Magnesium lisäravinne: Tietoa ja kokemuksia

Magnesium lisäravinne

Magnesium on yksi tärkeimmistä kivennäisaineista ihmiskehossa, ja se osallistuu yli 300 solun toimintaa säätelevään entsyymireaktioon. Vaikka magnesiumin saanti ruoasta on ensisijainen tapa täyttää päivittäiset tarpeet, moni kääntyy lisäravinteiden puoleen varmistaakseen tarvittavan saannin. Tässä artikkelissa keskustellaan magnesium lisäravinteesta, eri magnesiummuodoista ja niiden hyödyistä sekä siitä, miten valita paras magnesium lisäravinne.

Apteekki palvelee myös verkossa. Apteekkituotteet.fi on verkkoapteekki, josta voit ostaa sähköisellä reseptillä määrätyt reseptilääkkeet, itsehoitolääkkeet ja paljon tuttuja ja turvallisia lääkkeettömiä tuotteita. Apteekkituotteet.fi verkkoapteekki aloitti ensimmäisenä maanlaajuisen lääkkeiden verkkomyynnin.

Mistä saa magnesiumia?

Vaikka monet ruoka-aineet sisältävät magnesiumia, kuten pähkinät, siemenet, vihannekset ja täysjyväviljat, monet ihmiset eivät saa tarpeeksi tätä tärkeää kivennäisainetta ruokavaliostaan. Tämä voi johtua muun muassa yksipuolisesta ruokavaliosta, maaperän kivennäisaineiden köyhtymisestä tai ruoanlaittomuodoista, jotka hävittävät magnesiumin.

Magnesium tabletti - Helppo ja kätevä tapa täydentää saantia

Yksi yleisimmistä tavoista täydentää magnesiumin saantia on magnesium tabletti. Tablettimuodossa oleva lisäravinne on helppo ottaa, ja se voi sisältää erilaisia magnesiumin muotoja.

Magnesiumoksidi vai sitraatti?

Magnesiumoksidi ja -sitraatti ovat kaksi suosittua magnesiumin muotoa. Magnesiumoksidi on edullinen ja sisältää suuren määrän elementaarista magnesiumia, mutta sen imeytyvyys voi olla heikompi. Sitraatti sen sijaan imeytyy paremmin, mutta sisältää vähemmän elementaarista magnesiumia tablettia kohti.

Magnesium glysinaatti ja magnesium treonaatti

Magnesium glysinaatti on yhdistelmä magnesiumia ja glysiiniä, aminohappoa. Se on yksi vatsaystävällisimmistä magnesiummuodoista, ja moni on kokenut magnesiumglysinaatin positiivisesti. Magnesium treonaatti, myös tunnettu nimellä magnesium l-treonaatti, on suhteellisen uusi lisäravinteena käytetty muoto, jonka on esitetty edistävän aivotoimintaa ja parantavan oppimista ja muistia.

Kokemuksia: Magnesiumglysinaatti

Magnesiumglysinaatti kokemuksia käsitellessä moni on maininnut sen vatsaystävällisyyden. Toisin kuin jotkut muut magnesiummuodot, se ei yleensä aiheuta vatsavaivoja, kuten ripulia. Lisäksi sen on raportoitu tuovan helpotusta lihaskramppeihin ja parantavan unenlaatua.

Naisille erityisesti: Magnesium raskauden aikana

Magnesium on erityisen tärkeä kivennäisaine naisille, ja sen tarve voi kasvaa raskauden aikana. Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että magnesiumin saanti voi auttaa ehkäisemään raskausmyrkytystä. Raskaana oleville suositellaan usein vatsaystävällistä magnesiumia, kuten magnesium glysinaattia, koska se on hellävarainen mahalle ja suolistolle.

Apteekki palvelee myös verkossa. Apteekkituotteet.fi on verkkoapteekki, josta voit ostaa sähköisellä reseptillä määrätyt reseptilääkkeet, itsehoitolääkkeet ja paljon tuttuja ja turvallisia lääkkeettömiä tuotteita. Apteekkituotteet.fi verkkoapteekki aloitti ensimmäisenä maanlaajuisen lääkkeiden verkkomyynnin.

Mihin magnesium auttaa?

Magnesium vitamiini: Mikä on paras yhdistelmä?

Vaikka magnesium itsessään ei ole vitamiini, sitä myydään usein yhdistettynä muihin vitamiineihin tai kivennäisaineisiin. Tämä voi tehostaa molempien aineiden vaikutusta. Esimerkiksi magnesiumin ja B6-vitamiinin yhdistelmä voi auttaa PMS-oireisiin.

Paras magnesium - Miten valita?

Parhaan magnesiumin valinta riippuu yksilöllisistä tarpeista. Jos etsit vatsaystävällistä vaihtoehtoa, magnesium glysinaatti voi olla hyvä valinta. Jos taas keskityt aivojen terveyteen, magnesium treonaatti on tutkimusten mukaan tehokas. Tärkeintä on kiinnittää huomiota omaan kehoon ja kuunnella sen viestejä.

Yhteenveto

Magnesium lisäravinne voi olla hyvä tapa varmistaa päivittäinen saanti tästä tärkeästä kivennäisaineesta. Olipa kyseessä sitten magnesium tabletti, magnesium vitamiini tai jokin muu muoto, tärkeintä on löytää se, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiin.

Usein kysyty kysymykset

Vaikka magnesium on yleisesti esiintyvä ravintoaine ja terveellistä, monipuolista ruokavaliota noudattava henkilö saa siitä yleensä riittävästi, ruokavalion muutokset voivat aiheuttaa saannin yllättäviä laskuja. Esimerkiksi valitsemalla vaalean leivän ruisleivän sijaan voi vähentää magnesiumin saantia.

Miehille suositellaan magnesiumin päiväsaanniksi 350 milligrammaa ja naisille, myös raskaana oleville ja imettäville, 280 milligrammaa. Vaikka jokaisen tarve voi olla erilainen, liikuntaa aktiivisesti harrastavilla saattaa olla hieman suurempi tarve magnesiumille. On kuitenkin tärkeää huomata, että magnesiumin suositeltu päiväannos on samalla sen turvallinen yläraja.

Magnesium voi häiritä eräiden lääkkeiden imeytymistä. Tämä koskee joitakin antibiootteja, rautalisiä, monia osteoporoosin hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä, tietyt sienilääkkeet, kilpirauhashormoni tyroksiini, kortisonivalmiste deksametasoni sekä allergialääke feksofenadiini.

On harvinaista, että elimistössä olisi liikaa magnesiumia. Terve ihminen ei yleensä saa liiallista määrää magnesiumia pelkästään ravinnosta tai oraalisten magnesiumlisien kautta.

Magnesiumin vajaus voi johtua epäterveellisestä ruokavaliosta, pitkittyneestä stressistä tai pitkäaikaisista sairauksista. Jos kärsii oireista kuten tunnottomuudesta, lihasjännityksestä, migreenistä, keskittymisen haasteista tai heikentyneestä fyysisestä suorituskyvystä, saattaa kyse olla magnesiumin puutteesta.

Tutkimusten perusteella magnesiumsitraatti imeytyy kehoon paremmin kuin magnesiumoksidi. Tämän vuoksi useimmat apteekeissa myytävät magnesiumlisät ovat magnesiumsitraatin muodossa. Monissa näistä valmisteista on myös lisätty B6-vitamiinia parantamaan magnesiumin imeytymistä entisestään.

Kyllä, magnesiumia voi ottaa illalla. Itse asiassa monet ihmiset suosivat ottamaan magnesiumlisänsä illalla, koska sen on huomattu rauhoittavan kehoa ja edistävän rentoutumista. Tämä voi auttaa parantamaan unenlaatua ja helpottamaan nukahtamista. Kuitenkin, kuten kaikissa lisäravinteissa, on suositeltavaa noudattaa annostusohjeita ja keskustella terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ennen minkään lisäravinteen käyttöä.

Apteekki palvelee myös verkossa. Apteekkituotteet.fi on verkkoapteekki, josta voit ostaa sähköisellä reseptillä määrätyt reseptilääkkeet, itsehoitolääkkeet ja paljon tuttuja ja turvallisia lääkkeettömiä tuotteita. Apteekkituotteet.fi verkkoapteekki aloitti ensimmäisenä maanlaajuisen lääkkeiden verkkomyynnin.

Lisää rakastettavia juttuja:

Maidonkeraaja.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme. 

 Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.