Posca on peittävä maalitussi, joka toimii useimmilla materiaaleilla. Suosituin Poscan tuote on luonnostelutussi, jota voit käyttää eri pinnoilla, kuten paperilla, puulla ja kartongilla, sekä erikoisemmilla pinnoilla, kuten tekstiileillä, posliinilla ja lasilla.

Stabilo Tussit
5/5

Stabilo on saksalainen kynävalmistaja, jonka valikoima on todella laaja. Heidän tunnetuin tuotteensa on varmasti keltainen fineliner, Stabilo Point 88, josta on muodostunut monelle todellinen suosikki.

Winsor & Newton ProMarker

Winsor & Newton ProMarker (aiemmin Letraset ProMarker) on yksi kysytyimmistä kaksikärkisistä tussikynistä – leveä kärki toisessa päässä ja ohut kärki toisessa.

Stabilo tussit

Stabilo tussit ovat olleet vankassa suosiossa jo useiden vuosikymmenten ajan, mikä kertoo niiden laadukkuudesta ja luotettavuudesta. Erityisesti niiden ergonominen muotoilu tekee niistä miellyttäviä käyttää myös lapselle. 

Väripaletti kattaa niin perusvärit kuin harvinaisemmatkin sävyt, minkä ansiosta lapsen on mahdollista toteuttaa monenlaisia luovia projekteja. 

Vesiliukoisuus tekee tussien jälkien puhdistamisesta vaivatonta, olipa kyse sitten väärään paikkaan piirretystä jäljestä tai vahingossa tahriintuneista vaatteista. Stabilon tussien pitkäikäisyys ja käyttömukavuus tekevät niistä erinomaisen valinnan jokaiseen kotiin, jossa arvostetaan luotettavuutta ja laatua piirrustusvälineissä. 

Posca tussit - Suosittelemme

Posca tussien todellinen erottuvuustekijä on niiden monipuolisuus. Erilaiset kärjen koot mahdollistavat niin yksityiskohtaisen piirtämisen kuin laajojen alueiden värittämisenkin. Ja mikä parasta, nämä tussit eivät rajoitu vain paperiin. Niiden erityinen koostumus on suunniteltu tarttumaan moniin eri materiaaleihin – olipa kyseessä sitten kartonki, puu, kangas tai jopa kivi.

Lasten syntymäpäiväjuhlilla voit esimerkiksi antaa heidän koristella kiviä tai puunpalasia Posca tussien avulla, luoden näin ainutlaatuisia taideteoksia ja muistoja.

Ei siis ihme, että suosittelemme Posca tusseja koko perheelle. Ne ovat paitsi laadukkaita ja monipuolisia, ne myös rohkaisevat lapsia ilmaisemaan itseään ja tutkimaan omaa luovuuttaan lukuisin eri tavoin.

Promarker tussit

Promarker tussit ovat pitkään olleet etenkin taiteilijoiden ja suunnittelijoiden suosiossa niiden korkean laadun ja ominaisuuksien vuoksi. Vaikka ne ovatkin vakiinnuttaneet paikkansa ammattilaisten työpöydillä, ne eivät suinkaan ole tarkoitettu vain ammattilaiskäyttöön. Erityisesti vanhemmat lapset ja nuoret, jotka ovat innostuneita syventämään piirustus- ja värittämistaitojaan, löytävät Promarkerista uskollisen kumppanin.

Näiden tussien erottuva piirre on niiden kyky tuottaa tasaista ja kirkasta jälkeä, joka ei leviä. Laaja väriskaala, joka kattaa niin perusvärit kuin erikoisväritkin, antaa mahdollisuuden luoda värikkäitä ja yksityiskohtaisia teoksia.

Sharpie tussit

Sharpie tussit ovat saavuttaneet maineensa paitsi niiden erinomaisen kestävyyden, myös monipuolisuutensa ansiosta. Erityisesti niiden kyky pysyä leviämättä ja niiden sopivuus monenlaisten pintojen, kuten paperin, muovin ja jopa metallin merkkaamiseen tekee niistä poikkeuksellisen monikäyttöisiä.

Yksi Sharpie -tussien tunnusmerkeistä on niiden värien intensiivisyys ja kirkkaus. Väripaletti, joka sisältää niin klassiset mustat ja siniset kuin myös erikoisemmatkin sävyt, antaa käyttäjälle mahdollisuuden tuoda projekteihinsa eloisuutta.

Ohuhu tussit

Ohuhu tussit ovat viime aikoina nousseet suureen suosioon, ja syy tähän ei ole pelkästään niiden houkuttelevan edullinen hinta. Vaikka ne tarjoavat edullisen vaihtoehdon monille muille merkeille, ne eivät tee kompromisseja kuitenkaan laadussa.

Tussien alkoholipohjainen koostumus takaa värien nopean kuivumisen, mikä vähentää sotkun riskiä ja tekee niistä ihanteellisen valinnan niin aloittelijoille kuin myös kokeneellekin taiteilijoille.

Molotow tussit

Molotow tussit ovat tunnettuja korkeasta laadustaan ja ne ovat erityisen suosittuja etenkin ammattilaisten keskuudessa. Ne ovat vesiliukoisia ja niitä voidaan käyttää monenlaisilla pinnoilla. Niiden peittävyys ja kestävyys tekevät niistä erinomaisen valinnan monenlaisiin projekteihin.

Copic tussit

Copic tussit ovat ehkä parhaiten tunnettuja sarjakuvapiirtäjien ja taiteilijoiden keskuudessa. Ne tarjoavat erinomaisen värin ja niitä on saatavilla monissa eri sävyissä. Vaikka Copic tussit ovat alkoholipohjaisia, mikä antaa niille niiden erinomaisen värin ja levittävyyden, ne ovat yllättävän hajuttomia. Tämä hajuttomuus on suuri etu erityisesti niille, jotka viettävät tuntikausia piirtäen ja värittäen.

Graffiti tussit

Graffititaide on energinen ja eläväinen taiteen muoto, joka on valloittanut urbaanit ympäristöt ympäri maailmaa. Lapsille, jotka ovat kiinnostuneita tutustumaan tähän kiehtovaan maailmaan, Graffiti tussit tarjoavat täydellisen ja turvallisen aloituksen. Toisin kuin perinteiset graffititaiteessa käytetyt spraymaalit, nämä tussit antavat nuoren taiteilijan harjoitella taitojaan hallitusti ja turvallisesti ilman voimakkaita kemikaaleja tai yhdisteitä.

Graffiti tussit on suunniteltu kestämään sään vaihtelut, tehden niistä erityisen vahvoja ja vedenkestäviä. Ne on tehty nimenomaan ulkokäyttöön, joten niillä tehdyt teokset säilyvät niin sateen, lumen ja auringonpaisteen alla.

Hyvät tussit – Mihin kiinnittää huomiota ja miksi suosittelemme Poscaa?

Tussien valinnassa merkki on toki tärkeä, mutta vielä keskeisempää on miettiä lapsen yksilöllisiä tarpeita ja kiinnostuksen kohteita. Jos lapsesi on innostunut sarjakuvista, Copic tai Promarker saattavat osoittautua oivalliseksi valinnaksi. Ulkona piirtäminen ja luova maalaaminen saattavat puolestaan ohjata valintaa Graffiti- tai Molotow-tussien suuntaan.

Erityisesti haluamme nostaa esille Posca-tussit. Ne ovat monipuolisia, sopien erinomaisesit monenlaisille pinnoille. Posca-tussit tarjoavat laadukkaan ja peittävän jäljen, minkä vuoksi ne ovat mainio valinta lapsille, jotka haluavat kokeilla erilaisia taiteellisia tekniikoita ja materiaaleja. Suosittelemme lämpimästi ottamaan Poscan huomioon, kun etsit lapsellesi monipuolisia ja laadukkaita tusseja. 

Onko Posca tussit suomalaisia?

Posca-tussit ovat japanilaisen Uni Mitsubishi Pencil Company- yhtiön tuote.

Mutta vaikka Posca-tussit eivät ole suomalaisia, monet suomalaiset ovat omaksuneet ne osaksi luovaa tekemistään. Niinpä monelle ’Posca tussit suomalainen’ voi kuulostaa tutulta, sillä tussit ovat vakiinnuttaneet paikkansa monen suomalaisen taiteilijan ja harrastajan sydämessä.

Vesipohjaiset vs. Alkoholipohjaiset tussit: Mikä on ero?

Tussien maailmassa pohjana käytettävillä aineilla on merkittävä vaikutus siihen, miten tussi toimii ja miltä se näyttää paperilla tai muulla pinnalla. Yleisimpiä pohjia ovat vesipohjaiset ja alkoholipohjaiset tussit. Mutta mikä niiden välillä on todellinen ero?

Vesipohjaiset tussit

Alkoholipohjaiset tussit

Valinta vesipohjaisten ja alkoholipohjaisten tussien välillä riippuu siis täysin käyttötarkoituksesta, mieltymyksistä ja tarpeista. 

Vinkkejä tussien valintaan – Turvallisuudesta kestävyyteen

Tussien valinta lapselle voi tuntua aluksi hyvinkin yksinkertaiselta tehtävältä, mutta kun alkaa tarkastella erilaisia vaihtoehtoja, huomaa nopeasti miten pienet yksityiskohdat voivat tehdä suuren eron. Tässä on muutamia keskeisiä vinkkejä, jotka auttavat sinua valitsemaan lapsellesi parhaiten sopivat tussit:

Valitsemalla huolella ja ottamalla huomioon muun muassa nämä vinkit voit varmistaa, että lapsesi saa käyttöönsä tussit, jotka ovat paitsi turvallisia, myös kestäviä ja inspiroivia!

Usein kysyty kysymykset

Posca-tussi on eräänlainen maalikynä, joka on suunniteltu toimimaan monenlaisilla pinnoilla. Sen sisältämä maali on yleensä vesipohjaista ja peittävää, mikä mahdollistaa värin levittämisen tasaisesti ja kirkkaasti. Tämä tekee siitä monipuolisen välineen niin taiteilijoiden, käsityöläisten kuin DIY-harrastajienkin käyttöön. Posca-tussit ovat erityisen suosittuja piirustus- ja luonnostelutyökaluina, mutta niitä käytetään myös esimerkiksi koristeluun ja merkintöihin erilaisissa projekteissa. Koska tussin maali tarttuu hyvin useimpiin materiaaleihin, voit käyttää sitä paperista ja puusta aina tekstiileihin, lasiin ja posliiniin.

Stabilo-kynät ovat usein vesiliukoisia, mikä tarkoittaa, että niiden jälki voidaan tarvittaessa pyyhkiä pois tai sekoittaa veden kanssa. Kuitukärki, jota yleensä tukee metallinen osa, tekee kynästä kestävän ja pitkäikäisen. Tämän ansiosta se soveltuu monenlaisiin käyttötarkoituksiin, kuten piirtämiseen ja merkintöihin. Kynä toimii hyvin myös viivainten ja sabluunoiden kanssa, mikä lisää sen monipuolisuutta. Vesiliukoisuus tekee kynästä helpon käyttää ja korjata, jos teet virheen.

Huopakynä ja tussi ovat usein synonyymejä ja viittaavat samaan tyyppiseen kirjoitusvälineeseen. Molemmat sisältävät yleensä kiinteän kärjen, joka on valmistettu huopamaisesta materiaalista ja joka imee itseensä mustetta tai maalia kynän sisältä. Kärjen leveys ja rakenne voivat vaihdella, mikä antaa erilaisia käyttömahdollisuuksia, kuten ohuempien viivojen piirtämisen tai laajempien alueiden värittämisen.

Nämä kynät ovat yleisiä kirjakaupoissa ja niitä käytetään moniin eri tarkoituksiin, kuten piirtämiseen, värittämiseen ja merkitsemiseen. Koska kärjen rakenne on kiinteä, huopakynät tai tussit ovat yleensä kestäviä ja pitkäikäisiä, kunhan korkki pidetään paikallaan, jottei kärki kuivu.

Liitutussit ovat erinomainen valinta, kun haluat kirjoittaa tai piirtää lasiin tai muihin sileisiin pintoihin kuten keramiikkaan, metalliin tai pleksiin. Ne on suunniteltu erityisesti tarttumaan hyvin tällaisiin materiaaleihin. Lisäksi liitutusseja voi käyttää liitutauluissa tai liitutaulutarroissa, mikä tekee niistä monipuolisen vaihtoehdon erilaisiin projekteihin. Useimmissa tapauksissa liitutussien jälki on myös pyyhittävissä pois, mikä lisää niiden käytännöllisyyttä.

Laadukas pyöreäkärkinen merkintätussi on erinomainen valinta, jos haluat merkitä erilaisia pintoja, mukaan lukien muovi. Tämä tyyppi tussista on suunniteltu tarttumaan moniin eri materiaaleihin, kuten paperiin, lasiin, puuhun, kumiin ja metalliin. Koska se on vedenkestävä ja kuivuu nopeasti, se on erittäin käytännöllinen ja monipuolinen työväline. Tämän ansiosta voit käyttää sitä niin taideprojekteissa, kodin merkinnöissä kuin ammattikäytössäkin.

Jos olet saanut tussin jälkeä ihollesi ja haluat poistaa sen, voit kokeilla yksinkertaista ja tehokasta menetelmää, joka hyödyntää ruokasoodaa. Ripottele hieman ruokasoodaa tussin jäljen päälle ja hankaa varovasti nihkeällä rievulla. Ruokasooda toimii hellävaraisena hankausaineena, joka auttaa irrottamaan musteen iholta. Tämä kikka on usein tehokas ja sen avulla tahra häviää yleensä hyvin helposti. Ja mikä parasta, ruokasoodaa löytyy lähes jokaisesta kodista, joten voit puhdistaa ihosi nopeasti ja vaivattomasti.

Stabilo Point 88 -kuitukärkikynät on suunniteltu niin, että ne sopivat sekä lasten että ammattilaisten käyttöön. Turvakorkin ansiosta kynä ei aiheuta tukehtumisvaaraa, jos se nielaistaan. Koska kynä on suosittu ja tunnettu Euroopassa, voidaan olettaa, että se on läpikäynyt tiukat turvallisuustestit. Yleensä tällaiset kynät on suunniteltu niin, että ne eivät sisällä myrkyllisiä ainesosia, mutta on aina hyvä tarkistaa valmistajan tiedot tai merkinnät kynästä varmistaakseen sen turvallisuus.

Lisää rakastettavia juttuja:

Maidonkeraaja.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme. 

 Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.