Babyshower-juhlien suunnittelu

Babyshower-juhlien suunnittelu

Mikä on baby shower?

Baby shower on amerikkalaista alkuperää oleva perinne, jossa tulevaa äitiä juhlitaan ystävien ja perheen kesken ennen lapsen syntymää. Tähän juhlaan kuuluu oleellisena osana babyshower ohjelma, jossa on erilaisia aktiviteetteja ja leikkejä, jotka keskittyvät vauvan syntymän odottamiseen ja tulevaan äitiyteen. Juhlien tarkoituksena on tukea tulevaa äitiä ihastuttavalla tavalla ja antaa hänelle mukavia muistoja odotusajasta.

Baby Shower

Täällä on kaikkea babyshower-koristeista kattaustarvikkeisin, on ilmapalloja, lahjoja, pelejä, leikkejä, aktiviteetteja ja paljon muuta! 

Osta babyshower-tavarasi netistä – nopeasti, kätevästi ja helposti!

Tyypillisesti baby showeriin kutsutaan läheisiä ystäviä, perheenjäseniä ja muita läheisiä, jotka haluavat osallistua lapsen syntymän juhlimiseen. Babyshower-juhlat ovat hyvä tilaisuus lahjoittaa tulevalle äidille tarvikkeita ja lahjoja, jotka helpottavat äitiyden alkutaivalta. Nämä lahjat voivat olla esimerkiksi vaatteita, unileluja, vaippoja ja muita vauvan tarvikkeita.

Baby shower -juhlien perinteitä:

 • Juhlat järjestetään tavallisesti pari kuukautta ennen laskettua aikaa. Näin tuleva äiti voi nauttia juhlasta rauhallisesti ja keskittyä lahjoihin sekä ohjelmaan.
 • Kutsut lähetetään hyvissä ajoin, jotta vieraat voivat suunnitella osallistumistaan ja ostaa lahjoja.
 • Juhlien teema valitaan usein vauvan sukupuolen mukaan, mutta tämä ei ole pakollista. Teema voi olla myös neutraali tai liittyä esimerkiksi vuodenaikaan.

Babyshower-ohjelma:

 • Ohjelmassa on tyypillisesti erilaisia leikkejä ja aktiviteetteja, jotka liittyvät vauvaan ja äitiyteen. Esimerkkeinä voidaan mainita ”arvaa vauvan sukupuoli” tai ”kirjoita viesti tulevalle äidille”.
 • Monissa baby showereissa on tapana antaa vieraiden kirjoittaa toiveita ja neuvoja tulevalle äidille.

Lahjojen antaminen:

 • Vieraiden odotetaan tuovan mukanaan lahjan tulevalle äidille. Lahjan tulisi olla jotain käytännöllistä, kuten vaatteita tai tarvikkeita vauvalle.
 • Joissakin baby showereissa on tapana tehdä lahjalista, josta vieraat voivat valita sopivan lahjan.

Ruoka ja juoma:

 • Tarjoilut ovat usein kevyitä ja helposti nautittavia. Tyypillisesti tarjolla on pientä suolaista ja makeaa purtavaa sekä virvokkeita.
 • Alkoholi ei kuulu perinteisesti baby shower -juhliin, koska kyseessä on äitiysjuhla.

Baby shower -juhlat ovat kaunis tapa juhlia tulevaa äitiyttä ystävien ja perheen kesken. Ne antavat mahdollisuuden tukea tulevaa äitiä tässä elämän uudessa vaiheessa ja jakaa iloa lapsen odotuksesta.

Baby showerin ajankohta: Milloin juhlat järjestetään?

Baby showerin ajankohta on usein raskauden myöhäisessä vaiheessa, yleensä kuukauden tai kaksi ennen laskettua aikaa. Näin odottava äiti on jo selvästi raskaana, mikä lisää juhlien tunnelmaa, mutta hänellä on myös vielä energiaa osallistua aktiivisesti juhlien järjestämiseen ja viettämiseen. Yllätysjuhlat voidaan järjestää myös heti vauvan syntymän jälkeen, jolloin myös isä voi osallistua juhlintaan aktiivisemmin.

Vauvakutsut ovatkin mitä parhain tapa juhlistaa uuden elämän saapumista ja odottavan äidin siirtymistä uuteen elämänvaiheeseen. Baby shower -juhlien ajankohta kannattaa suunnitella huolellisesti, jotta kaikki halukkaat pystyvät osallistumaan. On tärkeää ottaa huomioon odottavan äidin vointi, vieraiden aikataulut sekä mahdolliset muut juhlat ja tapahtumat, jotka saattavat osua samaan aikaan. Järjestelyissä kannattaa hyödyntää myös raskauslaskureita, jotta baby showerit voidaan ajastaa parhaalla mahdollisella tavalla. Se tekee juhlista ikimuistoisemmat ja antaa äidille mahdollisuuden nauttia juhlista ennen vauvan saapumista.

 • Baby showerin ajankohta: Yleinen käytäntö on järjestää baby showerit kuukausi tai kaksi ennen laskettua aikaa. Tällöin odottava äiti on jo selvästi raskaana, mikä lisää juhlien tunnelmaa. Lisäksi hänellä on vielä riittävästi energiaa osallistua aktiivisesti juhliin.
 • Yllätysjuhlat: Vaihtoehtoisesti yllätysbaby showerit voidaan järjestää myös heti vauvan syntymän jälkeen. Tämä antaa isälle mahdollisuuden osallistua juhlintaan aktiivisemmin.
 • Juhlan suunnittelu: On tärkeää suunnitella baby shower -juhlien ajankohta huolella, ottaen huomioon sekä odottavan äidin vointi että vieraiden aikataulut. Mahdolliset muut samaan aikaan tapahtuvat juhlat ja tapahtumat tulisi myös ottaa huomioon.
 • Raskauslaskurien hyödyntaminen: Baby showerien ajastamiseksi parhaalla mahdollisella tavalla kannattaa hyödyntää raskauslaskureita.
 • Ikimuistoisten juhlien luominen: Hyvin suunniteltu ja ajoitettu baby shower tekee tilaisuudesta ikimuistoisen sekä antaa äidille mahdollisuuden nauttia täysillä ennen vauvan saapumista.

Baby shower ei ole vain juhla, vaan se on myös tilaisuus tukea ja kannustaa tulevaa äitiä hänen uudessa elämänvaiheessaan. Se on hieno tapa kokoontua yhteen ja jakaa iloa sekä odotusta vauvan saapumisesta. Juhlien järjestelyssä kannattaa kuunnella tulevan äidin toiveita ja tarpeita, jotta päivästä tulisi mahdollisimman mieleinen.

Kuka järjestää baby showerin: Vastuut ja tehtävät

Baby showerit ovat ikimuistoisia tilaisuuksia, joita suunniteltaessa vaaditaan aikaa, harkintaa ja huolellisuutta. Tyypillisesti lähisukulainen tai ystävä ottaa roolin järjestäjänä, mutta on myös täysin hyväksyttävää, että useampi henkilö jakaa tämän vastuun. Suunnittelussa otetaan huomioon kutsuttavien vieraiden määrä, ajankohta, budjetti ja erityiset rajoitukset tai toiveet, jotka saattavat vaikuttaa tilaisuuteen.

Järjestäjänä, olennaista on muotoilla vauvakutsut ohjelma, joka näyttää juhlijoille suunnitellut aktiviteetit ja tarjoilut. Ohjelman suunnittelu vaatii luovuutta ja organisointikykyä, sillä sen on sovelluttava vieraiden toiveisiin sekä odottavaan äitiin. Järjestäjän tulisi ottaa huomioon myös vieraiden rakenteelliset ominaisuudet, sillä jokaiselle vieraalle tulisi tarjota mukava ja ikimuistoinen kokemus. Baby showerit ovat lopulta paitsi juhla tulevalle äidille ja vauvalle, myös tilaisuus ystäville ja perheelle tulla yhteen ja jakaa tämä iloinen tapahtuma.

Järjestäjän vastuut ja tehtävät voivat olla seuraavat:

 • Vieraslistan laatiminen: Järjestäjän tulee luoda vieraslista yhdessä odottavan äidin kanssa. Tämän jälkeen hän lähettää kutsut hyvissä ajoin ennen juhlapäivää.
 • Budjetin suunnittelu: Järjestelyjen alussa on tärkeää määrittää budjetti, joka ohjaa kaikkea muuta suunnittelua, kuten tilavarauksia, tarjoiluja ja lahjoja.
 • Paikan valinta: Baby showerit voidaan pitää kotona tai vuokratulla paikalla. Valinnassa on otettava huomioon tilaisuuden luonne, vierailevan henkilömäärän sekä budjetin mukainen paikka.
 • Ohjelman suunnittelu: Baby showerissa voi olla erilaisia aktiviteetteja, pelejä ja esityksiä. On tärkeää varmistaa, että ohjelma sopii kaiken ikäsille vieraille sekä odottavalle äidille.
 • Tarjoilujen suunnittelu: Ruuan ja juoman lisaksi baby showeriin kuuluu usein myös kakku tai muita makeita herkkuja. Juhlien teema voi vaikuttaa tarjoiluihin.
 • Lahjalistan laatiminen: Odottava äiti saattaa toivoa tiettyjä lahjoja tai tarvikkeita vauvalleen. Näiden toiveiden pohjalta järjestäjä voi laatia lahjalistan vieraille.
 • Koristelut: Juhlatila koristellaan yleensä teeman mukaisesti. Tämän lisäksi voidaan käyttää esimerkiksi ilmapalloja, seppeleitä tai muita somisteita.

Järjestäjän rooli on tärkeä ja vaativa, mutta myös palkitseva. Hyvin suunnitellut baby showerit ovat ikimuistoisia tilaisuuksia niin odottavalle äidille kuin kutsuvieraillekin.

Baby Shower

Täällä on kaikkea babyshower-koristeista kattaustarvikkeisin, on ilmapalloja, lahjoja, pelejä, leikkejä, aktiviteetteja ja paljon muuta! 

Osta babyshower-tavarasi netistä – nopeasti, kätevästi ja helposti!

Vauvakutsujen ohjelma: Luovia ideoita ja aktiviteetteja

Baby shower -juhlien suunnittelu vaatii hieman luovuutta ja hanakkuutta, mutta lopputuloksena on unohtumaton päivä, joka palvelee sekä äitiä että tulevan vauvan tarpeita. Baby shower -ohjelma voi sisältää niin rentoja aktiviteetteja kuin perinteisiäkin leikkejä, jotka kaikki on suunniteltu tuomaan iloa ja hauskuutta juhliin. Esimerkiksi vauvan arvauskilpailut, vauvan vaatteiden koristelusessiot tai erilaiset muistileikkien variantit ovat monesti osa ohjelmaa.

Milloin baby shower pidetään, määrittää usein myös ohjelmiston luonteen. Yllättävän suosittua on järjestää baby showerit esimerkiksi kauniina kesäpäivänä puutarhassa, jossa ohjelmaan voidaan lisätä myös ulkoaktiviteetteja, kuten kasvomaalausta tai keppihevosen ratsastusta. Oli kyseessä ulkona tai sisällä pidettävä juhla, monipuolinen ja hauska ohjelma luo mukavan ja rentouttavan ympäristön pientä uuden perheenjäsenen saapumista odottavalle äidille.

Tässä on muutamia luovia ideoita ja aktiviteetteja baby shower -juhlien ohjelmaan:

 • Vauvan arvauskilpailut: Tämä leikki voi sisältää esimerkiksi vauvan syntymäajan, painon tai pituuden arvailua. Arvauksista voidaan pitää kirjaa ja paljastaa oikeat vastaukset vauvan syntymän jälkeen.
 • Vauvan vaatteiden koristelu: Kaikki juhlavieraat voivat tuoda mukanaan valkoisen bodyn, jota he sitten saavat koristella erilaisin materiaalein. Tämä ei ole ainoastaan hauskaa puuhaa, mutta luo myös ainutlaatuisia vaatteita tulevalle vauvalle.
 • Muistileikit: Perinteiset muistileikit ovat aina varma valinta baby shower -juhliin. Esimerkiksi ”Mitä äiti sanoi?” -leikki testaa vieraiden muistikapasiteettia liittyen odottavan äidin kommentteihin juhlien aikana.
 • Kasvomaalaus ulkoaktiviteettina: Jos baby showerit pidetään ulkona kauniina kesäpäivänä, kasvomaalaus on loistava lisäys ohjelmaan. Sekä lapset että aikuiset nauttivat tästä värikkäästä aktiviteetista.
 • Keppihevosen ratsastus: Toinen hauska ulkoaktiviteetti on keppihevosten ratsastuskilpailu. Tämä leikki sopii kaikenikäisille ja luo paljon naurua ja iloa.

Muista, että baby shower -juhlien tarkoitus on juhlia äitiä ja tulevaa vauvaa, joten ohjelman suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon heidän tarpeensa ja toiveensa. Monipuolinen ja hauska ohjelma luo mukavan ympäristön odottavalle äidille sekä viihdyttää vieraita.

Baby shower -ohjelman kohokohdat: Vinkkejä ja suunnittelu

Baby shower -ohjelman suunnittelu alkaa usein pohtimalla, kuka järjestää baby showerin. Hyvä ohjelma on tasapainoinen yhdistelmä perinteitä ja uusia ideoita, jotka sopivat odotettavan lapsen perheen toiveisiin. Suunnittelu voi sisältää kaikkea neuvojen kirjoittamisesta äidille ja vauvalle, vauva-arvauksia ja tietyistä teemoista, kuten ”arvaa vauvan sukupuoli” tai ”vauvan nimi bingo”. Näiden aktiviteettien avulla vieraat voivat olla mukana juhlassa ja ne tarjoavat myös paljon naurua ja hauskuutta.

Juhlien suunnittelun tulisi olla luovaa mutta samalla pitää mielessä juhlan tarkoitus. Mikä on baby shower, se ei ole vain lahjojen antamista odottavalle äidille, vaan myös aika vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tukea tulevaa vanhempaa tässä tärkeässä elämänvaiheessa. Suunnittelija voi päättää, mitkä leikit tai aktiviteetit parhaiten edistävät näitä tavoitteita, ja kuinka baby shower -vieraat voivat parhaiten osoittaa rakkautensa ja tukeaan sekä äidille että lapselle.

 • Suunnittelija voi harkita erilaisia teemoja, jotka vastaavat odotettavan lapsen perheen toiveita ja mielenkiinnonkohteita. Teema voi olla esimerkiksi vauvan tuleva syntymäpäivän horoskooppi tai jokin muu aihe, joka on merkityksellinen äidille.
 • Baby shower -juhlien suunnitteluun kuuluu usein myös lahjalistan laatiminen. Tämä auttaa vieraita valitsemaan lahjoja, jotka ovat sekä käytännöllisiä että arvostettuja. Lahjatoiveet voivat sisältää kaiken vauvan tarvikkeista kuten vaipoista ja pulloista kodin tarpeisiin kuten ruoanlaittovälineisiin tai siivoustarvikkeisiin.
 • Vieraiden viihdyttämiseksi voidaan järjestää erilaisia pelejä ja aktiviteetteja. Esimerkkejä näistä ovat ”arvaa vauvan sukupuoli” -peli tai ”vauvan nimi bingo”. Nämä leikit eivät ainoastaan luo iloista tunnelmaa juhlissa, mutta antavat myös mahdollisuuden vieraille osallistua aktiivisesti juhliin.
 • Ruokalistan suunnittelu on myös tärkeää osaa baby shower -juhlien suunnittelussa. Tarjoiltavien ruokien tulisi olla sellaisia, joita odottava äiti voi syödä ja nauttia. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi alkoholittomien juomavaihtoehtojen tarjoamista.
 • Lopuksi, on tärkeää muistaa kiitoksen merkitys. Juhlien lopussa voidaan jakaa pieniä lahjoja tai kiitoskortteja vieraille heidän osallistumisestaan ja tuestaan odottavalle perheelle.

Suunnittelijan tulisi aina pitää mielessään, että baby shower -juhlat ovat ennen kaikkea tilaisuus juhlia uuden elämän alkua ja vahvistaa yhteisön tukea odottavalle äidille. Onnistuneet baby shower -juhlat eivät ole vain hauskoja ja ikimuistoisia, vaan myös täynnä rakkautta ja ystävällisyyttä.

Aikakapseli vauvalle: Ainutlaatuinen muisto tulevaisuuteen

Aikakapseli vauvalle on erinomainen tapa luoda ikimuistoisia aarteita tulevaisuutta varten. Tämä henkilökohtainen ja ajaton lahjaidea on kaunis tapa osoittaa rakkautta ja suunnitella etukäteen tulevaisuutta varten. Milloin babyshowerit järjestetään saattaa vaihdella, mutta aikakapselin luomiseen on aina sopiva hetki. Sen voi tehdä yhteistyössä koko juhlaväen kanssa, joka voi tuoda mukanaan pienen esineen tai kirjeen kapseliin.

Tehtäessä aikakapseli vauvalle, on tärkeää harkita, mitä esineitä tai muistoja halutaan säilyttää. Valokuvat, kirjeet, sanomalehtiä tai muuta materiaalia, jotka kertovat vauvan synnyinajankohdasta, ovat hyviä valintoja. Lisäksi vauvan sukulaiset ja ystävät voivat kirjoittaa tulevaisuuden kirjeitä, jotka vauva voi avata myöhemmin elämässä. Tämä muodostaa paitsi mittaamattoman arvokkaan lahjan, myös ainutlaatuisen yhteyden vauvan ja hänen läheistensä välille ajan yli.

Aikakapselin luomiseen liittyy useita asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon. Tässä muutamia vinkkejä:

 • Valitse kestävä kapseli: Aikakapselin tulee olla valmistettu materiaalista, joka säilyy vuosien ajan. Metalli tai lasi ovat hyviä vaihtoehtoja.
 • Mieti esineiden kokoa ja painoa: Kapseliin ei voi laittaa mitään liian suurta tai raskasta. Esimerkiksi pienet korut, avaimenperät tai muistilaput sopivat hyvin.
 • Sisällytä erilaisia esineitä: Yritä sisällyttää erilaisia esineitä, jotka edustavat vauvan syntymän aikaa. Tämän lisäksi voit myös sisällyttää henkilökohtaisempia esineitä, kuten vanhempien kirjeitä tai perhevalokuvan.
 • Muista sulkea kapseli tiiviisti: On tärkeää varmistaa, että kaikki kapselissa olevat esineet pysyvät ehjinä ja turvassa.

Tämän ainutlaatuisen lahjan avulla voit antaa lapsellesi mahdollisuuden tutustua hänen menneisyyteensä tulevaisuudessa. Se on myös hieno tapa juhlistaa lapsesi elämän alkua ja luoda ikimuistoisia hetkiä yhdessä läheisten kanssa.

Vauva-arvauksia ja leikkejä: Hauskuutta ja yhdessäoloa

Vauvajuhlien ohjelmaan kuuluu perinteisesti monenlaisia leikkejä ja aktiviteetteja, jotka tuovat hauskuutta juhliin ja mahdollistavat vieraiden osallistumisen. Nämä leikit voivat olla vauvaan liittyviä arvauspelejä, kuten vauvan mittojen tai syntymäajan arvaus. Keskustelu vauva-arvauksista voi herättää mielenkiintoisia ja hauskoja keskusteluja, ja se on loistava tapa saada vieraat mukaan baby shower -juhlien ohjelmaan.

Luovia vaihtoehtoja on monia, esimerkiksi leikit, joissa arvataan vauvan tulevia ominaisuuksia, kuten silmien väriä tai hiustyypin. Juhlien emäntä voi myös valmistella erilaisia kysymyksiä äitiydestä ja vauvanhoitoon liittyen, joukkuekilpailuja tai ristisanatehtäviä. Tällaiset leikit lisäävät yhdessäoloa ja ne ovat usein kohokohta vauvajuhlien ohjelmassa. Vauva-arvaukset ja leikit eivät ainoastaan pidä yllä hyvää tunnelmaa, vaan ne myös syventävät läheisten välistä suhdetta tulevaa perheenlisäystä kohtaan.

Seuraavassa on joitakin suosittuja vauva-arvauksia ja leikkejä, jotka voivat tuoda lisää hauskuutta baby shower -juhliin:

 • Vauvan mittojen arvaus: Tämä on klassinen vauva-arvauspeli, jossa vieraat yrittävät arvioida tulevan vauvan painoa, pituutta tai pään ympärysmittaa. Arvailut kirjataan ylös ja vertaillaan todellisiin mittoihin syntymän jälkeen.
 • Vauvan syntymäajan arvaus: Toinen suosittu peli on arvuuttelu siitä, milloin vauva syntyy. Kaikki saavat tehdä oman veikkauksensa päivämärän ja kellonajan suhteen.
 • Vauvan ulkonäön arvuuttelu: Leikki voi sisältää myös spekulointia siitä, miltä tuleva lapsi näyttää – perii hän äidin silmien väri vai isän hiustenlaadun?
 • Äitiyteen liittyvät kysymykset: Emännällä voi olla valmiina joukko kysymyksiä esimerkiksi raskaudesta tai synnytyksestä. Kuka vastaa eniten oikein?
 • Ristisanatehtvä tai visailu: Voit luoda itse aiheeseen sopivan ristisanatehtavan tai visailun. Esimerkkejähän voisivat olla ”Vastasyntyneen vauvan paino” tai ”Imetys”.
 • Joukkuekilpailut: Esimerkiksi vaipanvaihtokilpailu tai tuttipullon tyhjennys – kuka on nopein?

Vauva-arvaukset ja leikit ovat hauska tapa viettää aikaa yhdessä, ja ne tarjoavat myös mahdollisuuden oppia uutta äitiydestä ja vauvan hoidosta. Ne auttavat luomaan lämpimän ja iloisen tunnelman baby shower -juhlissa, jossa tuleva äiti voi rentoutua ja nauttia rakkaidensa seurasta.

Babyshower-lahja äidille: Henkilökohtaiset ja mieleenpainuvat ideat

Babyshower-lahjojen valinta voi olla haasteellista, koska haluaisimme löytää jotain ainutlaatuista ja henkilökohtaista äidille. Yhä useammat etsivät lahjoja, jotka keskittyvät enemmän tulevaan äitiin kuin varsinaisesti vauvaan. Tällainen babyshower-lahja äidille voi olla esimerkiksi äitiyspakkaus, joka sisältää hyvinvointituotteita äidille, kuten luonnonkosmetiikkaa, hemmottelusetin tai vaikkapa lahjakortin johonkin mukavaan aktiviteettiin.

Toinen erinomainen ja suosittu babyshower-lahja äidille on vaippakakku. Vaippakakku on paitsi visuaalisesti miellyttävä, myös käytännöllinen ja hyödyllinen lahja. Vaippakakun sisältö voi koostua paitsi vaipoista, myös esimerkiksi hoitotuotteista, tuttipulloista, leluista tai vauvanvaatteista. Vaippakakku voidaan koristella myös äidille suunnatuilla tuotteilla, kuten suklaalla, ylellisillä pikkutuotteilla tai jopa pienillä mukavuuslahjoilla, jotka auttavat äitiä rentoutumaan ja nauttimaan odotusajasta. Kaiken kaikkiaan, vaippakakun sisältö voidaan räätälöidä täysin lahjan antajan toiveiden ja tulevan äidin tarpeiden mukaan.

Joten, mitä muita babyshower-lahjaideoita äidille voisi olla? Tässä muutamia ehdotuksia:

 • Kehystetty ultraäänikuva: Ultraääni on ensimmäinen konkreettinen yhteys äidin ja vauvan välillä. Kehystetty ultraäänikuva voi olla erittäin henkilökohtainen ja mieleenpainuva lahja.
 • Äitiyskuvauksen lahjakortti: Raskaus on ainutlaatuinen aika naisen elämässä, joka ansaitsee tulla ikuistetuksi. Lahjakortti ammattimaiseen äitiyskuvaan on upea tapa tallentaa tämän erityisen ajan.
 • Hemmottelevat hoidot: Esimerkiksi hierontalahjakortti tai kauneushoitolapaketti ovat loistavia lahjoja tulevalle äidille. Ne tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja itsensä hemmotteluun ennen vauvan saapumista.
 • Luonnonkosmetiikkasetti: Laadukkaat luonnonkosmetiikkatuotteet ovat sekä ylellisiä että turvallisia käyttää raskauden aikana. Niitä arvostetaan varmasti!
 • Kirjallisuus raskaudesta ja synnytyksestä: Hyvä kirja voi tarjota tukea, neuvontaa ja viihdettä odottavalle äidille. Valitse sellainen kirja, josta uskot äidin pitävän.
 • Lahjakortti ravintolaan: Tuleva äiti arvostaa varmasti aikaa ulos syömään ystävien tai puolisonsa kanssa ennen vauvan saapumista.

Kaikki nämä lahjaideat ovat sekä henkilökohtaisia että mieleenpainuvia, ja niillä on mahdollisuus tehdä babyshower-päivän erityisen merkitykselliseksi tulevalle äidille.

Lue lisää: Lahjaideat naiselle

Vaippakakun sisältö: Luova ja hyödyllinen lahja

Vaippakakku on lahja, joka on paitsi huomion herättävä, myös erittäin hyödyllinen uusille vanhemmille. Tämä luova lahja koostuu useista käärittyistä vaipoista, jotka on koristeltu erilaisilla vauvanhoitotuotteilla ja pienillä leluilla. Pienet yksityiskohdat, kuten kestositeet tai hoitoöljypullot, antavat vaippakakulle persoonallisen kosketuksen ja tekevät siitä täydellisen keskipisteen baby shower -juhlissa.

Vaikka vaippakakku onkin pääosassa, ei babyshower-korttia sovi unohtaa. Liittämällä kortin kakkuun, saat tilaisuuden kirjoittaa henkilökohtaisen viestin tuleville vanhemmille. Voit jakaa ilosi heidän uudesta tulokkaastaan ja toivottaa heille kaikkea onnea vauvan kanssa. Hyvin suunniteltu babyshower-kortti on nimittäin lahja, joka säilyy ja muistuttaa vanhempia tästä erityisestä päivästä vielä vuosienkin jälkeen.

Vaippakakun sisältö voi vaihdella, mutta tässä on joitakin suosittuja esineitä, jotka voivat tehdä vaippakakusta vieläkin hyödyllisemmän ja mieleenpainuvamman:

 • Vaipat: Tämä on tietenkin vaippakakkujen pääraaka-aine. Kokoja kannattaa valita monipuolisesti, sillä vauva kasvaa nopeasti.
 • Vauvanhoitotuotteet: Nämä voivat olla mitään hoitoöljyistä kosteuspyyhkeisiin tai talkkiin.
 • Pienet lelut tai pehmolelut: Ne eivät ainoastaan tee kakusta houkuttelevampaa, mutta myös viihdyttää vauvaa.
 • Kestositeet: Nämä ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto kertakäyttöisille siteille ja ne voidaan lisätä kakkuun ylimmälle tasolle koristeeksi.

Babyshower-kortti on tärkeää muistaa liittää mukaan lahjaan. Seuraavassa muutama asia, jotka tulisi ottaa huomioon korttia kirjoittaessa:

 • Henkilökohtainen viesti: Kirjoita sydämellinen viesti tuleville vanhemmille jakamaan ilosi heidän uudesta tulokkaastaan.
 • Toivotukset: Muista toivottaa kaikkea hyvää tuleville vanhemmille ja heidän pienelle ihmeelleen.
 • Muistutus päivästä: Hyvin suunniteltu babyshower-kortti voi toimia muistutuksena tästä erityisestä päivästä vielä vuosien jälkeen.

Babyshower-kortin suunnittelu: Persoonalliset tervehdykset ja toivotukset

Babyshower-kortin luominen on tärkeä osa juhlan valmistelua, ja nämä henkilökohtaiset tervehdykset ja toivotukset tuovat erityisen tunnustuksen tulevalle äidille. Tärkeintä on, että kortissa tulee esiin lähettäjän vilpittömät tunteet ja toiveet vauvalle. Seuraavaksi kerron sinulle muutamia vinkkejä siitä, miten voit tehdä babyshower-kortista erityisen persoonallisen.

Valitse kortti, joka heijastaa sekä sinun että odottavan äidin persoonallisuutta. Sanojen valinnasta kortin kohteen huomioimiseen, jokainen yksityiskohta on tärkeä. Käytä värejä ja kuvioita, jotka edustavat vauvan sukupuolta tai teemaa, jota äiti on käyttänyt vauvan huoneen sisustuksessa. Pohtiessasi, mitä tulisi kirjoittaa, mieti toiveitasi ja unelmiasi tulevalle äidille ja vauvalle. Kirjoita korttiin sydämestäsi ja muista, että tavoitteenasi on tuottaa iloa ja onnea.

 • Valitse kortin tyyli: Babyshower-kortteja on monenlaisia, joten sinun kannattaa valita sellainen, joka parhaiten kuvastaa sekä sinua että odottavaa äitiä. Kortti voi olla hauska ja leikkisä tai klassinen ja elegantti – mikä tahansa sopii parhaiten teidän persoonallisuuksiinne.
 • Mieti sanomasi: Tervehdyksen tai toivotuksen tulisi olla vilpitön ja henkilökohtainen. Se voi liittyä odotukseen, uuteen elämään tai vanhemmuuden iloihin ja haasteisiin. Muista kirjoittaa sydämestäsi!
 • Huomioi vauvan sukupuoli tai teema: Jos tiedät jo vauvan sukupuolen tai jos tuleva äiti on valinnut erityisen teeman vauvan huoneeseen, voit käyttää sitä inspiraationa kortissa. Esimerkiksi värit, kuviot tai tietyt hahmot voivat auttaa tekemään kortista yksilöllisen.
 • Kirjoita selkeällä käsialalla: Vaikka ajatuksesi olisivatkin kauniita, niiden täytyy myös olla luettavissa! Varmista siis että käytät selkeää käsialaa kirjoittaessasi tervehdystäsi babyshower-korttiin.
 • Lisää henkilökohtainen kosketus: Voit esimerkiksi sisällyttää korttiin runon tai lainauksen, joka on merkityksellinen sinulle ja tulevalle äidille. Tai voit liittää korttiin valokuvan itsestäsi tai jotain muuta henkilökohtaista.

Muistathan, että babyshower-kortin ei tarvitse olla täydellinen – sen sijaan sen tulisi olla vilpitön ja rakkaudella tehty!

Baby Shower

Täällä on kaikkea babyshower-koristeista kattaustarvikkeisin, on ilmapalloja, lahjoja, pelejä, leikkejä, aktiviteetteja ja paljon muuta! 

Osta babyshower-tavarasi netistä – nopeasti, kätevästi ja helposti!

Lisää rakastettavia juttuja:

Maidonkeraaja.fisivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme. 

 Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Osta babyshower-tavarasi netistä – nopeasti, kätevästi ja helposti!

Täällä on kaikkea babyshower-koristeista kattaustarvikkeisin, on ilmapalloja, lahjoja, pelejä, leikkejä, aktiviteetteja ja paljon muuta!